Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MissUkraina

Wlosy,przedluzone metoda goraca,jak pielegnowac?

Polecane posty

No to sie doczekalam, w poniedzialek ide na przedluzanie wlosow metoda goraca. Chcialam zapytac o wasze doswiadczenia, jesli chodzi o pielegnacje takich wloskow, czego unikac, jak myc, czesac? Pozdrawiam ! 🌻

Gość wiktorrrrrrrrrrrrrria
A ty jesteś Ukrainką? też mam włosy zrobione metoda na klej już po raz 20 i jestem zadowolona:) a jakie dokładnie tam miałaś pytania kolezanko?

Gość wiktorrrrrrrrrrrrrria
A więc , jeżeli chodzi o ich dbanie to powiem jeżeli nie umiesz posługiwać sie szczotką do modelowania i suszarką to pora sie nauczyć:) bo inaczej będą sie plątać:( i po krótkim czasie będą robić sie dredy u nasady doczepów. Ja swoje myje co 2 dzień, używam przy tym szamponu przeznaczonego do włosów przedłużonych, odzywki w spraju do włosów przedłużonych, szczotki również do włosów przedłużonych:) he he he dokładnie je rozczesuje i zaczynam modelowac, posługując sie przy tym szczotka gruba i suszarką. Włosy dokładnie musza być rozczesane:) Ogólnie czego nie wolno to hmmmmmm......... można je farbować, ogólnie wszystko chyba. Opisałam metode dbania o włosy doczepiane naturalne. Co do syntetycznych to nie wiem bo nigdy bym sobie ich nie dałam doczepic, z uwagi na to iz pewnie wygladały by tak sobie:( jak masz jakies pytania jeszcze to ci opowiem, bo włosy przedłużam sobie juz dosyc długo . I w miare mozliwości moze ci pomoge:)

Dziekuje bardzo za wyczerpujace odpowiedzi. Jestem Amerykanka pochodzenia Ukrainskiego, o ile to tak mozna okreslic. Teaz mam na glowie (hehe) klasyczny bob z takimi blond piorkami, ale chyba po zabiegu jutrzejszym bede podobna z fryzury do Beyonce. Jak najlepiej spac? Wlosy w warkocz czy tak sobie luzno? Czy mozna uzyc troche pianki do modelowania? A lekki spray na koncowki? Pozdrawiam !

Gość wiktoriaaaaaaa
Ja swoich włosków nie wiąże w żadne warkocze, bo jak mam wymodelowane to nie plączą mi się:) tez zależy jaką długość włosów masz, jeżeli jak Beyonce , to za krótkie one nie są:) wtedy może faktycznie ten warkocz by się przydał....wiesz ja sobie ostatnio postanowiłam doczepic włoski dłuższe niż przed....no i roboty przy długich miałam dwa razy tyle:( wieć po dwóch dniach poszłam je skrócić. Pianki oczywiśćie ze możesz używać, jak również spray:) Pozdrawiam

Wiktorio, moja imienniczka jestes ! No wiec dzisiaj juz mam swoje wymarzone wloski. Mam pytanie, a ile placisz za pasemko?

Gość wiktoriaaaaaaaaaaaa
:) to super, i jak sie czujesz w tych włoskach, pewnie pierwszy dzień bedziesz odczuwała lekki nacisk u nasady włosów przy kładzeniu sie spać? bo ja tak mam :) ja płace zawsze 1000tys ale nie wiem ile mi tam doczepia pasemek, ogólnie zawsze jestem zdowolona:) a ty ile zapłaciłaś? i czy włosy sa naturalne ? i jaka długość sobie zafundowałaś he he he? pisz jak sobie radzisz ? pozdrawiam:)

Gość iuy8
Jakiej dlugości muszą być wlosy żeby dalo się je przedlużyć? Mam bardzo któkie.

Czuje sie super, dlugosc wlosow to 40 cm, lekko wycieniowane. Nic nie ciagnie, jest bosko. Dzisiaj wieczorem ide farbowac nowy ogonek na miodowy blond, bo sa troszeczke jasniejsze. iu, minimalna dlugosc to 5 cm. Pozdrawiam wszystkie Ksiezniczki z dluuuuuuuuugimi wlosami !

Gość iuy8
to chyba nic z tego :(

Gość wiktoriaaaaaaaaaaa
Nic z tego , to jakie są twoje włosy??? ile maja cm???:)

Gość iuy8
mam krótkie wlosy. jeśli na karku muszą mieć dlugość 5 cm, to nic z przedlużania. Tak sądzę.

Gość malusiaaaaaaaaa
iuy jak to sie stało że masz takie krótkie skat ta decyzja na takie krótkie???? i nagle chcesz przedłuzyc ??? chłopak cie w nocy załatwił he he:) oczywisćie żartuje, jestem ciekawa??/ to poczekaj aż ci trochy odrosna, swoja groga na takich krótkich to będzie wygladać tak sobie wiec może trochy poczekaj az ci urosną???? pozdro

Gość iuy8
malusiaaaaaaaaa takie któtkie wlosy mam od 10 lat. Fajnie wyglądam, ale niw iele można z nimi zrobić. Po prostu znudzila mnie ta fryzurka. Z zapuszczaniem to nie taka prosta sprawa, gdyby byly proste......... ale falują niestety :( Nie mam do tego cierpliwości, więc przedlużanie bylo by jedyną metodą na dluższe wlosy. No chyba że na 2 lata wyjadę na bezludną wyspę żeby nikt mnie nie golądal w fazie przejściowej ;)

Gość kasia1455
Hej dziewczyny! Mam przedluzone wlosy na keratyne,chce je zdjac,bo zrobily sie jak u lalki,czy zna ktoras z was jakis plyn,ktorym moglabym w domu sama je zdjac.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkie laski z dlugimi wlosami.

Gość lilkaaaaaaaaaaaaa
aceton, taki co do paznokci pomaga pozbyć sie keratyny:)

Gość lilkaaaaaaaaaaaaa
kasiu a jak długo już nosisz swoje włosy? i czy sa one naturalne?

Gość kasia1455
Do Lilkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. nosze je niecaly miesiac,sa syntetyczne,,ale sa doslownie jak u lalki szok.A jak zdejme to bede chciala nalozyc nowe i naturalne,ale naloze juz w sprawdzonym miejscu.pozdrawiam.

Gość lilkaaaaa
oj Kasiu Kasiu:) faktycznie zrobiłaś duzy błąd doczepiajac wlosy syntetyczne, ponieważ one potrebuja szczególnej troski. Moja kolezanka tez miała syntetyk i po prostu tragedia, nie szło ich rozczesać i nie tylko:( mi tez doradzali syntetyk iż mam cienkie włosy wiec odpuściłam sobie ta fryzjerke, wolałam miec mniej pasemek ale naturanlych:) Samej może być Ci cieżko pozbyć sie doczepów, ale jeżeli tak chcesz.... spróbuj przed tym powalczyć wacikiem nasączonym acetonem, a potem delikatnie w miejscu gdzie włosy były sklejane nożyczkami , najlepiej takie degażówki pościskać ten klej, żeby sie rozkruszył i powoli pozbywać sie keratyny, tylko uważaj na swoje włosy żeby jak najmniej ucierpiały, ponieważ za dużo czasu nie mineło od ich załozenia. Odezwij sie potem jak Ci poszło:) A nie wolisz iść do fryzjerki zeby ona Ci je zdjeła????

Gość kasia1455
Do Lilkaaaaaaaaaaaaaaaa.Wiesz wybiore sie do fryzjera,aby je zdjac.Napisz mi jak pielegnujesz swoje przedluzone wloski,i jakim sposobem masz przedluzone.i czy jestes z nich zadowolona.Dzieki za porady.