Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsilna i zalamana

Mam DOSC!!!!!

Polecane posty

Gość bezsilna i zalamana

Witam pisze tutaj bo juz nie wiem co mam robic mam strasznego dola odchudzam sie odkad pamietam czasem z wiekszym rtezyltatem czasemz mniejszym jeszcze niedawno wazylam 68 kg przy wzroscie 168 cm dzis jest juz 80:( nie wiem jak to sie stalo a tak wlasciwie wiem nie potrafioe powstrzymac sie od jedzenie zwlaszcza slodyczy!!! dzisiaj gdy przymierzalam ciuchy letnie w ktorych chodzilam w zeszlym roku i......załamałam sie:( od jutra koniec bede pila wode herbatki i litr maslanki!!! pewnie niektorzy napisza mi zaraz ze jestem glupia ze mam nei pokolei w glowie ale ja naprawde juz nie moge tak zyc!!

Gość a ile masz lat
??

Gość bezsilna i zalamana
21

Gość lisiczka+++
Coś dzisiaj wisi w powietrzu, wszyscy po kolei przechodzą załamanie nerwowe :-( A szczególnie odchudzające się...

Gość lisiczka+++
To młodziutka jestes, masz jeszcze całe życie! ;-) Wszystko mozesz spokojnie naprawic:-)

Gość bezsilna i zalamana
:) mam taka nadzieje i chce zaczac od jutra mam nadzieje ze wkoncu mi sie uda:)

Gość Mądra po szkodzie
Hej Autorko nie dołuj się! Zrzucisz te zbędne kilosy, niejedna to już zrobiła przed Tobą...:)

Pewnie zawsze stosujesz taką diete jaką wyżej opisałaś, wiec nie dziw sie, że tyjesz. Efekt jest na chwile a potem szybko tyjesz i ważysz nawet więcej niż przed odchudzaniem się - efekt jojo. Poczytaj na temat zdrowego odchudzania sie. Zacznij odpowiednio i zdrowo jeść, a dużo ruchu i ćwiczeń to podstawa.

Gość Mądra po szkodzie
Tylko może pomyśl o trochę bardziej racjonalnej diecie?

Gość lisiczka+++
I niejedna to jeszcze zrobi po Tobie :-)

Gość bezsilna i zalamana
Cwicze od paru dni jezdze codziennie na rowerku stacjonarnym min 1 h dotego steper skretny i cwiczonka 8 min ABS ostatnio kupilam plytke z pilatesem i tez powoli przymierzam sie do tego wiec nie siedze caly dzien na tylku przynajmniej staram sie:)

- No a skad bedziesz miec sile zeby kontynuowac cwiczenia?:) Na to tez trzeba troche energii...a po cwiczeniach duzo białka/Maslanka ma go tyle co nic:( a przeciez nie chcesz spalic miesni tylko tluszcz! -Mam nadzieje,ze zdecydujesz sie jednak na cos racjonalniejszego;)

Gość bezsilna i zalamana
wlasnei jak to jest z tym bialkiem co go ma najwicej i kiedy nalezy je spozywac duzo o tym slyszalam ale jakos w glowie pustka moze ktos mi to wyjasni?? bede wdzieczna:)

oo to bardzo ładnie :) ale ćwiczenia to nie wszycho. Dobrze się odzywiaj, pij duzo wody, nie głodz sie, i nie szamaj słodyczy..chyba ze od czasu do czasu :P efektow nie bedzie od razu, będziesz musiala troszke poczekać, ale do wakacji napewno bedzie lepiej. Głowka do gory! :)

Gość bezsilna i zalamana
chce jeszcze zaczac biegac ale najpierw chce zrzucic pare kilogramow zeby wcisnac sie do dresu bo nei znosze obcislych nogawek:/ chcialabym do swiat zrzucic conajmniej z jakies 10 kg

Kochana,pamietaj ze w necie jest duuuzo tabeli kalorycznych- z stamtad mozna sie duzo dowiedziec:) ja polecam chudy twarog,ryby,jaja Kazdy posilek powinien zawierac porcje białka tłuszczu i warzyw! Kolacjapowinna zawierac szczegolnie duzo białka dlatego ze w nocy nasze ciałe ulega katabolizmowi -spalane sa miesnie a nie tłuszcz..rano budzisz sie głodna, a Twoje ciało z dnia na dzien traci na jedrnosci! kolacja 2-3 godizny przed znem:)

Gość bezsilna i zalamana
czyli mam rzoumiec ze jedzienia bialka przed snem zapobiega spalaniu miesni tylko spalamy wtedy ltluszcz tak?

Juz wam kochane wklejam artykuł-:):) bardzo madry: Podstawowym błędem, jaki popełniamy jest samo początkowe założenie, że być zgrabniejszą = ważyć mniej. Na wagę człowieka składają się trzy czynniki: - mięśnie - woda - tłuszcz Ten ostatni, nasz największy wróg jest bardzo lekki. Woda natomiast stanowi około 50% wagi dorosłego człowieka. Prowadząć źle przygotowaną kurację odchudzającą i tracąc na wadze, tracimy głównie wodę oraz tkankę mięśniową, odpowiedzialną za jędroność ciała. Zatem utrata wagi nie swiadczy wcale o tym, że pozbywamy się tłuszczu lecz o tym, że tracimy mięśnie. Skóra staje się po takiej kuracji wiotka a ciało miękkie - czy naprawdę o to nam chodzi? W gruncie rzeczy najistotniejszą sprawą powinnien być wygląd, jędrność ciała oraz obwody i procent tkanki tłuszczowej w organizmie. Prawidłowe odchudzanie powinno się opierać na zdrowej, zbilansowanej diecie oraz na treningu - połączenie tych dwóch czynników gwarantuje polepszenie metabolizmu, a co za tym idzie szybszą przemianę materii, co prowadzi do uzyskania szczupłej i jędrnej sylwetki. Wtedy możemy ważyć ciągle tyle samo, a jednak wyglądać znacznie lepiej i szczuplej. Z tego początkowego błędu wynika następny: aby zeszczupleć = należy mniej jeść. Nie jest to prawda. Organizm człowieka jest na tyle sprytny, że potrafi sobie poradzić w bardzo ciężkich warunkach. Takimi na pewno będzie nagłe ograniczenie liczby spożywanych kalorii. Im mniej jemy, tym wolniejszy staje się metabolizm, rozpoczyna się odkładanie zapasów, a więc ilość tkanki tłuszczowej wzrasta. Spalamy natomiast mięśnie, gdyż są one najłatwiej dostępnym magazynem energii. W efekcie miękki, tłuste ciało, owszem, lżejsze o parę kilogramów. Ale czy to było celem? Aby spalić tkankę tłuszczową należy stworzyć odpowiednie warunki, podczas których organizm wykorzystuje zgromadzone zapasy. Kolejnym, bardzo popularnym mitem jest nagminne lansowanie niejedzenia po 18. Podczas snu organizm podlega intensywnemu katabolizmowi, co oznacza, że jezeli pójdziemy spać \"na głodniaka\", to do rana zredukuje się nam znacznie tkanka mięśniowa. Jest to zwyczajne wycieńczenie organizmu, niewiele mające wspólnego ze zdrowym trybem życia i sylwetka w ten sposób ukształtowana pozostawia wiele do życzenia... Najbardziej chyba trudny do obalenia mit: kobieta nie powinna mieć mięśni i silownia nie jest dla kobiet. Drogie panie jesteśmy tak skonstruowane, że aby mieć umięśnienie szpecące wygląd i upodobniające sylwetkę do męskiej, musiałybyśmy korzystać z nielegalnych środków, a przynajmniej bardzo, ale to bardzo ciężko pracować na siłowni i dużo jeść. Natomiast normalny trening siłowy, jest dla uzyskania proporcjonalnej i zgrabnej budowy ciała poprostu niezbędny. Ładnie ukształtowane mięśnie sprawiają, że skóra jest lepiej napięta, nie fałduje się, ciało jest jędrne i gładkie. Ponadto, im więcej mamy mięśni, tym szybciej spalamy tłuszcz i tym więcej możemy bezkarnie jeść. Mimo to kobiety częściej wybierają zajęcia sportowe typu aerobik niż trening siłowy i... tylko na tym tacą. Zarówno czas, jak i pieniądze. Aerobik jest formą ćwiczeń, która w zasadzie nie ma żadnego działania oprócz poprawiającego kondycję. Jeżeli o to właśnie nam chodziło to świetnie, ale jeżeli naszym celem jest wysportowana i szczupła sylwetka, to spróbujmy czas dotąd poświęcony na skakanie przy muzyce wykorzystać maksymalnie efektywnie i zapiszmy się na siłownie. Prawidłowey trening nie powinien zajmować więcej niż 45 minut plus ewentualne ćwiczenia aerobowe. Poprawnie ułożony i wykonany trening siłowy, połączony z odpowiednią dietą, gwarantuje w przeciągu 3 miesięcy widoczną i znaczną poprawę sylwetki, zmniejszenie obwodów w newralgicznych miejscach, takich jak biodra czy talia, lepsze samopoczucie, poprawę zdrowia oraz wyglądu i jakości skóry. Warto sporóbować?

Gość bezsilna i zalamana
ja nie czuje sie jeszcze gotowa zeby chodzic na silownie:/ ale kiedys na pewno si ena nia zapisze:)

Nie martw sie,ja tez wole cwiczyc aerobic,głownie w domu przy plytach. cwicze codziennie- i mimo ze to nie jest siłownia widze efekty!:)

Gość bezsilna i zalamana
moim najwiekszym problemem jest brzuch:(( czuje sie jak kobieta w 7 miesiacu ciazy:/

a ja od dzisiaj pije soczki z sokowirówki :D marchewka lub pomarancz + jabłko + banan te drugie szczególnie daje uczucie sytości jak rano wypiłam to do wieczora mi sie nie chciało jesć:) a owoce zdrowe;)

Gość urwana z wroclawskiej galezi
witam mam pytani do cafe ruso,,,, hm,,to co napisalasto rzeczywiscie sama prawda,,zdaje sobie z tego sprawe, sama sie odchudzalas? czy tez jestes dietetyczka?sama probowalam roznych diet,,efekt odwrotny,,wiec teraz postanowilam zrobic to rozwaznie,tylko ciagle zastanawiam sie jak? zaczelam cwiczyc 30 min co dzien na orbitreku,i rawie glodowka(nie potrafie sobie ulozycdiety) co mam jesc co nie!!! nie mam duzo czsu,by grzebac sie w kuchni,praca dzieci,itp..pracuje na 2 zmiany,,wiec jak jesc... do czego daze? awiec zeszlo mi wagowo:ok 7 kg,,nie widac tego po ciuchach,,ani golym okiem,,,i coz,,nie mam juz sil by cwiczyc,,,,bo malo jem,,,1 woreczek ryzu na caly dzien!!oj nie potrawie sobie poradzic,,,moze tak ktos da mi kopniaka,,a moze ktos jest z wroclawia,,bysmy mogly razem sie zmobilizowac,,moze jakies cwieczenia na silowni?? sama juz nie wiem

Czesc- tak,odchudzam sie sama,ale tak jak juz pisałam siedze dlugo w temacie dietetyki - poniewaz nie zalezalo mi na diecie tygodniowej,miesiecznej czy wiecej..chcialam zaczac sie zdrowo odzywiac,wcielic pewne nawyki na stałe:) Szukałam informacji,pytałam..az wkoncu zdobyłam tej wiedzy na tyle,ze wiem na co sobie moge pozwolic a co nie i co cwiczyc. -Piszesz,ze nie dajesz rady z odchudzaniem..no tak.Na to niestety trzeba znalesc czas,sadze,ze tylko wtedy przyniesie rezultaty.To co jesz nie jest ok-ale to juz wiesz;) Ruch musi byc, te 30 minut mysle ze mozna wydłuzyc,moze własnie o aerobic? jesli chodzi o diete to po pierwsze musisz jesc sniadanie- to jest koniecznosc i na tyle przyjemna ze mozesz sobie pozwolic na duuza porcje w dodatku daje ogrom energii na caly dzien:) a co na sniadanie? Proponuje roznego rodzaju kanapki z warzywami,z serem,z wedlina- byle wszystko z głowa no i ciemne pieczywo;) ja zazwyczaj zjadam dwie,jedna z serem druga z wedlina,do kazdej sałata,rzodkiewka ,pomidor:) Do tego kubek jogurtu naturalnego z 3 lyzeczkami otrebow pszennych:) i po posilku czerwona herbata.Mysle ze pysznym rozwiazaniem bylaby rowniez owsianka:) Obiad juz według uznania,skup sie na tym aby była odpowiednia porcja białka,tłuszczu i warzyw.moj dzisiejszy obiad to brazowy ryz z warzywami plus gotowana piers z kurczaka. Kolacja juz chyba wiesz..głownie białko!! ja np.dzis zjadłam poł wedzonej makreli i sałatke warzywną. .pamietaj ,ze najlepiej gdyby posiłkow bylo 5:)Podałam moje przykłady abyc zrozumiała ze nie katuje sie wybieram to co lubie.- i wiem,ze jest to zdrowe.Korzystaj z tabeli kalorycznych..głownie w celu poznania co ma ile bialka,tluszczu,cukru a nie po to zeby te kalorie liczyc.

Gość urwana z galezi wroclawskiej
dzieki..do pewnych rzeczy trzeba przywyknac,,a nawyki,,trzeba powoli i sie do nich przyzwyczajac,,co do sniadan? wiem najwazniejszy posilek,,ale kiedy ja go nie jem,,nie mam czasu,wsatje robie dzieciom sniadanie potem zwierzak idzie ze mna na spacer,nastepnie robie zwierzakom jedzenie,,i zabieram sie za jakis obiadek,,, (tak moj dzien wyglada w weekendy)potem oczzywiscie wyjscia spacery zabawa i itp) w tygodniu o boze urwanie glowy wstaje o 4:10 a klade sie dopiero ok 23...cwieczenia polgodinne,,to cud ze tyle czsu wygospodarowalam dla siebie...bede stopniowo probowala wydluzac czas o 5 min,,, tylko ze cwiczyc bym musiala jak dzieci juz spia,,a to jest pozno,,i brak sil... 30 min by byl spokuj w domu,,wiesz jak ciezko wygospodarowac(tak tak,,mam pelen zwariowanych dzieci dom) ciagle ktos przychodzi itp)szczerze powidziawszy bylam kiedys u dietetyczki(ale jakos mi sie nie spodobala) skoda bylo mojej kasy za wizyte,,, przeciez ona powinna ukladac plan indywidualny,,,hm,,podobno,,tylko na jakiej podstawie mi to zrobila,,nawet nie pytajac sie co jem ,jak jem,itp,,dalam sobie spokuj,,i szukam cos wlasnie na takich topikach,,Coz moje postanowienie;PRZESTAJE ZRZEDZIC,,i biore sie za siebie,,,do lata chce schudnac ok 15 kg....mam nadzieje ze bedziemy sie tu wspierac

bezilna i zalamana - prosze cie kobieto nie odchudzaj sie pijac sama maslanke czy stosujace inne diety cud. to prosta droga do jeszcze wiekszej otylosci. przestan myslec o odchudzaniu a zacznij o zdrowym zywieniu. wybieraj zdrowe produkty i i staraj sie jesc regularnie. znadz troche czasu chociaz na zwykle spacery. jesli bedziesz miala sile, dodaj do tego lekkie trucht a potem moze bieganie. to bardzo skuteczna metoda. moja siostra, ktora naprawde ma chyba 5 kilo realnej nadwagi zgubila je w niecale 3 tygodnie dzieki bieganiu wiczorem: 15 minut dziennie. potem troche wiecej ale nigdy nie przekroczyla 25 minut. roznica byla naprawde widoczna w jej sylwetce a zadnej diety nie stosowala.

Gość bezsilna i zalamana
witam:) wlasnei wrocilam z zajec tak cieplo na dworze wszystkim wesolo a mnei nei:( moje kolezanki porozbierane krotkie rekawki a ja...... czarny golf zeby wszystko ukryc juz dluzej nie moge co sie ze mna dzieje!!!!!:(