Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yekaterinee

tabletki antykoncepcyjne w Anglii

Polecane posty

Gość yekaterinee

czy ktoś wie gdzie powinnam się udać po tabletki antytkoncepcyjne.no bo ja już nic nie rozumiem. myślałam ze to musi być specjalista ginekolog a teraz mi tu mówią ze to może przepisać lekarz rodzinny.nic nie rozumiem :( .gdzie to w ogóle iść...

Gość ulaLo
Najlepiej znajdz w intrenecie najblizsza- Family Planing Clinic.Wpisz w wyszukiwarce, podaj swoj post code i wyswietli Ci sie kilka miejsc. Co prawda przyjmuje tam tylko pilegniarka ale moze Cie zbadac, lub nawet bez badania za darmo dac tabletki. Ja tak zrobilam i zadnej wizyty u ginekologa czy GP nie potrzebowalam.powodzenia w poszukiwaniach

Gość mamamia
Czyli mówicie ,że w Anglii można brać tabletki,i może je lekarz zwykły wypisać bez żadnego badania...fajnie....:)???

Gość mamamia
tylko napewno nie bada???Bo ja tego nienawidze i chetnie bym nabyla tabletki bez badan.....piszcie cos o tym,bo niedlugo jade do anglii to sie wybiore po nie jak cos hehe..

Gość yekaterinee
uLaLo------>>>dziekuje Ci bardzo za odpowiedz... wlanise zabieram sie za poszukiwania.:) a tak w ogole to nie wiesz czy trzeba czekac na wizyte czy badanie odbywa sie z miejsca. i w ogole jak mozesz to napisz jak to po kolei wyglada.jbo jem juz ostatnie opakowanie i musze sie zaopatrzyc.acha u nas jest jeszcze jakas COntraceptive Clinic for Young people to moze tam tez moge pojsc.ale poki co to napisz mi o tej Family Clinic jak i co. Dzieki jeszcze raz

Gość for young people
to raczej bedzie antykoncepcja dla nastolatkow, poszukaj family plannig clinic (na stronie nhs-u jest link). na wizyte prawie sie nie czeka - pare dni co najwyzej (no chyba, ze pasuje ci np. tylko jeden dzien po poludniu). najpierw jest rozmowa z pielegniarka, o przebytych chorobach, chorobach w rodzinie itp (dobrze sobie posprawdzac rozne nazwy w slowniku przed wizyta). pielgniarka cie wazy, mierzy cisnienie i w sumie tyle. jak bierzesz polskie tabletki to zabierz ze soba opakowanie, teraz prawie wszedzie jest to samo wiec duza szansa, ze bedziesz mogla dalej brac to samo. potem masz rozmowe z lekarka (tylko rozmowe) i to ona wypisuje recepte (po ktorejs wizycie, chyba trzeciej moze to juz zrobic pielegniarka). na poczatku na jedno opakowanie (chyba, ze jest ciaglosc), potem na szesc. tabletki sa za darmo, w family planing dostaniesz do reki, w normalnej przychodni (wlasnie, mozna zapytac u swojego GP, tez maja czasem family planing u siebie) dadza recepte, z ktora trzeba pojsc do apteki i tabletki tez sa wtedy za darmo. a w anglii ginekologa sie widzi jak juz cos jest bardzo, bardzo zle, nawet podczas ciazy opiekuje sie toba glownie GP i polozna...

Gość yekaterinee
for young people.------>>>>>dzieki,dzieki,dzieki :):)

Gość ulaLo
czesc.ja znalazlam na stronie internetowej adres family planning clinic najblizej mojego domu, sprawdzilam godziny otwarcia i poszlam. na miejscu nie wymagali zadnych dokumentow tylko musialam wpisac swoj adres w kartotece. zostalam przyjeta w ten sam dzien po okolo 10 minutowym oczekiwaniu. wzielam ze soba opakowanie od tabletek z Polski pokazalam pielegniarce. yapztala sie mnie czy chce byc zbadana , zgodzilam sie i od razu zrobila mi cytologie. potem dostalam 6 opakowan tabletek i prezerwatywy. daj znac jak poszlo i w razie potrzeby sluze pomoca.

Gość yekaterine
hejooo.jutro ide do tej kliniki.napisze jak bylo.dziekuje :)

Gość a co do cytologii
to w anglii sie ja robi co dwa lata (oni twierdza, ze wystarczy, nawet jak sie bierze tabletki). jak sie ma swojego GP to sie dostaje list-zaproszenie, umawia sie we wlasnej przychodni (ja przynajmniej mialam w swojej, ale moze nie wszedzie sie da, tego nie wiem). po dwoch latach - nastepny list i tak w kolko. no i oczywiscie jak sie cos dzieje, to robia "od reki".