Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna 888

mamusie które urodziły w 33/34 tyg. ciąży,czy wasze dzieci są zdrowe?

Polecane posty

Gość Wiewióra83
Synek urodził się na przełomie 33/34 tygodnia. Wody odchodziły, skurcze i do tego infekcja... Cesarka była planowana, grupa operacyjna fantastyczna. Mały oddychał sam, ale był wyziębiony. Przez ok. Godzinę był ogrzewany w inkubatorze. Dostał 10 pkt!!! 1980 gram i 44 cm. Spadł do 1790 gram. Miał założoną sondę przez dwa tygodnie. W szpitalu byliśmy trzy doby. Potem co dwa dni przyjeżdżały do nas pielęgniarki z oddziału dla wcześniaków na ważenie i wymianę sondy. Synek kończy 7. tydzień, ma 4345 gram i 51,5 cm, uśmiecha się, gaworzy i dobił do siatki centylowej dla dzieci urodzonych terminowo. Życzę Wam tego samego i jak najmniej problemów z wcześniaczkami :-))) Badania słuchu w drugiej dobie były ok

Moje maleństwo 32 tyg waga 2100, 46 cm. Teraz ma 5,5 miesiąca (skorygowany 3,5). Teraz 7 kg 63 cm. Wszystko ok. Po wizytach u okulistów, kardiologów, neurologów. Miesiąc była w szpitalu bo nie chciała jeść długo ani z piersi ani smoczkiem tylko sondą mój pokarm (ściągłam laktatorem i śćiągam nadal), tylko 2 dni była w inkubatorze

Gość blablanka
Witam, Córeczka w 33 tyg. waga 2370 46 dł. 7 pkt apgar, w szpitalu 17 dni, poporodowe zapalenie płuc i żółtaczka wcześniacza, dość długo z nią walczyliśmy. Do domku wyszłyśmy zupełnie zdrowe żadnych wad i problemów. teraz kontrole u specjalistów jak to u wczesniaków cały rok latania przed nami. Mała ma 7 tyg i waży 4070, karmię tylko piersią. Mam nadzieje ze dalej wszystko bedzie tak rewelacyjnie szło i szybko zapomnimy o wcześniactwie.

Gość gość
Moj maly urodzil sie w 34 tyg wazyl 1900 i mial ok 45 cm ;) dostal tylko 5 pkt, jedna dobe byl pod respiratorem, 2 tyg w inkubatorze ze wzgledu na temp ;) Martwi mnie tylko wynik testow przesiewowych sluchu, dwa razy wyszla mu ,, kontrola,, a wizyta u specjalistow dopiero za dwa mies... ; (

Gość gość
i jak leczyli to zapalenie pluc? antybiotyk czy steryd?

Gość blablanka
Zapalenie pluc leczyli antybiotykiem 14 dni (Augumentin). Ma szczescie malutka bardzo dobrze zareagowala na jego podanie CRP momentalnie spadlo. Niestety nie kazde dzieciatko na oddziale tak reagowalo. Niektorym zmieniali nawet 3 razy. Co wiazalo sie z przedluzeniem pobytu :-(

Gość gośćMama Zosi
Witam urodzilam Zosie w 33 tyg. ciazy wazyla 2100 kg i 48 cm byla dluga.Dostala 10 pkt APGAR.Teraz ma 13 miesiecy jest zdrowa dziewczynka ktora poza katarkiem raz nie chorowala jeszcze.Ladnie je dobrze sie rozwija i w niczym nie odbiega od dzieci urodzonych o czasie.Pozdrawiam wszystkie mamy