Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka 20

Cetaphil, Physiogel czy np. AA help krem zel? Ktory najlepszy??

Polecane posty

Gość kajka 20

Witam!!! DZiewczyny poradzcie mi prosze ktory zel(emulsje) do twarzy mam wybrac>? Mam cere troche zaskornikowa, lecze sie Difefrinem (na noc) , pomaga ale wysusza. Na dzien uzywam krem nawilzajacy Hydraphase XXL z LRP i na drobne wypryski taki plyn z apteki robiony, ale to tylko miejscowo. 2-3 razy w tyg. robie peeling, na zmiane enzymatyczny( dr Irena Eris do wrazliwej cery- sredni) i mechaniczny- z fusow kawy, najlepszy jaki znam! Differinu zuywam od 2 miesiecy, stan mojej cery znacznie sie poprawil choc na pozatku mialam lekki wysyp. Teraz mam praktycznie tylko troche zaskornikow( glownie przy nosie , na nosie i policzkach) ale niezbyt duzo. No i zostaly slady po wyciskaniu!!!:/ takie plamki, nawet malutkie dziurki czasem ale nie widac tego zbytnio. Wczesniej uzywalam Cetaphilu, byl sredni, nie podraznial ale tez w niczym nie pomagal a jak na 40 zl to troche malo... Dlatego teraz zastanawiam sie nad Physiogelem jest tanszy- 27 zl kosztuje, co myslicie? jakie macie odczucia po jegi stosowaniu? I co sadzicie o serii AA HELP, wczoraj kupilam w aptece krem-zel i nie wuem czy go uzywac.. troche duzo ma skladnikow w porownaniu do tych 2(cetaphil i physiogel). Nie moge miec sciagnietej twarzy po zelu tak mi powiedziala dermatolog. Co proponujecie?

Gość kajka 20
odpiszcie pliiiis

AA często podrażnia, lepszy będzie Physiogel, ja używam i jestem bardzo zadowolona.

Gość kajka 20
a uzywalas tez Cetaphil? ja mam probke Physiogelu i chyba jest lepszy niz ten Cetaphil. Mam pytanie jeszcze, uzywasz z woda czy bez?i na ile Ci starcza

Cetaphilu nie używałam.Physiogelu używam bez wody, na wacik. Jest bardzo wydajny, ale ciężko mi powiedzieć, na ile starcza 1 pakowanie, bo mam dopiero pierwsze.

Gość kajka 20
aha, mi Cetaphil starczyl na ponad 2 miesiace ale uzywalam tez na plecy a teraz juz nie ma takiej potrzeby. No i z woda jednak.. hmm chyba kupie jednak ten physiogel tylko bez sensu ze wczoraj kupilam ten z AA w aptece za 17 zl, a dolozylabym 10 zl i bylby physiogel.. ale glupia jestem.. masz jakies doswiadczenia z zaskornikami/tradzikiem/ blyszczaca cera w strefa T/ podkladami/kremami itp? jelsi tak to moze na gg wymienimy sie doswiadczeniami ?

Gość po co AA Oceanic kupować
w aptece??? przepłaciłaś i to bardzo dużo, bo w markecie kupiłabyś ten żel za 12zł, a w promocji za 10zł:O

Gość kajka 20
bylam w 3 drogeriach i nigdzie nie bylo, to jest AA HELP taka seria krem-zel no i dltego poszlam do apteki...;/

Niestety, ale raczej nie mam żadnego doświadczenia w związku z trądzikiem, zaskórnikami czy błyszczącą twarzą, gdyz ja mam suchą skórę.Ale jeśli też masz cerę wrażliwą-mogę ci coś doradzić, bo przetestowałam na sobie wiele preparatów, nie tylko do suchej skóry.

Gość kajka 20
ok, to podaje nr gg 2493808 i czekam az sie odezwiesz;)

Gość kajka 20
Leanne a Ty jaki masz nr gg? czekam ale sie nie odezwalas.. jakby co to jestem caly czas

Gość po co AA Oceanic kupować
właśnie o ty żelu-kremie pisałam:) o serii HELP takie produkty to naprawdę lepiej kupowac w marketach, bo nawet w drogeriach są duzo droższe

Gość kajka 20
hmm.. chyba jednak nie pogadam z Leane na gg, a szkda bo mam wiele pytan:( dzieki za rady ale jakos do marketow nie mam takiego zaufania.. moze i tansze ale... sama nie wiem..

Gość *hhhhhhhhhhhhh
Używam physiogelu , od dawna . Bez wody , bo moja skóra nienajlepiej na nia reaguje. Opakowanie wystarcza mi na jakieś 3-4 tygodnie przy dwukrotnym myciu w ciagu dnia.

Gość *hhhhhhhhhhhhh
Zapomniałam dodac - pozostałych nie uzywałam , wiec nie mam porównania . Trudno powiedzieć , który dla Ciebie byłby lepszy , z doswiadczenia wiem , że to co słuzy komuś niekoniecznie jest dobre dla mnie i odwrotnie . Musiałabys poeksperymentować.

Gość kajka 20
do hhhhhhhhhhhhhh - aha, ok dziekuje za ta opinie, ja chyba zaczne tez myc bez wody. Kurcze chcialam z kims pogadac na gg o tym wszystkim bo tutaj to troche niewygodne. Jesli mozesz to napisz do mnie, podalam swoj nr gg wyzej, pozdrawiam i dziekuje:)

Gość *hhhhhhhhhhhhh
Na gg nie da rady , bo aktualnie nie posiadam :) Mogę postarać sie odpowiedzieć , czy dopowiedzieć troche tutaj . KOntynuujac temat physiogelu - on nie leczy , więc raczej nie mozesz oczekiwac jakiejś piorunujacej poprawy , ale nie podraznia i nie wysusza , a to juz baaardzo duzo . Tym bardziej ,ze stosujesz differin. Peelingu nie stosuje tak czesto jak Ty , a raz w tygodniu . Po nim maseczka .U mnie świetnie sie sprawdza AA oczyszczajaca z biała glinką . SAme peelingi stosowałam rózne i szczerze mówiąc nie widze jakiejś większej róznicy - mówie o peelingach mechanicznych , ale moim ulubionym był z Apotheker Scheller melisowy , tylko niestety już go nie produkują /

miałam Cetaphil i byłam bardzo zadowolona, używałam go do twarzy wraz z wodą mineralną lub przegotowaną. Z AA miałam maseczkę, ale miałam po niej okropną wysypkę, więc nie polecam.

Gość i cooo
czemu ten cetaphil taki drogi :(

Gość madmłazel
dziewczyno co ty tyle kremow uzywasz??? poglupialas??? kup sobie jakis emolient a nie zadne kremy ja uzywam firmy orion Humektan, polecam , mozesz tez uzyc celaran jak masz bardzo wysuszona cere po tych lekach.. zrezygnuj z kremow jak najszybciej .. jak ja bym bawila sie w kremy to dalej bym miala cere zaskornikową

Gość a ty dziewczyno poglupialas
to nie sa zadne kremy tylko zele do mycia twarzy ;/

Z Physiogelu używałam tylko żel do zmywania twarzy i był naprawdę super, wydajny i taki łagodzący. Ja mam problem nie tylko z zaskórnikami i wypryskami, co z alergiamy skórnymi. Kupiłam sobie AA do cery super wrażliwej-alergicznej i użyłam kilka razy, bo wszystkie podrażenienia mi na czerwono wyrzuciło. Właśnie kończy mi się tubka kremu nawilżającego do cery wrażliwej firmy Avene - tania nie była - ok 55 zł, straczyło na 2 miesiące, nie podrażniało, ale też bez szału... Chyba wrócę do tego Physiogelu...

Gość nepheutes
kosmetyczka poleciła mi physiogel , mam bardzo wrażliwa cere. na opakowaniu pisze wacikiem kolistymi ruchami oczyscic twarz , nie konieczne jest używanie wody. to co mam stosowac to jak tonik? przetrzec twarz i już? czuje wtedy ze nie mam dpbrze oczyszczonej skóry. dowodem moze byc to ze pojawiły mi sie nowe zaskórniki . to co mam to woda jeszcze zmywac czy jak ? prosze o rade