Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona wariata

Ratujcie, on chyba zwariował!

Polecane posty

Gość żona wariata
Tak sobie mysle, ze chyba pojde i sama zarejestruje małą:P

fannky no i super:) najwazniejsze,ze Ona sie dobrze czuje ze swoim imieniem przepraszam jesli kogos uraziłam;) moja córka to Julka i tez często czytam ,ze to \"pospolite,oklepane\"imię ;) ps:Juliusz bardzo mi się podoba :)

Gość żona wariata
wlaśnie,nie chce skrzywdzic dziecka, a poza tym, nawet bym chyba nie zwracala sie do niej po imieniu, jakby byla Noemi

Gość kocmołucha
ok , imię nie musi byc amerykańskie , nie musi byc żadne konkretne , ale dlaczego od razu "zwariował" ? to tak , jakby noemi było w ogóle nie do pomyślenia wkurza mnie na przykład ta nagonka na wiśniewskiego i te całe imiona jego dzieci; jak im sie podobaja , to w czym problem ? zamiast wydziwiac , że inne dzieci bedą sie z nich śmiac - zadbajcie o to , zeby te inne dzieci , czyli wasze , nie śmiały sie z czegos takiego jak imie; mnie jakos tak wychowano - dało się - że nigdy się nie śmiałam z imion czy nazwisk , przez mysl mi to nie przeszło a co do imienia - znajdźcie kompromis - ty wypisz 20 , on niech wypisze 20 i te , co sie bedą pokrywac , wchodza w grę

Gość żona wariata
Julia też przepiekne imię,może kiedyś, jak bede miala druga corke, tak ja nazwe,bo teraz czeka mnie jeszcze ostra batalia o Tosię

Gość a jakie imię Ty wybrałaś
To Wasza decyzja, ale moim zdaniem Noemi w PL brzmi po prostu śmiesznie. Nadanie takiego imienia jest moim zdaniem jakąś pogonią za chorą modą, wynikiem nieprzystosowania, chęci zwrócenia na siebie uwagę. To nie jest tak, że to imię brzydko brzmi, ale sądzę, że absolutnie nie na nasze warunki.

Gość mam brzydkie imie
moja corcia bedzie miala na imie ania :)

Gość żona wariata
wiesz, tak ci powiem, ze pierwsza reakcją moich rodzicow i znajomych po uslysznieniu imienia "Noemi" był smiech, ba, niektorzy w ogole wczesniej nie slyszeli o tym imieniu:O

Gość kocmołucha
i co to znaczy skrzywdzić dziecko skąd wiesz , że jak nazwiesz dziecko franek albo zoska , to nie będzie sie czuło skrzywdzone ?

Gość żona wariata
wlasnie, jakbysmy mieszkali gdzie indziej, to moze jeszcze bym sie zgodzila, ale w Polsce takie imie nrzmi wedlug mnie po prostu smiesznie:O

Gość żona wariata
Na pewno mniej, niz jak jak koledzy beda sie z niego smiac A z takiego imienia jak Franek czy zosia smiac sie nie beda, bo wiele z nich bedzie tak samo mialo na imie

Gość kocmołucha ma rację
Polska to bardzo nietolerancyjny kraj.... to chyba po tym komuniźmie, gdzie każdemu należało się to samo-mieszkanie w pudełku, meblościanka i maluch :P zdecydowanie więcej tolerancji by się przydało....

Gość kocmołucha
no i to jest właśnie zascianek rodzice się śmieją z imienia - to czego sie potem spodziewa po wnukach co znaczy nie na nasze warunki ? może nie na nasze warunki jest jakiś bjoern , bo to trudno wymówic , ale noemi ? co w tymjest nie nasze warunki ? dlaczego niby można nadawac tylko imiona ,które są w polsce od 500 lat , a caa rezta jest "nie na nasze warunki" ? czy uwazacie , że po imieniu ma się rozpozwnawac narodowość ?

Gość mam brzydkie imie
nazwij ja ania albo zosia albo anita :)

-----------------------> kocmołucha Chyba jednak czegoś nie rozumiesz. Imienia nie wybieramy dla siebie, a dla dziecka. To nie jest tak, że jak Wiśniewski zechce nazwać córkę "Prostytucja" to trzeba mu pozwolić, bo to ich sprawa. Można skrzywdzić dziecko imieniem, to nasza wizytówka, powinno być w miarę ładne, przynajmniej takie, aby innych nie raziło. Ciezko powiedzieć, żeby komuś bylo źle z imieniem Franek.... ale ... chciałabyś aby Twój syn miał na imię Alfons? A Noemi to po prostu imię NIEPOLSKIE !!! Tak jak te inne Kewiny i Alany. śmieszne

Gość kocmołucha
no fajnie u nas nikt się nie śmiał z anek - bo było ich w klasie pięć imie ma sluzyć do odróżniania dzieci od siebie , do wołania a w najblizszym czasie w klasach będzie po 5 oliwii , 5 wiktorii , 5 julii i 10 jakubów , koniec

Gość żona wariata
nie, nie o to mi chodzi:O Uważam po prostu,że w każdym kraju sa inne imiona, i tak powinno zostac.Sa imiona "miedzynarodowe" brzmiace podobnie w wielu jezykach,ale sa tez odzdielne dla kazdego kraku.Nie wyobrazam sobie,zeby np. W Ameryce ktos nazwal dziecko Tosia, wiec tak sobie w pOlsce nie na miejscu jest Noemi

Gość kocmołucha
No i co z tego , ze nie jest polskie ? To juz. by tylko staszek i bronek zostawał , bo i piotr nie jest polskie , i ewa, i anna , i zofia - wszystkie pochodzą skads. I kiedyś ludzie mieli na tyle szerokie myslenie , że bez problemu brali , co im sie chciało. Te narodowosciowe proądy to dopiero chyba od zaborów.

dlatego mnie wcale nie podobają się Julie i Oliwie i Wiktorie i Zosie itd. ale to sa przynajmniej imiona, które nie wywołują złośliwych usmieszków sama lubie zupełnie inne imiona: Gabriela, Helena, Antonina czy właśnie Julian .... nie mów, że jak ktoś nie ma na imię Noemi, to zaraz musi być Anną chyba brak Tobie wyobrażni ...

Gość mam brzydkie imie
wlasnie dlatego podobaja mi sie takie polskie, popularne imiona. i chociaz duzo starszych osob je nosi, za kilkanascie lat beda wyjatkami wsrod tych wszystkich andzelik itp. podobami sie jeszcze bardzo imie NATALIA :)

Gość kocmołucha ma rację
polskie nie polskie..... kupcie sobie księgę imion, to zobaczycie, że większośc imion jest nie polskich :P tylko w jakims tam okresie czasu przywędrowały do nas z zagranicy.... a to ze teraz uważacie je za polskie, jest po prostu kwestią przyzwyczajenia :P

Gość kocmołucha
a wisniewski swoich dziec i nie nazwal ani prostytucja, ani w żaden inny obraźliwy sposób; po prostu wybrqał imiona francuskie - i co w tym złego ? ma w rodzinie ciotkę , nazywa sie flora; nie trzeba znac jej nazwiska , wszyscy we wsi mówią "flora' i wiadomo , o kogo chodzi

Gość żona wariata
tak,slyszalam o tym:) To nie jest tak,że ja biore pod uwage tylko polskie imiona,po prostu zadna przesada nie jset dobra

Gość dobrze ze nie fauna P

Gość żona wariata
nie rozumiecie mnie chyba:O

Gość kocmołucha
ja ci nie mówie , ze ma byc anna albo noemi , co mnie to obchodzi , jeśli o mnie chodzi ,to możesz swoje dziecko nazwac chocby "gównienko" , mnie nic do tego chodzi mi o to , żebyś sie tak nie oburzała; nie podoba ci się - ok , nie dawaj , ale nie piej z oburzeniem , że twój maż ma nierówno pod sufitem; jak ci sie podoba antonina czy tam helena - dawaj , imie jak kazde inne

Gość hm ciekawe
Ciekawe,czy sami byscie sie chcieli nazywac Noemi

Gość kocmołucha
no i prosze , teraz będzie nasmiewanie z mojej ciotki - że się flora nazywa i pewnie uważacie , że jej rodzice ja skrywdzili - zeby użyc wazych słów; a ona się wcale nie czuje pokrzywdzona jeszcze raz apel - wychowajcie swoje dzieci na ludzi - niech one przynajmniej się nie wyśmiewają , że ktoś odstaje w jakikolwiek sposób; bo to bardzo brzydko o człowieku świadczy