Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość posiukująca

Hi. Szukam wiersza, zyczen na wywodzinyprzed slubem młodej pary

Polecane posty

Gość posiukująca

Hi.Szukam wiersza,zyczen na wywodziny młodej pary(błogosławienstwo rodz.) Prosze was o jakies, fajne i wesołe, smutne i radosne, Chodzi mi o to by to byl wiersza/zyczenia na przed slub dla pani/pan młodego/ pary młodej? Macie, znacie to podajcie plis...

Witam pieknie Pana mlodego i cale zgromADZENIE JEJ I JEGO Młoda pani tacę tą posłała o pieniadze się postarać kazała. Młoda pani z pokoju nie wyjdzie Póki grosza na tacy nie będzie. Mile przyjmuję, pięknie dziękuje ale dalej kontynuuje. Chłopcze młody Chłopcze złoty potwierdź dzisiaj swe zaloty! Młodą nam do ślubu kusisz więc zapłacić za to musisz!!! Mile przyjmuję, pięknie dziękuje ale dalej kontynuuje. Bez młodej pani żeś przyjechał- więc jak srebra ani złota na tacy nie położysz, to z nią do kościoła nie wejdziesz. Mile przyjmuję, pięknie dziękuje ale dalej kontynuuje. Zimna, zimna zimna rosa, Pani młoda chodzi bosa, Panie młody nie bądź felek Wykup młodej pantofelek. Pantofelek jest malutki A kosztuje pieniążek grubiutki. Mile przyjmuję, pięknie dziękuje i już nie kontynuuje. Pani młoda już za progiem więc żyjcie w zgodzie z Bogiem. \"Wstąpiłam do tego domu weselnego aby powitać parę małżeństwa młodego. Do was, Paro Młoda przemawiam z serca całego, by myśl wasza wzniosła się do Boga samego. Gdzie wybierasz się Panno Młoda, gdzie zamierzasz kierować swe kroki czy w wody szumne czy w łez potoki? Bo dziś kończy się twe mile spędzone panieństwo, a zaczyna się tak ważny moment w życiu - to jest właśnie małżeństwo. Opuszczasz ojca, matkę dla męża swojego i dom rodzinny dla domu waszego. Przeto więc Boga o błogosławieństwo proś pokornie abyście na nowej drodze życia żyli długo i spokojnie, byście nie zaznali wichrów ani burz w tym niech wam dopomoże Bóg i Anioł Stróż. Do ciebie zaś Panie Młody kieruję te słowa będziesz od dziś jako nowej rodziny głowa dał ci Bóg małżonkę byś był jej opiekunem i przyjacielem Nie uderz i nie tknij te troskliwe dziecię, które za żonę oddaje ci się aż na całe życie. A na koniec rodzice błogosławcie swoje dzieci niech im w szczęściu i radości czas lecie. Młoda Para niech żyje! Młodej Parze cześć! Niech się okrzyk w górę wzbije szczęść im Boże szczęść\'\'

Gość posiukująca
Dzieki serdeczne, bardzo fajne, ale gdyby ktos cos jescze to by fajnie było.

Gość posiukujaca
a ja dalej szukam:-)

Gość posiukujaca-

Gość posikujaca
ja jednak mam nadzieje:-)

Gość prosze wybaczyć mi..ja tylko .
o matko :O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O czy to jest konieczne?

Gość zembologgg
wywodziny to jest moment kiedy mlody pan czeka na mloda pani w jej domu, blogoslawienstwo rodzicow głownie

Gość ele
wesele tuz tuz a ja nadal jakos nic nie mam:-(

Gość Boże jaka wiocha
nie widzicie twgo?