Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stonkaaa

okulary ajurwerdyczne- slyszal ktos? pomogly?

Polecane posty

Gość stonkaaa

To sa takie okulary jakby przeciwsloneczne z dziurkami do korekcji wzroku, na allegro wynalazlam i daja tam gwarancje poprawy wzroku :O pierwsze slysze, moze ktos by mnie oswiecil? :) Aha no i zastanawia mnie bo jedne sprzedaje gosc za 250 zł, a drugie 30żl :P I o co tu chodzi...

ten co sprzedaje za 250 to naciągacz. to są zwykłe plastikowe okulary. maja zamiast szkieł plastik z dziurkami. wyprodukowanie ich kosztuje pewnie kilka zł.

Gość stonkaaa
Okulary Ajurwedyjskie przepraszam za byka :)

Gość stonkaaa
zastanawiam sie jak to jest, moze te dziurki maja jakas specjalna srednice i musza byc odpowiednio ulozone. W ogole to nie mam pojecia jak te okulary moga poprawiac wzrok

ja mam ale jakośnie chce mi sie ich nosić. można oczywiście tylko w domu bo na ulicy wyglądałabyś jak kosmita. widac przez nie lepiej, ostrzej ale czy na stałe poprawią wzrok to nie wiem. podobno zmuszają oko do pracy i ćwiczeń. mnie zniechęciło to że (gdzieś przeczytałam) przy duzej wadzie wzroku nie dają poprawy. a niestety mam duuuużą

pomysł wziął sie z budowy oka owadów (podobno).to są zwykłe dziurki, nie muszą być jakoś ułożone czy w specjalnym rozmiarze. oczywiście jak je założysz to jest trochę ciemno - bo ten plastik jest czarny. kiedyś jak robili laserowe operacje oka to też tak je dziurkowali.

Gość stonkaaa
czytalam ze z 5 dioptrii mozna zmniejszyc do 0 a wieksze wady zmniejszaja sie A jakie kupilas? te za 30?

nie pamiętam mój ojciec kupił parę lat temu. nie chciało mu się nosić, mi też nie. trochę są uciążliwe - ciężko się czyta czy coś robi np precyzyjnego, z bliska widać podwójnie albo potrójnie. naprawdę nie wiem czy pomogą na stałe poprawić wzrok, lae chyba gdyby tak było to okuisci coś by o tym wiedzieli