Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psiakowa

co dla psiaka na niemiły dech ???

Polecane posty

Gość psiakowa

no właśnie,pomyślałam sobie,czy psiakowi możnaby dać kapsułkę z pietruszki? Taką ,jak dla ludzi? Pytam serio.bo mojej suni jedzie z mordki potwornie ...Skoro takie tabletki pomagają ludziom...

Są specjalne pastylki dla psów, żeby pozbyc się ich zapachów. Poza tym psu zawsze śmierdzi z pyska- nie wąchać. MOże ją źle żywisz, jeżeli bardzo śmierdzi albo ma kamień i brudne, popsute zęby. Od czasu do czasu umyj jej zęby i po kłopocie. I dawaj lepsze jedzenie. Tylko pasta dla psów powinna być bez mentholu, albow ogóle specjalna, bo mają wrażliw węch i strasznie się wściekają czując aromat mięty:o Albo kup jej taką kość do ogryzania, która czyści tez trochę zeby, jak nie ma jakiegoś strasznego kamienia.

idź do weterynarza bo to może być przyczyna chorych dziaseł , moja dostawała kiedyś jakiś preparat w aerozolu :) a tak w ciągu dnia wsuwa tic taci uwielbia je , oddech świeży i tylko 2 kalorie ;)

Gość to nie takie trudne jest
psu sie myje zeby.....dowiedzialam sie d weterynarza bierze sie na wacik troche wody utlenionej i przemywa zeby psiakowi, to cholernie trudne..wiadomo dlaczego ale skutkuje :)

Gość to ja tez ja tez
a mozna szczoteczke do zebow zamias waty??

Gość psiakowa
dzięki:).Żywię ją raczej dobrze-Eukanuba,zęby też ok.A tak lubię się do niej przytulać:(...

Gość psiakowa
podszywaczu,sam się uśpij :)

Gość tik taki ewentualnie mentosy

no tez bylam ciekawa co mozna zrobic z nieswierzym zapaszkiem z pyska psa. Ale skoro juz o psach to mam pytanie co zrobic zeby od psa nie smierdzialo chodzi mi tu o siersc, mam od niedawna pieska ze schroniska 1.5 rocznego i nie wiem co zrobic z tym zapachem? Mam tez drugiego psa i jego siersc i zpach sa wporzadku. jest w pozadku. O zeby moje pieski sie nauczyly tic taki zjdac to bylo by swietnie:D

Gość psiakowa
moja sunia też jest ze schroniska,w kwietniu będziemy świętować 4 rocznicę,jak jest z nami:).Zapaszek sierści był tylko na początku,potem sobie poszedł...Po kilku myciach znaczy się:).Pozdrawiam.Lubię psiaki z bidula...

Gość mojemu nie smierdzi
czesto daje mu do gryzienia cokolwiek, ale raczej nie kosci, bo po kosciach ma klopoty z brzuchem, Nejczestsza przyczyna jest kamien nazebny, najlepiej jak ci zaprzyjazninony dentysta, milosnik psów zdejmie. Moj byl przez lata na suchej karmie ( wszystkie przerabialam) tez puszki - jesc jadl, ale wciaz sie drapal, uczulenia, problemy z brzuchem Od pol roku mu gotuję ( ryz, warzywa i mieso , na ogol drobiowo- wolowe tluszcz zbieram)- inny pies!.

moja sunia też ze schroniska miała 2 miesiące jak ją wziełam teraz ma prawie 8 lat i nicpota jest tak ajak była ;) no ale mądra, kochana i wierna no i tik taki to jej ulubiony przysmak ;)

Gość to nie takie trudne jest
nie mozna szczoteczka, bo niby jak chcesz to zrobic?? nalac na szczoteczke wody utlenionej??? nieeee no glupi pomysl przemyj mu zeby wacikiem, bedzie sie wyrywl i marudzil ale to pomaga serio, ja troche sceptycznie do tego podchodzilam ale sprobowalam i to dziala, suni nie smierdzi z pyska ma czyste zabki :) aaa no i jeszcze kupuje jej kosci prasowane czyszcza zeby i pomagaja pozbyc sie kamienia nazebnego :)

Gość spróbuj
zasugerować weterynarzowi, żeby sprawdził czy gruczoły okołoodbytowe ma psina nie zatkane

Gość to ja tez ja tez
a jak czesto dajesz jej taka kosc?

Niestety psinki jeszcze nie kapalam bo i pogoda nie sprzyjala i miala zapalenie pecherza moczowego , wiec wolalam nie probowac z kompaniem, ale cieplo sie zrobilo wiec sprobuje. Jak bylam u weterynarza to jeszcze mialm taki poblem ze siersc byla jak by tlusta wiec zalecil lyzkke octu na szklanke wody ale tak naprawde to niewiele pomoglo. :( a psinka moja ma krotka siersc.

no tak moze zle sie wyslowilam, bylam u weterynarza i pytlam czy umyc pieska a on na to ze nie nie trzeba tylko zebym woda z octem na szmatce przemywala co jakis czas. No ale teraz sprobuje z myciem.

Gość mam kota i ten sam problem
przyczyną jest kamień nazębny - kiedy osiągnie pewien poziom należy go usunąć u weterynarza - bo zaniedbany może być przyczyną wielu problemów (zdrowotnych dla psa, finansowych dla właściciela) nieco pomaga mycie zębów specjalną pastą dla zwierząt - do kupienia u weterynarza tylko jeśli pies jest nieprzyzwyczajony to może być problem... zwłaszcza jeśli to wielki pies

Gość mam kota i ten sam problem
ps. takie pasty nie są drogie - np. Stoma-gel ok 10 zł a starcza na długo