Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnaa1

nie wiem co zrobic

Polecane posty

Gość Smutnaa1

Jestem juz z chlopakiem od paru lat... Bardzo sie kochamy i myślimy o tym, żeby wspólnie zamieszkac. Jednak w tym tkwi problem. Oboje studiujemy i nie mamy pieniędzy, żeby wspólnie zamieszac. Pracowac tez nie mozemy, gdy z studiuja zabieraja nam cały wolny czas. Rodzice sa temu przeciwni, nawet nie moge o tym przy nich wspomniec bo sa obużeni ze chcemy mieszkac razem przed slubem i nie dopuszczaja do siebie mysli że kiedyś sie od nich wyprowadzę. Slub nic nie zmini, gdyz dzieki niemu pieniazkow i tak nie przybedzie :( ma ktos moze jakis pomysl co mozna zrobic w takiej sytuacji??

Gość skonczyc studia
znalezc prace i zamieszkac wspolnie. Ale zanim to nastapi, nauczyc sie zasad ortografii. 🖐️

Gość errerrrrr
Przecież to nie są jakieś ogromne kwoty. Zależy gdzie mieszkasz, bo np. w okolicach stolicy ceny są kolosalne. Ale w innych częściach Polski o wiele niższe. W moim mieście (okolice Olsztyna) pokój można wynająć już za 150 zł (u kogoś w mieszkaniu), mieszkanie za 300 zł, a piętrowy dom za 600 zł. A jak zarobić? Nie wiem, jest dużo sposobów. Roznosić ulotki, sprzedawać na Allegro, prace chałupnicze.

Gość Smutnaa1
Niby to nie duzo ale dla studenta to juz spora kwota, wliczajac do tego koszty jedzenia i drobne wydatki wychodzi ok 700-800 zl na miesiac. Jesli chodzi o drobne prace, np. roznoszenie ulotyek - większosc firm chce aby byly roznoszone rano - mamy w tym czasie zajecia, sprzedawanie na allegro - niestety nie wiem co ;/ a jesli chodzi i chalupnictwo to jeszcze nie udalo mi się znalexc firmy, która byłaby uczciwa.. niestety....

Gość Smutnaa1
A co to ma wspolnego z tematem????

Gość Smutnaa1
Heh, moje BMI to 20. A teraz moje pytanie: co ma wspolnego z tematem? :)

Gość Smutnaa1
Jakies przesluchanie? ;/

Gość Smutnaa1
niewiele wyszsze od bmi

Gość errerrrrr
sprzedawać na allegro... np. swoje rzeczy - książki, kosmetyki, starą komórkę, nieużywaną biżuterię, ciuchy Możesz też kupować coś z hurtowni i sprzedawać na allegro 2 razy drożej, albo ze sklepów "wszystko po 4/5 zł" - w niektórych miast takich sklepów nie ma, a sprzedawać można drożej można też żyć z allegro tam kupując. Niektórzy sprzedają na Allegro hurtem, np. dla drogerii, dla sklepów. Ja kupiłam kiedyś pakiet kosmetyków po likwidacji stoiska kosmetycznego, wychodziło po 50 groszy za kosmetyk a sprzedawałam po 5-30 zł za jeden. Nie musisz sprzedawać tych rzeczy tam, możesz wśród znajomych

Gość Berbetka
fiskus cie dopadnie buhaha

Gość jejejea
Tu smutnaaa1. Widze ze BMI ktos sie pode mnie podszywa. mam nadzieje ze dobrze sie bawisz

15:24 BMI nie odpowiada sie pytaniem na pytanie po raz pierwszy na tym forum BMI napisal inny tekst niz \"a jakie masz BMI?\" !!! :D

Gość asaa
Kto pomoze? Kto ma jakis pomysl?

Gość aniaaa23
co za bezsesowne rady.. sprzedawac na alegro... i co a jak jej sie skoncza ciuchy, kosmetyki?? wynajecie mieszkania i utrzymanie go to sa powazne pieniadze ludzie! a wy chcecie zeby 2 osoby nie pracujace, studiujace daly rade sie utrzymac w samodzielnym miedszkaniu roznoszac ulotki?? roznoszac ulotki to mozna sobie torepke kupic, nie badzcie smieszni..

Ja jestem w tej samej sytuacji, pienidzy brak, nie mozemy razem zamieszkac :( Myslelismy o kredycie studenckim, ale szkoda juz teraz zapozyczac sie zeby w przyszlosci splacac? Moze ktos z forum ma jakis inny pomysl?

Gość Nie opowiadaj
ze nie mozecie pracowac bo studia ... to smieszne Jednak wszyscy tzn. prawie wszyscy studenci pracuja i jest ok

A nie mozecie poczekac do czasu,kiedy dyplom bedziecie mieli w reku? Dopiero wtedy poszukacie pracy,ulozycie sobie wszystko po kolei.Nie ma co sie spieszyc.

Mozliwe, ale ja mam zajecia codziennie prawie od 8 do 20... taki plan , wied mozliwosci pracy nie mam zbyt duzych. A czekac do ukonczenia studiow, oczywiscie, mozemy ale widujemy sie praktycznie raz w tygodniu i to nie wystarcza :(

Gość to zmiencie tryb na zaoczny
albo wieczorowy i idzcie do pracy. Kazde oplaci sobie studia, a pozstalymi pieniadzmi bedziecie wspolnie gospodarowac - mieszkanie, jedzenie itd.