Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Aneczka*

Co warto zobaczyć we Wrocławiu?

Polecane posty

Wybieram się z chłopakiem na 4 dni do Wrocławia. Co warto tam zobaczyć? Chodzi mi o zabytki, muzea, ale także dobre tanie knajpki, niedrogie sklepy i inne atrakcje. Chciałabym poznać opinię osób, które w tym mieście mieszkają albo były, a nie z przewodników. Na razie wiem tylko, że na początku odwiedzę ZOO :D Z góry dzięki za pomoc:)

zoo,ogród botaniczny,ogród japoński-ale to tak za miesiąc,jak wszystko zacznie kwitnąć,sam rynek,Ostrów Tumski.A sklepy takie jak wszędzie.

Gość maszkaron
co do knajp , toja lubiłam chodzic dotakiej meksykańskiej gdzieś tam koło placu solnego - to na jedzenie; a dosiedzenia wieczorami to też w tamtej okolicy - 7 kotów to się chyba nazywało , kolo czeskiego filmu; bardzo przytulnie , nie za głosno , maja różne fajne herbaty i piwka gorące - no przynajmniej za moich czasów tak to było :)

Gość maszkaron
a na tańce lubiłam chodzic do 13 - to za heliosem , w piątki było karaoke , zawsze sie dobrze bawilismy :P

Gość maszkaron
w ogóle to warto pooglądać sobie wrocław z góry - albo z katedry - ale byc moze , że tam w zimie jest zamknięte wejscie na wieżę - albo z koscioła św. elżbiety - tam koło jasia i małgosi

Gość maszkaron
jak będziesz w ciepłych miesiacach we wrocławiu , to mozesz w niedzielę pójść na partynice na wyścigi konne - tylko sie doinformuj , czy tego dnia akutar są

Gość Zielona Łąka
A jakiej muzyki słuchasz? To może Ci coś podpowiem do jakiej knajpy się wybrać. Polecam piwko w Spiżu, mają własny minibrowwar, choć aż tak tanio to tam nie jest. Możecie wieczorem przejść spod katedry na rynek-jest bardzo ładnie. Park Szczytnicki w sam raz na spacer. Możecie też przejść się wałami, skręcacie na nie przed ZOO.

Dzięki, tylko mam prośbę: o ile ZOO, kościoły czy muzea znajdę bez problemu na mapie, to z knajpkami może być problem, więc proszę podawajcie ulice albo chociaż jakieś charakterystyczne budynki, które są obok. Jadę tam pierwszy raz.

Gość fjghjghnjg

Gość i gore
skwronią i slęze i oprow

No co jest? Chyba Wrocław nie jest aż tak nieciekawym miastem żebyście nie mogli mi opisać jeszcze kilku miejsc?:)

Gość uupupupupup

Gość gość
Będąc we Wrocławiu nie sposób nie zobaczyć Ostrowa Tumskiego zwłaszcza wieczorem. Wielką osobliwością tego miejsca jest Most Tumski. To na nim pary pozostawiają symbol trwałości swojego uczucia – kłódkę, do których kluczyki lądują w odmętach Odry. http://apartamentywroclawskie24.pl/ostrow-tumski-jego-zabytki/

Gość olisza
ano tak tak ostrów tumski na pewno. zoo i park szczytnicki! warto też pochodzić po knajpkach, przy wyspie słodowej jest OK WINE BAR i myśle ze to świetne miejsce..super widoki, smaczne jedzenie....w sam raz na odpoczynek podczas zwiedzania

Gość gość
olisza- byłam tam w weekend, faktycznie, robi wrażenie;)

Gość Galina92
Ogród Japoński, Zoo... Z knajp - Siesta Trattoria to naprawdę porządne miejsce. Ja już nie mogę się doczekać, jadę tam pod koniec września! :)

Gość gość
Niedrogą kawę możesz wypić tu https://sklep.etnocafe.pl/ .Moja znajoma pokazała mi to miejsce. Domowa atmosfera,nieduże ceny no i przepyszna kawka-czego chcieć więcej !

Gość kaśkakk
Będąc we Wrocławiu koniecznie musisz wstąpić na najlepszego burgera do ROAD, ich menu znajdziesz tu http://roadamerican.pl/burgery/ . To stały punkt mojej podróży

Jak ja nienawidzę Wrocławia!!! Nic tam nie można zobaczyć-najlepiej zawiązać sobie oczy i jechać jaknajdalej stamtąd...

Gość gość
smog

Gość lucccy27

Wrocław generalnie jest bardzo ładnym miastem. Byliśmy na wycieczce z chłopakiem w ubiegły weekend. Żeby nic nam nie umknęło, bo wiadomo że czas ograniczony, wynajęliśmy przewodnika. Pani Grażyna Gawrzyńska nie tylko oprowadziła nas po ciekawych miejscach, ale i miło pogawędziła. Bardzo sympatyczna kobieta. Polecam! przewodnikgawa.pl

Ostatnio zwiedzałam Wrocław z tym przewodnikiem. Fajnie, skrótowo i konkretnie. Polecam https://podrozebezosci.pl/wroclaw-na-weekend-15-atrakcje-ktore-warto-zobaczyc-i-zwiedzic-przewodnik/

Gość tycjanka

Co do knajpek to najbardziej mogę polecić bar Setka przy Kazimierza Wielkiego. Dobre jedzenie, tani alkohol i super atmosfera 🙂

Gość gość

Osobiście polecam wam wynająć przewodnika, z którym zobaczycie wszystkie ciekawe atrakcje. Zajrzyjcie na stronę www.przewodnikgawa.pl Tam wynajmiecie profesjonalnych przewodników, dzięki którym poznacie miasto.

Gość gość

Z przewodnikiem, zobaczycie te historyczne miejsca, a jak chcecie poznać życie miasta to najlepiej umówić się z kimś z Wrocławia. Najlepiej się umówić przez BuddyApp, spotykasz się z fajnymi ludźmi, którzy chętnie pokażą ci miasto 🙂