Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xyzab

Chce zostwic dziecko

Polecane posty

Prosze o rade czy moge zostawic dziecko po urodzeniu w szpitalu bez zadnych konsekwencji bede rodzila w londynie i tam chce zostawic dziecko czy to mozliwe i czy b#nie poniose zadnych konsekwencji jesli ktos wie prosze o rade.

Gość a co czarne będzie

Gość Przemyślałaś to sobie
czy chcesz założyć mocny topik? Jakoś nie bardzo w to uwierzyłam

Gość sadze ze nie poniesiesz
super ze je rodzisz i mam nadzieje ze jemu sie zycie ulozy

Gość możesz bez żadnychKonsekwencji
tylko podpisz oświadczenie o zrzeknięciu się praw rodzicielskich aby mogło być adoptowane i mieć rodzinę nie potępiam cię - jeśli zmusza cię sytuacja to znacznie lepsze wyjście niż porzucenie... dziecko nie musi płacić za twoje błędy - pozwól mu mieć rodzinę i szczęście...

Gość Bassssiiaa6
przynajmiej nie usunelas to sie chwali...... pamietaj zeby zrzec sie praw rodzicielskich, inaczej zamkniesz dzidzusiowi droge do normalnego zycia nie poniesiesz zadnych konsekwencji

dziekuje wam za odpowiedz! Mam jeszcze jedno pytanie czy jak mieszkam w londynie to wystarczy ze powiem w szpitalu ze nie chce tego dziecka i oni mi dadza papiery do podpisania o zrzeknieciu sie praw rodzicielskich?

Gość h7jk
i po co sie ruchalas z kim popadnie?????i teraz dziecko ma byc samotne ......a ty w piekle zginiesz bo porzucasz czastke siebie

jak się zrzeknie praw to dziecko zostanie adoptowane i będzie miało rodzinę! lepiej tak niż porzucić w szpitalu czy na śmietniku - wtedy papuierów nie będzie miało czystych i problemy z adopcją nie dobijajcie jej..

Gość h7jk
a myslicie ze wszystkie dzieci sa adoptowane ...gowno prawda ze 100 moze 10 ma nowa rodzine a reszta samopas!!!!i co zniego ma wyrosnac nic dobrego oby nie poszlo w slady za mamusia i tatusiem!!!

Gość norrrrraa
Myślę, że autorka topiku nie chcę zwierzać nam się z powodu, dla którego zostawia dziecko... więc wzbudzanie litości, chociaż słuszne... nic nie da... najlepiej jej wszystko podpowiedzieć i dać se spokój... przynajmniej jakoś pomożemy dziecku :( .

Gość Bassssiiaa6
dajcie jej spokoj i tak z powodu waszych wyzwisk zdania nie zmieni.. wiec po co to....

Gość norrrrraa
ja też nie mogę, ale to nie dotrze przecież do autorki.... :O więc... najlepiej skończcie z tym moralizowaniem jej. na nic Wam to...

Gość Bassssiiaa6
przestan ludzie robia duzo gorsze rzeczy... taki jest ten swiat i go nie zmienisz

no tak - lepiej żeby usunęła ciąże skoro nie może sama wychować - zjadłybyście ja tu!:o albo wyrzucic po porodzie na śmietnik jak ma to miejsce w polsce:o lepiej niech się zrzeknie i dziecko zostanie adoptowane - te co zostają w domu dziecka to te bez papierów - nie wypowiadaj się jeśli nie wiesz myślę o dobru dziecka - lepiej dla niego żyć w rodzinie zastępczej niż w domu dziecka:o jeśli nie da rady wychować, to niech wychowa ktoś inny, ja z góry zakładam że ono się dowie o adopcji, ale i tak lepiej dla dziecka niż zostać z matką która nie kocha i obwinia o całe zło.. staram się ją zrozumieć...:o

Gość Bassssiiaa6
dla mnie osobiscie duzo gorzej zrobilaby usowajac.... ale to juz inna bajka i oczywiscie ile ludu tyle opini...nie ma sesu dyskutowac

Gość gwiazdka333
szkoda dzieciaka. ma nadzieje, ze jak juz urodzisz to jeszcze sie zastanowisz. ale tez mieszkam w londynie i wiem, ze cholernie byloby mi trudno samej z dzieckiem.... tym niemniej - to akurat wiem - dziecko to konsekwencja. czy masz 15 czy 27 lat - widzialas skad sie biora dzieci... idiotyczna sytuacja - dziecka szkoda jak nie wiem co. ale domyslam sie, ze tobie tez lekko... zastanow sie dwa razy - juz po porodzie...

Gość ciekawi mnie czemu
na to sie chcesz decydowac. Jestes anonimowa, wiec mozesz odpowiedzec. Co sklania kobiety do takigo desperackiego kroku? Czy robisz to, bo oddanie dzicka jest wg ciebie lepsze niz aborcja? czy od poczecia to planowalas? Nie bede tego oceniac, po prostu zastanawiam sie, co bym zrobila w twojej sytuacji.

Gość norrrrraa
ja tez jestem ciekawa, wszystkie jestesmy tu zupelnie anonimowe - moze chociaz zaspokoisz nasza ciekawosc?

Gość Bassssiiaa6
tak przeciez wiecie ze jak kobita powie to napewno rzuca sie na nia chieny nie ma co liczyc ze bedzie inaczej

Gość a co to za różnica
po co pytacie? Dajcie jej spokój. To bardzo trudna decyzja. Ona ją podjęła, chcecie zaspokajac swoją ciekawośc czyimś nieszczęściem?! Może to dziecko z gwałtu, może chłopak ją zostawił , może , może , moez e - co to za różnica? Nie chcę wiedziec jak ona teraz się czuje, ale odpowiedzialnie podchodzi do problemu. Nie wiem jak jest tam gsdzie jestes ale u nas jak najbardziej możesz zostawić dziecko w szpitalu i zrzec się praw rodzicielskich . co do konsekwencji to nie do końca jest to tak,. zę nie ma żadnych.Zależy jak potoczą się losy dziecka. Jeżeli pójdzie do adopcji to ok, koniec tematu. Ale przez jakiś czas może być w placówce, pogotowiu rodzinny, czy rodzinie zastępczej. Wtedy musisz się liczyć z wizytami pracownika socjalnego bo rodzice biologiczni, nawet ci, którzy są pozbawieni praw rodzicielskich musza Łożyć na swoje dziecko jeżśeli jest w domu dziecka czy rodzinie zastępczej. Ale najprawdopodobniej takie małe dziecko jeżeli będzie maiło uregulowaną sytuację prawną trafi szybko do adopcji, powodzenia.

na pewno z zachcianki..:o taki kaprys ma - 9 miesięcy się buja z wielkim brzuchem a potem w szpitalu zostwia bo tak jej się podoba.. ojjj:o jak się zrzeka praw to nie ma żadnych zobowiązań wobec niego - w żadym kraju - to tak jakby sąd ją pozbawił praw do niego - ani praw wobec niego nie ma, ani obowiązków dajcie spokój..:o

Gość mysle ze facet byl
nieodpowiedni, nie warto bylo sie wiązac, albo nie chcial. Poza tym moze kolorowy, a dziwewczyna sie bala , jak przyjmie to rodzina. Tak mysle, A ciekawosc ? - takie wyznanie moglo by byc przestroga dla innych dziwczyn.Nie ierze,zeby to byla lekka decyzja.

Gość gggggggggggggg

Gość Hej przecież
dają Ci w szpitalu tłumacza tak? No to Go spytaj co i jak. Oddaj dzieciaka jeśli Go nie chcesz. Po co ma cierpieć jak np. Oskar. Nie poniesiesz konsekwencji a dziecko ... przeżyje.

Gość to jest ciekawe
że zawsze obelgi rzuca sie pod adresem kobiet!!! Czy usunie,czy zechce oddac!!! Panów - samców pomija sie zupełnie w tym temacie!!!! Jaka mentalnośc ludzka jest zakłamana wrrr:(((

Gość w tym
wypadku samiec moze nic nie wiedziec

albo wiedział i powiedział "bujaj się":o

Gość to jest ciekawe
a który facet ponosi odpowiedzialnośc za.....aborcje?? za...oddanie dziecka?.....po...rucha sobie i ma święty spokój!!! A Wy jak zwykle krytykujecie kobietę!! To jest wprost żenujące:(((

Gość ale kobieta
tez by sie przydalo jakby miala troche rozumu i godnosci i nie zadawala sie z byle kim. Wtedy nie trzebaby bylo zostawiac dzieci w domu dziecka