Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

odczuwam ból podczas....

Polecane posty

oddawania stolca.trwa to juz pare tygodni.bol jest podony jak przy zaparciach.kiedy juz sie wyproznie zauwazam krew.takjakbym byla zraniona w tamtym miejscu.czy ktos z was tez przez to prezchodzil? jak to leczyc/do jakiego lekarza sie z tym zglosic?co to moze byc?

Gość ksksk
To się nazywa hemoroidy. Zdecydowanie zacznij coś z tym robić, bo problem będzie się pogarszał.

Idx do lekarza. To może być równiez jakieś schorzenie jelita grubego.

nie wiem do jakiego lekarza powinnam sie zglosic :do zwyklego rodzinnego czy do ginekologa?

Gość ksksk
Lekarza możesz sobie darować, chyba że masz ochotę na kolonoskopię. Bo wszytsko, co masz zrobić, to: A) ZMIENIC DIETE na taką, która będzie stymulować jelita i przeciwdziałać zaparciom. Stole musi być miękawy. A do tego służy duuuuża ilość warzyw, ciemne pieczywo, otrąby i różnego rodzaju roślinne celulozy, którymi możesz uzupełniać dietę. B) Kupiś w aptece czopki przeciw hemoroidom, w tej chwili zużyć całe opakowanie, a drugie mieć zawsze w pogotowiu, jak się trafi znowu bolesne wypróżnienie. Generalnie jeżeli poważnie i na dobre nie zmienisz diety, doprowadzisz się do stanu, w którym tylko operacja przyniesie ulgę.

Gość ksksk
Lekarz, jak prywatnie czyli od razu do specjalisty: chirurg-gastrolog (albo gastrolog). Jak za panstwowa kase to do rodzinnego, bo musisz dostać skierowanie.

jesli chodzi o moja diete to jest ok.jem otreby pszenne,warzywa itd.wyprozniam sie prawie codziennie.stolec rozny(miekki,twardy,wiekszy,mniejszy) ale bol przy wyproznianiu czuje za kazdym razem.

ksksk Na podstawie krotkiego opisu na odległośc tak jej radzisz? Jestes lekarzem? Przestań pisac podobne bzdury. Tylko lekarz może stwierdzić co jej jest. a co to jest kolonoskopia? Machanie szablą po jelicie?

Gość ksksk
Kup sobie na razie te czopki i zapisz się do lekarza, bo faktycznie może to być coś innego. Ale przygotuj się na badanie przez kiszkę stolcową i kolonoskopię.

Gość ksksk
Laska spadaj, amber mała idiotko, pracuje w służbie zdrowia i sama na to churuje, przerabiałam dziesiątki wizty u lekarzy, to wiem o czym mówię. Bosh, zawsze trafi się jakiś mały wredny upierdas co się przejedzie po człowieku.

przy samym koncu wyprozniania.czuje bol na zewnatrz, nie gdzies tam w srodku.takjakbym miala rane i czyms (w tym przypadku stolcem) ocieram o nią.

wracajac do opisu bólu to chcialam dodac ze za kazym razem mam wrazenie ze moj odbyt jest strasznie wąski, az za waski .

ksksk Widzę, że myslenie nie jest twoją najmocniejsza strona, kultura to juz w ogole - rozpacz. Nic o mnie nie wiesz i swoim zwyczajem od razu okreslasz i wyzywasz od idiotek. A kim ty jesteś? Przemadrzałą kretynka która na odleglośc wystawia diagnozę. Jesli na to chorujesz i jak twierdzisz pracujesz w słuzbie zdrowia, w co wątpię, to powinnas wiedzieć, że wizyta u lekarza jest nieodzowna. Myśl babo, to nie boli. I nie dawaj głupich nieodpowiedzialnych rad.