Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczona=

Mam kłopot , plis wejdzcie

Polecane posty

Gość zrozpaczona=

Hej, czytalam duzo o myciu ciala i twarzy płynem do higieny intymnej, mam pare pryszczykow na plecach i ramionach wiec sprobowalam. Od tygodnia myje codziennie i stan moich plecow sie pogorszyl :( wyskoczylo mi pare duzych ognisk, a skora twarzy po umyciu jest straaaszni sucha :( i mam pytanie w zwiazku z tym: czy poczatkowo jest taki efekt bo skóra sie "oczyszcza" czy jedank jest cos nie tak i lepiej zebym nie myla juz nim pleców? P.S uzywam Ziaji przeciwbakteryjnego, plis prosze o odpowiedz

Gość tusifanka
ja mylam własnie miejsca intymne i zamiast sobie pomóc to mabawilam sie grzybicy. odradzam jakiekolwiek płyny do hig. najepijej zwyczajne mydło.

Gość początkowy efekt pogorszenia
stanu skóry występuje przy używaniu złuszczających kosmetyków, wtedy skóra się oczyszcza i "wyrzuca" wszystko na zewnątrz. Płyn do higieny intymnej raczej nie złuszcza więc czemu... może po prostu Ci nie służy? Na krosty na plecach możesz wypróbowac mydło Protex herbal, kosztuje niecałe 2 zł.

ja uzywam zwyklego mydla..(glicerowego) a po umyciu nacieram sie parafina...jest super...:)

Gość mir123bych
matko takiemi płynami myć twarz feeeeeeeeeeeee już stare porzekadło mówi Mydło i woda - twoja uroda!! radzę zapamiętać:)

Gość zrozpaczona=
parafiną? o tym to jeszcze nie słyszałam...mozesz napisac o tym cos wiecej? Kurcze,a juz myslalam ze sie pozbede tego cholerstwa, i wiosna bede miala ładne, gładkie ciałko :(

Gość z tą parafiną to żart chyba
był.

Gość do tusifanki
ta grzybica to chyba zbieg okoliczności. Ja juz długo myje się płynami, zmieniam je i wszystkie mi dobrze służą. Nie wydaje mi się,że od płynów dostałaś grzybicy

Gość hewletta
ja bardzo czesto myje twarz plynem do higieny intymnej (ziaja neutral) i dla mojej buzki jest spoko, tylko ze ja raczej nie mam problemow z pryszczami itp. ale mam wrazliwa i mieszana cere. a pryszczy z plecow (ostatnio mialam jakis dziwny wysyp) pozbylam sie przemywajac je rano i wieczorem tonikiem melisowym z urody . a co do plynow do higieny intymnej uzywanych zgodnie z ich przeznaczeniem:P ja np bardzo dobrze znosze ziaje ale tylko te niebieskie bo po tych zielonych to strasznie wszystko mnie swedzialo.

Gość ja w ogole nie uzywam mydla
no moze raz ba tydzien sie wyszorowac. Ale do buzi mleczko a na dol tylko woda, oczywiscie po kazdym uzyciu toalety, jesli jest bidet to ok , jak nie to choic zmoczony papier tpoaletowy.zadnej chemii . Nigdy nie mialam najmniejszych problemow ze skora w zadnym miejscy, natomiat gdy probowalam codzien uzywac mydla to byla tragedia,