Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggdgfgd

slawni Zydzi w Polsce...

Polecane posty

Gość ggdgfgd

Wlasnie dochodze do wniosku ze prawie cala ekipa z OC to Zydzi, Sarah Jessica Parker to Zydowka, Rachel Wisz, Saha Baron Cohen to Zyd, Sarah Michelle Gellar, Gwyneth Paltrow....i wiele wiele innych... Znacie jakichs innych zydow?

Gość ssssssssssssssss
JA PRACUJE W ZYDOSKIEJ FIRMIE:)

Gość natalialia
co to jest OC ? natalie portman tez. i ten pisarz od sklepow cynamonowych zdaje sie, zapomnialam jak mu...bruno schultz.:)

Gość ssssssssssssssss
tak .. OC to ten fil o nastolatkach...Misha Barton Rachel Bilson....

Gość Tuwim Rubinstein

Gość nie uwierzycie
właśnie wróciłam ze spotkania z Żydem, poznałam go przez neta ......i chyba bede rasistką .... a nie chciałam kurna ....

Gość Sławnym i wpływowym Żydem jest
Adam Michnik.

Gość romanunio giertychunio
To zależy - Żydzi nie uznają go za Żyda bo Żydem był jego ojciec (Ozjasz Szechter). A w tradycji judejskiej żydostwo dziedziczy się po kądzieli.

Gość Kazimiera Szczuka..
bleee:P Już nikt nie pamięta artykułu z tej amerykanskiej gazety, że jest prześladowana w Polsce bo ma żydowskie pochodzenie????:D:P :classic_cool:

Gość Passent Osiecka w polowie
Lesmian,,Roman Polanski, Steven Spielberg,Geremek,Cohen,w sumie jest sie czym pochwalic

Gość tu nie ma czym sie
chwalić:P

Gość nie uwierzycie
powiem Wam, ze ten z ktorym sie widzialam to byl beznadziejny. Pochodzi z USA, powiedzial, ze jego rodzina cytuje "to shit country" nigdy nie pojedzie. W Auschwitz zgineli jego dziadkowie. On tutaj przyjechal i zostal. Do tego typowy Amerykanin. Wszystkiemu sie dziwi, ze tak drogo a male pensje mamy, a w knajpie przeszedl samego siebie. Siedzimy, zamówiłam sobie herbatke a on goraca czekolade, i tak siedzimy , czas mija i nie wiem czy zaraz idziemy czy nie wiec nic nie zamawiam (nigdy jeszcze zreszta nie bylam w takiej sytuacji zeby facet po skonczeniu przeze mnie piwa czy czegokolwiek nie zapytal czy chce cos jeszcze) i w koncu ja mowie, ze idziemy a on ze ok tylko pojdzie do WC - pewnie myslal, ze za niego zaplace w tym czasie! Dziewczyna przynosi rachunek a on wyciaga swoj pusty porfel i mowi do mnie : Placisz za siebie czy ja mam zaplacic? bo wiem, ze inne dziewczyny nie lubia jak sie za nie placi" - rozwalił mnie. Zapłaciłam za siebie bo widze, ze sknera i biedak. WOgole to troche smierdział, ale nie tak jakby sie nie myl tylko tak inaczej jakos. Jestem pewna, ze widzialam go ostatni raz.

Gość nie uwierzycie
Oczywiscie na poczatku zjadlam z emocji ze jego rodzina nie przyjedzie do Polski do shit country. Weszlam z nim do Orange bo mowie ze w orange mam smsy za 20 gr na caly swiat. Pytam czy chce starter za 9 zl czy za 5 zl. Najpierw chcial za 9 bo niby bylo napisane, ze jest 60 min gratis, ale jak to u nas bywa , te 60 min. to jak sie doladuje 5 razy. TO juz mu sie nie oplacalo. Wziął tą za 5 zł. Był dziwny. I ma dziwne podejście do Polaków. Oni się dziwią, ze ich nie lubią, ale oni tez za nami nie przepadaja. Bufon jakich mało!

Gość nie uwierzycie
Faktycznie tak jest. On 100 razy sie mnie zapytal czy rozumiem co to znaczy Jewish roots , bo pewnie myslał, ze na niego naskoczę. Wkurzył mnie tylko tym , ze tak postrzegaja Polskę. POwiedziałam mu ze to nie były polskie obozy a niemieckie. A on , ze były w Polsce i mamy w tym winę .

Gość mam dobra rade
janusz korczak tez byl zydem

Gość mam dobra rade
nie uwierzycie - chyba wiem o czym mowisz ;) mamy w gronie przyjaciol tez jednego zyda.on,nazwijmy go Tom, ma dziecko z moja przyjaciolka-polka, malo tego rozwodka. jego matka zydowka od poczatku byla przeciwna temu zwiazkowi i wnuczki (2,5) nie widziala nawet na zdjeciach i widziec nie chce. on oczywiscie nic ku temu nie robi.

Gość mam dobra rade
moja przyjaciolka jest zajebista kobieta,on jako kolega tez.tylko oczywiscie zydowskie priorytety biora gora, bo np mial duze ale,zeby kumpelka na wigilje postawila i ubrala choinke. po wielkiej aferze jednak sie zgodzil.

Gość langwedocja
Sądzisz, że brak klasy, pętactwo i upierdliwy charakter zależą od narodowości? :) Nie znasz Polaków, którzy zachowują się w ten sposób? Ja miałam nieszczęście spotkać takich na pęczki :O A teściowie to już temat rzeka :D

Gość nie uwierzycie
Wlasnie on sprawial wrazenie takiego nadetego bufona, ktory ma racje we wszystkim. Do tego my tutaj biedaki a on przyjechal Pan z Ameryki i odziwo zostal w shit country. I brudny byl - to ta kurtka chyba tak smierdziala , fuj...normalnie czuje ten zapach pod nosem caly czas. Mam nadzieje, ze moje perfumy go zabily he he ....

Gość nie uwierzycie
nie oceniam calego narodu po jednym spotkaniu z Żydem, ale skoro on mi powiedzial, ze jego rodzina ma zal do Polaków, ze na naszym terenie były obozy i że nie chcą tutaj przyjechać, że nikt z rodziny nie odważyłby się tutaj nogi postawić to dla mnie jest to jednznaczne, ze wiekszos z nich tak sadzi. Nie uwazasz? I to mnie razi. Poza tym nikty nie lubi chyba gdy ktos krytykuje jego kraj. Ja jak rozmawiam z cudzoziemcem i nie podoba mi sie jego kraj to nie mowie wszystkiego bo wiem, ze moze mu byc przykro. A on walił bez ogródek jak my jestesmy biedni i jak ti jest źle - siedząc tutaj oczywiście.

Gość langwedocja
Uważasz, że skoro "on tak sądzi, to większość z nich tak sądzi"?! Jest tu na kafeterii facet, którego podnieca golenie sobie nóg i noszenie rajstopek. Jest Polakiem. Skoro takie są jego upodobania i opinie o tym co męskie i niemęskie, uważasz, że wiekszość Polaków podziela jego zdanie? Moi dziadkowie również przeżyli Oświęcim, są jednymi z niewielu Ocalałych. Nigdy nie przyszłyby im do głowy podobne bzdury :O

Gość nie uwierzycie niezla jestes
wiec nie znizaj sie do jego poziomu. Ja sie nie dziwie, ze czasem Polakow blednie obarcza sie wina za holokaust. Jak oni sluchaja np takiego Giertycha seniora, to wyobrazaja sobie, ze kazdy Polak gardzi Zydem

Gość nie uwierzycie
tak wlasnie uważam, bo takie uprzedzenia powstałe w rodzinie przechodza z pokolenia na pokolenie. Zginal dziadek i teraz wszyscy do konca zycia beda nienawidziec Polaków i Niemcow. Chyba mysle jak oni po prostu ..boshe!

Gość langwedocja
Słyszałaś o odznaczeniu Sprawiedliwi Pośród Narodów Świata? Wiesz jaka narodowość przeważa wśród odznaczonych? :) Znam wielu młodych ludzi z Izraela. Mają różne poglądy. Są wśród nich mądrzy i głupi, jak pośród ludzi każdej innej narodowości. Łatwo jest wdepnąć w stereotyp, trudniej z niego wyjść. A im człowiek starszy, tym bardziej stereotypy zaczynają zastepować mu samodzielne myślenie i analizę. Rozejrzyj się wokół siebie, po ludziach w średnim wieku i starszych. Nie warto iść tą drogą :)

Gość nie uwierzycie
Ok, dzięki ...pomyślę...dobranoc :)

Gość szewah waiss