Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghhj

Czy można wyrzec się wiary chrześcijańskiej ???

Polecane posty

Gość ghhj

Od wielu lat nie wierzę w Boga ... Praktycznie to nie wierzę w niego kupę lat ... Jestem ateistą ... Czy da się jakoś na piśmie odstąpić od Kościoła rzymskokatolickiego ... żeby nie mieć już z nim nic wspólnego ???

Gość poczytaj o apostazji
nawet chyba tutaj był kiedys taki temat

Gość ghhj
O bardzo dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam :)

Gość Twój smutny Anioł
przykre,pismo w tej sytuacji nie jest Ci potrzebne, bo liczy się podejście, stan Twojej duszy i sumienia - w stosunku WIARY W BOGA, KTÓRY tak Cię ukochał, że zapragnął Twojego narodzenia, dał Ci życie i duszę nieśmiertelną, ale się tego wyrzekasz... wielu patrzy na instytucję kościoła poprzez pryzmat ludzi - kapłanów, którzy upadają, wszyscy jesteśmy grzesznikami, patrzmy na Boga a wtedy zrozumiemy czym Jest PRAWDZIWY KOŚCIÓŁ, ci którzy nie wierzą to nigdy nie zaznali czym JEST PRAWDZIWA WIARA JEZUS powiedział: "Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli..." tylko prawdziwie wierzący jest to zrozumieć... Twój smutny Anioł

Gość Bum Boom
Róbta co chceta!

Gość liberal-Europejczyk
nawet wskazane bo wiara to opium dla ludu Unii i ciemnogród i zacofanie i ksenofobia i antysemityzm.

Gość Twój smutny Anioł
ksenofobia, ciemnota, anysemityzm nie wynika zwiary w Boga tylko jst jej zaprzeczeniem!

{ Człowiek zawsze zadawał sobie pytanie: czym jest wszystko wokół? Czy życie ma w ogóle jakiś sens? Widząc nieustanny chaos, brutalność, rewolucje i wojny, nie mające końca rozłamy na tle religijnym, ideologicznym i narodowym, człowiek pyta z poczuciem głębokiego niepokoju: co należy czynić? Czym jest to, co nazywamy życiem? Czy istnieje coś poza nim? I nie znajdując tej bezimiennej rzeczy, która ma tysiące imion i która od wieków stanowi przedmiot ludzkich poszukiwań, żywi wiarę - wiarę w zbawiciela lub jakiś ideał. Wiara zaś jest źródłem przemocy. } Jiddu KRISHNAMURTI

:D Nie kumam o co tyle szumu. NIe pasuje mi nie chodze do kościoła i tyle. Jeszcze troche to ludzi zaczna ogłoszenia w prasie dawać ze występują lub odtepuja od czegos tam. Pempki świata że musicie informowac o tym cały świat. Mnie to na przykład nie obchodzi. :o

Gość gość
przykre,pismo w tej sytuacji nie jest Ci potrzebne, bo liczy się podejście, stan Twojej duszy i sumienia - w stosunku WIARY W BOGA, KTÓRY tak Cię ukochał, że zapragnął Twojego narodzenia, dał Ci życie A teraz wyjasnij mi , jesli bog tak ukochal i dal zycie dzieciom ktore rodza sie bardzo chore i mecza sie cale zycie to co to ma byc ? Milosc boga? Bog jest litosciwy? Bez litosci pozwala rodzic sie dzieciom ktore bez zadnej winy mecza sie cale zycie.

Gość gość
Odstąpienie od religii chrześcijańskiej to APOSTAZJA. Taki temat kiedyś był na forum.