Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludz

odpiszcie!!!

Polecane posty

Gość ludz

Kiedy po raz pierwszy powinnam isc do ginekologa?? poniewaz mam juz miesiaczke od roku a ja jeszze nie bylam czy musze isc jak najszybciej czy depiero za jakis czas?? prosze bardzo o odpowiedz

Gość meheret
to zależy wyłącznie od ciebie. jeśli nie masz zadnych problemów i nie współżyjesz to mozesz jeszcze poczekać, przygotować sie psychicznie tylko lepiej nie aż tak długo jak ja (pierwsza wizyta 22lata to jednak raczej za późno, a nie taki diabeł straszny;) )

Gość wizyta111
owszem nie trzeba aż tak szysbko gnac (zakładam ze dobrze się czujesz ) bo na początku okresy są raczej nieregularne ale po roku to już się powinien wyregulowywac natomiast jak zaczniesz wpsółżyć to powinnas póśc od razu ale jeśli to miałoby potrwac kilka lat to mimo braku współżycia również zachęcam poprzedniczka dobrze napisała- trzeba dojrzeć psychicznie-bo wiadomo pierwszy raz to lekki stres- ale niepotrzebny :) ja również poszłam zbyt późno (23 lata) i teraz troche żałuję bo mam problemy z hormonami

nie musisz sie spieszyc... ja bym na razie nie szla:) jesli nic ci nie dolega:) za jakis moze jeszcze rok bym poszla:)

Gość ryszarda_P
Generalnie powinno się iśc w ok. 18 r.ż. lub po rozpoczęciu współżycia, lub po pojawieniu się problemów np. bóle podbrzusza, długie i obfite miesiączki, brak miesiączek itp.