Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona wariata

Ratujcie, on chyba zwariował!

Polecane posty

Gość hm ciekawe
jak dla mnie to takie typowe imie dla psa:O rozumiem wiec autorke, zwlaszcza, ze facet w ogole z nia nie chce rozmawiac, nawet nie chce wziac pod uwage innych imion

Gość kocmołucha
nie miałabym nic przeciwko temu , żeby się nazywac noemi

Gość brum brum
A mój się nie chce zgodzić na imię Lea dla córki, a mnie urzekło...

Gość dobrze ze nie fauna P
nie nasmiewam sie :) przepraszam jesli cie urazilam :) tak mi sie skojarzylo poprostu

Gość kocmołucha
hehe , Lea to moje ulubione imie , jak będe miec córkę , to własnie tak ja nazwę 🌼 dla ciebie

Gość żona wariata
Lea to ładnę imię:)

Gość kocmołucha
e nie uraziłas mnie , tylko chodzi mi o ten odruch - niespotykane imie - smiech w swiecie doroslych to koło dupy lata , ale jak tak będa robic wasze dzieci wobec innych dzieci , to beda komus wyrzadzac krzywde a niedaleko pada jabłko od jabłoni

Gość a jakie imię Ty wybrałaś
kocmołucha włąśnie o to chodzi, że Twoim zdaniem można nazwać dziecko "gówkienko" ... jak sama powiedziałaś :o ... a moim zdaniem NIE Ponieważ imię nie jest dla Twojej przyjemności czy innej satysfakcji, ale dla tego dziecka.

i też wszyscy będą dziwnie patrzyc moze rozwiązaniem byłoby po prostu imię które będzie się wam obojgu podobało a wcześniej nei było w ogóle brane pod uwagę w koncu to jest wasze dziecko a nie jego

Gość żona wariata
No właśnie, imię jest dla dziecka, a nie dla rodzicow:O

Gość kocmołucha ma rację
co do mnie osobiście.... to możę nie Noemi.... ale chętnie jakieś inne zagraniczne małopopularne a Polsce imię- jeszcze się nie zastanawiałam.... sama mam na imię Magda i mam wstręt do tego imienie, bo Magd wszedzi pełno :P jak byłam dzieckiem to przedstawiałam się jako Nikola.... i wszystkim się bardzo podobało, mimo, ze wtedy nikt tak nie miał na imię.... potem mi przeszło..... dziś znajomi mówią do mnie Megi.... czyli tez tak nie bardzo po Polsku :D.... bo brzmienia imienia MAGDA- takiego twardego- nie cierpię, a zdrobinienie Madzia irytuje mnie jeszcze bardziej :P więc nie mówcie, że skrzywdzicie dziecko oryginalnym imieniem, bo moim zdeniem jest wręcz odwrotnie.... kazdy chce być wyjatkowy i niepowtarzalny, a nie tylko 5 Madzią w klasie....

Gość żona wariata
cóż, zobaczymy jeszcze:)Dzięki wszytskim za porady:)

DLACZEGO OD RAZU ZWARIOWAł? Mnie osobiście to imie tez za bardzo sie nie podoba,ale mozna sie przyzwyczaić. Mam właśnie w sąsiedztwie dwie dziewczynki o imieniu Noemi ,mówią na nie zdrobniale Emi-i jest nienajgorzej ,jeszcze jedno: Noemi to imię biblijne,bo widze że nikt na forum o tym nie wspomniał..? i jak najbardziej można je nadać swojemu dziecku,ale jeśli tobie sie nie podoba to po prostu spróbujcie znależć coś co spodoba sie wam obojgu-na pewno znajdzie sie takowe..???? Wszystka jest kwestia przyzwyczajenia w duzej mierze,ja tez na początku dziwiłam się jak mozna takie imię nadać swojemu dziecku ,ale teraz widze ze wcale nie jest tak żle..

Gość też wariat
Na USG 2 razy lekarz mówił, że będzie chłopak. Ja chciałem Bazylego a żona Maciusia. Awantura wisiała w powietrzu ale los nas pogodził bo... urodziła się dziewczynka, a tu byliśmy zgodni. A Noemi - bardzo ładne, oryginalne i biblijne imię.

W ogóle nie wyobrazam sobie sytacji ze mąz wymusza nadanie na mnie imienia. Imie jak imie, gusta są rózne, ale mąz nie ma prawa wbrew Tobie zrobic czegokolwiek i odwrotnie zreszta, Jak macie taki problem z imieniem to co z cała resztą odnosnie dziecka. Wychowanie, kupowanie zabawek, ubran, karmienie i inne duperele dnia codziennego.

kocmołucha :o szkoda z Tobą rozmawiać nie przetłumaczę widać, że tu chodzi o dziecko że ok ... miło z Twojej strony, że mogę nazwać dziecko jak chcę zatem GóWIENKO i że Ty - dobrze wychowania, nie będziesz mu dokuczać ale ALE ... pomyśl o tym dziecku, jak Tobie jest źle z Magdą, to jakby było właśnie z imieniem w stylu Prostytucja? zresztą zapewniam Ciebie, że małe dzieci wyśmiewałyby Ciebie i Twoją córkę - gówienko .... nie jest to zależne od wychowania, dzziecko śmieje się z czegoś , co jest mu obce, z czym sie nie spotyka

zresztą w tym akurat przypadku nie ma powodu do wstydzenia się tego imienia,mimo wszystko brzmi lepiej i pisze się lepiej niz np.KSAWJER czy coś podobnego..?

Gość żona wariata
A wiecie moze, kiedy Noemi obchodzi imieniny? nie mogę nigdzie znaleźć:O

Gość petiber
poszukaj w amerykanskim. :-P

Gość żona wariata
już znalałam

Gość kocmołucha ma rację
13:28 a jakie imię Ty wybrałaś :D mylisz osoby.... nie mozna nadawaćdzieciom imion obraźliwych zatem 'gówienko' odpaca tak ja i 'prostytucja' a mnie nie jest źle, tylko mogłoby być lepiej, jakby mamusia nie zapatrzyła się na modę :P co jej oczywiście wybaczam.... nie rozumiem tylko tej nagonki, ze wszstoko musi myc 'pod sznurek'.... nierozumiem, dlaczego tępicie oryginalność, inność? napisałam, że kocmołucha ma rację.... dzieci powinno się wychowywac, tak, by z inności się nie śmiały.... "dzziecko śmieje się z czegoś , co jest mu obce, z czym sie nie spotyka" jak po tym cytacie poczuły się mamy dzieci z nietypowymi chorobami np?

Gość petiber
a poza tym to imie wcale nie jest brzydkie. :-)

Słuchajcie podobalo mi się imię Lea i sprawdziłam właśnie. Pochodzi ono z języka hebrajskiego: Le`ah i znaczy – krowa. :o Chyba jednak zrezygnuję :P

Gość kocmołucha ma rację
* sorry za błędy mam nadzieję, że się doczytacie :P strasznie szybko pisałam.....

Gość Ronja
Co wy z tym imieniem, dlaczego je tak krytykujecie? Moja córeczka ma własnie tak na imię i nie narzeka, uważa, że jest śliczne i nietypwe, nie zna nikogo o takim imieniu.Nikt się z mojej Noemi nie wysmiewa, tak samo jak nikt nie śmieje się z drugiej córki, noszącej imię Fiona.

Gość petiber
i w ogóle dla niedouczonych- imie biblijne, zydowskie nie AMERYKANSKIE !!!

kocmołucha ma rację Nie wiem jakby się poczuly, ale ZDANIE JEST PRAWDZIWE. Chyba sama przyznasz ... A choroba to przypadek losowy, a nie wybór rodzica. Do tego propozycja imienia GóWIENKO, padła właśnie od Kocmołuchy :)

Zaczernilam się :) Ja też zastanawiłam sie nad imieniem Lea dla corki, ale zrezygnowałam , gdy dowiedzialam sie, co oznacza. Imię Noemi jest piekne, biblijne, i np. ksiądz na chrzcie powiedział, że mamy dobry gust:D i przyjemnie jest chrzcic Noemi, a nie kolejną Julię, Wiktorię, Oliwię czy angelikę:O

Gość frykadelka
Mnie sie podoba to imie. Chciałam nazwac corka Emilia ale chyba zmienie na Noemi.