Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Melisa cc

Kiedy seks po cesarce?

Polecane posty

Gość Melisa cc

Dziewczyny kiedy Wy po raz pierwszy kochalyscie sie po cc? czy bylo tak jak przed porodem?

Gość zdziwilam sie
po okresie pologu, czyli 6 tygodni

Gość ja po

Gość ja po 4 tygodniach

Gość Melisa cc
Ale bylo tak samo jak przed ciaza mam rozumiec?czemu trzeba czekac az do konca pologu, jesli sie nie krwawi juz np po 2 tyg?

Gość zdziwilam sie
organizm musi dojsc do siebie po ciazy i srednio potrzebuje na to 6 tygodni. wczesniejszy seks moze doprpwadzic do roznych powiklan. jest zalozenie, ze przez te 6 tyg., nawet jesli krwawienie juz ustapilo, nie nalezy wkladac niczego do pochwy, nawet tamponow. tym bardziej meskiego penisa, poniewaz sperma wydziela hormony ktore moga zaburzyc regeneracje organizmu. zycze cierpliwosci :)

Gość ja się dowiedziałam że aby
rana się wygoiła całkowicie.... my się kochaliśmy bardzo szybko bo po około tygodniu, z gumką i bardzo delikatnie, tak, że ja prktycznie nie musiałam się ruszać.... nie krwawiłam wtedy juz praktycznie wcale (tylko taka brązowa wydzielina)..... było mi bardzo dobrze.... i nie miało to złego wpływu na mój stan zdrowia.....ale jak powiedziałam o tym lekarzowi to mnie 'ochrzanił'.... że niepotrzebnie naraziłam się na powikłania....