Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestre

Soczewki kontaktowe ...

Polecane posty

Gość zestre

Witam! Już od 3 miesięcy noszę soczewki kontaktowe :) Obecnie stosuję AIR OPTIX ... Czuję się w nich tak sobie ... to znaczy gdy pracuję przy komputerze ... strasznie mi się oczy męczą :( Strasznie mi wysychają ... Gdy nie gapię się w monitor, nie oglądam tv czuję się super ... Jakie soczewki wy stosujecie ??? POlećcie jakieś :)

Gość bauschlomb optima
kwartalne. Wcześniej używałam miesięczne johnsony i miałam syndrom suchego oka, przy bauschach nie mam już

Gość mir123bych
a czemu nie wolicie okularów? mniejszy problem z nimi.... i wygląda się gustownie i poważnie:)

Gość zestre
Ja nosiłam okulary 13 lat ... w zeszłym roku zdecydowałam się na soczewki :) ale niestety chyba bede musiala z nich zrezygnowac :( Nie wyrabiam z kasa na plyny , kropelki do oczu, soczewki ... Okulary to jednak mniejszy wydatek :) Raz się kupuje i ma się spokuj na kilka lat :)

Gość mucca
dla mnie najlepsze są optixy, a siedząc przed komputerem męczą ci się oczy nie zależnie od tego czy masz soczewki czy ich nie masz, polecam krople do oczu (takie do użycia w trakcie noszenia soczewek ok. 20 zł w aptece)

Gość mokka_23
Ja to bym może i wyglądała gustownie i poważnie, ale jak bym miała zerówki, przy wadzie -6 dioptri trudno wyglądać gustownie!! ;), kiedy moje szkła w okularach bez pocieniania miały mieć grubość 8milimetrów!! udało się zejść do 4 przy koszcie 400zł A więc soczewki, soczewki i jeszcze raz soczewki! To niewyorażalna różnica!

Gość ja nosze soczewki od 4 lat
przewaznie acuve 2-swietne sa teraz przez jakis czas nosilam oasys ale teraz wroce do acuve bausha mialam 1 raz-byly dla mnei za sztywne i za suche nosze soczewki srednio 12-16 h dziennie w momencie kiedy mam problemy z przesuszaniem sie oczu staram sobie zrobic troche przerwy w noszeniu soczewek no i oczywiscie korzystam z kropelek okularow nie lubie, sa niewygodne i niepraktycznie w porownaniu z soczewkami mam -3 na jednym i drugim oku