Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinakR

Pierwszy raz.

Polecane posty

Gość KarolinakR

Czy pierwszy raz zawsze musi wiązać się z bólem i krwią? Wiem głupie to pytanie, ale rady doświadczonych koleżanek są o niebo lepsze od czytania ksiązkowych opinii. Mam zamiar zacząć współzyć ze swoim chłopakiem (bez obaw nie jestem kolejną szaloną 13,lecz pełnoletnią dziewczyną), ale obawiam się że coś może pójść nie tak:/ Nie umiem się zreklasować i zapominieć o całym świecie i ponieść się szaleństwu tak wspaniałej chwili:( Proszę o jakieś rady,dziękuję z góry:)

Gość latka
No jeżeli chodzi o mnie to pierwszy raz nie należał do tych pokazywanych w telewizji wymarzonych pierwszych razów, gdzie wszytsko jest tak cudowne i niezapomniane. Cudowne było tylko to, że stało się z moim obecnym narzeczonym, ale też nie potrafiłam się wyluzować, i bolało niestety, ale przynajmniej krwi nie było :) Pocieszenie jest takie, że każdy następny raz był lepszy, a teraz to już w ogóle sama radość :)

Gość kamelia...
Podobno nie zawsze-ale mój pierwszy raz był okropny-bez krwi ale strasznie bolało-a facet był napewno odpowiedni-bardzo się kochaliśmy i byliśmy razem już3lata. Potem dopiero sex zrobił się przyjemny.

Gość latka
No ja jeszcze dodam, że bardzo ważne jest podejście i wsparcie partera. Dla mnie ten pierwszy raz był takim emocjonalnym wydarzeniem, że po skończeniu się poryczałam :) No i parter nie może "przecholować". Musi być BARDZO delikatny.

Gość kamelia...
OJ latka ja mam bardzo podobne doświadczenia-potem mówiłam,że to tak boli że chyba nigdy nie będę miec dzieci z łzami w oczach a on mnie przytułał i to jego ciepło było najlepsze tej nocy....

Gość ryszarda_P
Ból był, ale nie taki nie do wytrzymania. Krwi też troszkę poleciało, ale było jej naprawdę niewiele.

Serdecznie dziękuję za opinie i rady:) Mój chłopak od zawsze mnie wspierał i nigdy nie nalegał, stara się zawsze być delikatny i czuły, więc pod tym względem nie mam się czego obawiać. Bardziej mnie martwi moja osoba i brak rozluźnienia się i odprężenia:(

Gość imperceptible
no co do pierwszego razu to.... cholera po tej nocy myslalam, ze juz nigdy nie bede chgciala sie kochac z moim partnerem. STRASZNE! OKrutny bol i mnostwo krwi, ale to oczywiscie zalezy od organizmu. Mam znajome, ktore mowily o pierwszym razie, ze byl przyjemny. Dla mnie to nie bylo napewno mile doznanie, ale ciesze sie , ze to zrobilam z moim obecnym partnerem, kochamy sie i mam nadzieje, ze juz tak zostanie. Ciesze sie rowniez, ze zrobilam to w odpowiednim wieku...ani za wczesnie ani za pozno. Wcale nie nastawialam sie akurat na ta noc, ale tak wyszlo i jestem szczesliwa, bo byl bardzo czuly. Przytulil mnie, pytal czy wszystko wporzadku, staral sie bardzo zeby bylo wszystko dobrze... pocieszalam sie tym , ze kazdy nbastepny jest lepszy. Fakt teraz jest juz duzo duzo lepiej :)) ale straszliwy bol odczuwalam bardzo dlugo. Niektore laski twierdza, ze juz 3-4 raz byl wspanialy. Matko! NIgdy w zyciu. Dlugo nie moglam sie pozbyc tego bolu.. Ale teraz jest okej ;) ps.KOniecznie czekaj na tego odpowiedniego! Nie rob tego z byle kim pod wplywem chwili!! pozdrawiam :))

Gość imperceptible
i tak jak poprzedniczka poplakalam sie po wszystkim...

Gość imperceptible
i przeprosilam partnera , ze to tak wyszlo i wogole... powiedzial, ze glupol ze mnie, ze on to rozumie i kocha mnie ponad zycie :)) Wtedy poczulam sie cholernie doceniona i kochana :)

Gość Słoneczko_na_wiosnę
KarolinakR NIE ZAWSZE TOWARZYSZY BÓL !! :) To zalezy jaka masz błone dziewiczą? jakiej grubości i czy Twój partner będzie delikatny podczas stosunku WIEM ze ciezko sie zrelaksowac w takich chwili ... dlatego proponuje lampke wina przed 1 razem.. NIE zeby sie upic,ale własnie rozluźnić !! Ja sama zastanawiam sie czy przed moim 1 razem nie wypije winka bo potwornie sie boje :(

a ja wam powiem tak. od mojego pierwszego razu to już prawie 5 latek minęło, był to upalny dzień, ja i mój chłopak (cały czas z nim jestem) poczuliśmy że to teraz, że to już , że dziś...jakoś tak nieplanowanie, na żywioł poszliśmy. on kupił gumki. nie był już prawiczkiem, więc może dlatego troszkę mniej się bałam, ale nie wiem. tak czy tak trochę strachu było i z mojej i z jego strony. obiecał, że jak będzie bolało to przerwie, a ja wiedziałam że w każdej chwili mogę się wycofać. do dziś pamiętam to cudowne uczucie gdy we mnie wchodził! było wspaniale!!! był taki delikatny i zarazem zdecydowany, cudowny wręcz! za tym pierwszym razem krwi nie było wcale, ból jeśli był to już go nie pamiętam, bo wszystko inne było tak cudowne, że mi go przyćmiło. krew p[ojawiła się zato po 2 tygodniach gdy robiliśmy to kolejny raz, ale co tam! ja swojego pierwszego razu nie żałuję, wiem że nigdy go nie zapomnę, co wiecej nie chcę go zapomnieć! tak więc to nie zawsze ból i krew! to może być cudowna chwila uniesienia, jeśli tylko obydwoje jesteście na to gotowi!

krwi nie bylo, bol byl ale nie straszny, radze napic sie lampke wina przed i bedzie ok :)

Gość lynn
a ja mialam szczescie moj pierwszy raz wcale nie byl bolesny, wlasciwie to balam sie tego bolu bo kolezanki zdazyly mnie niezle nastraszyc, ale okazalo sie ze mnie to nie dotyczy nic nie bolao krwi nie bylo za to bylo bardzo przyjemnie:D