Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona wariata

Ratujcie, on chyba zwariował!

Polecane posty

Gość kocmołucha ma rację
ale chodzi o to, że tak na prawdę każdy jest inny.... mniej lub bardziej.... i chodzi o to, żeby ta innośc akceptowac! to totalitaryzm jakiś dążyc do stworzenia standardów.... Hitler mi się przypomina i jego czysta rasa aryjska :( uważam że nie powinno się smiać ani z imion, ani z niepełnosprawnych..... ani z innych inności :D.... i kocmołucha ma rację, że nalezy dązyć do takiej sytuacji aby to było oczywiste, a nie chować głowę w pisek i nadawać dziecku imię takie jak sąsiadka, tylko dlatego, aby czasem w szkole się z niego nie smiali..... bo w ten sposób....nigdy nic się nie zmieni!

Właśnie, dlatego ja wybrałam córkom nietypowe imiona, i innym nic do tego. Na początku niektorzy złośliwie się uśmiechali, jak wołałam dzieci, ale przyzwyczaili się :P Wiedzą, że jak urodzę synka, to też go nzawę inaczej niż wszyscy,mianowicie Tristan:)

Gość hajstra
Ronja-ale jaja sobie robisz z tą Fioną czy mówisz poważnie?

Gość a nie
Syn to chyba będzie shrek co?

Poważnie, a dlaczego jaja? Przecież to sliczne imię, tylko teraz wszystkim kojarzy się z Fiona ze \"Shreka\":)Imię to znaczy "sprawiedliwa".

Co do imienia Lea to nie oznacza to tylko \"dzika krowa\" ale LWICA!!! zalezy z jakiego tlumaczenia to jest.Moja druga corka ma tak na imie LEA i sie ciesze ze tak jej dalismy na imie! to imie do niej juz pasuje a mala ma dopiero 8 dni!!!!Nasza pierwsza corka ma na imie Olivia! i tez nie uwazam by bylo okropne! i co najlepsze jest jedyna Olivia w przedszkolu-a nie mieszkamy w polsce!!!:):) imie Lea jest tez imieniem z bibli!!!!!! moi tesciowe sa strasznie bogobojni! i oni juz wyszukali ze to imie jak i Olivia sa w biblii !!!! !!!!! a imie NOEMI jest naprawde ladne!!! ja bym chciala miec tak na imie! a i znaczenie tego imienia jest sliczne!!!i slodkie!!! No`omi, które znaczy – moja słodycz.!!!!!!! a Zosi,Tosi,Franciszka i innych starodawnych imion powraca -szczerze mi sie nie podobaja! moja strona rodziny tez jak uslyszala ze chcemy nazwac corke Olivia,a teraz LEA ,mieli z tym problem! a nie wiem czemu!!!!!! a teraz stwierdzili ze sie juz przyzwyczaili i ze inne imiona nie pasowalyby do nich! a wiec.......mysl o dziecku...jesli dacie jej imie NOEMI to napewno bedzie ono zadkie posrod tych wszystkich Tosiek ,Zosiek,...moja babcia mila tak na imie! ladne ale ...babciowate:) a druga babcia ma na imie Cecylia,ciekawe imie,ale to imie mojej babci:):L):):):):) pozdrawiam!!!

Nie, synek nie będzie się nazywał Shrek.Gdyby nie ten film, to przecież to imię w ogóle z niczym by sie wam nie kojarzyło,prawda?

Gość a jakie imię Ty wybrałaś
ok, fakt imię LEA oznacza lwica, ale i KROWA A to dla mnie jednak bariera nie do przeskoczenia :)

Właśnie, bo można je przetłumaczyć i tak, i tak:(

Gość a nie
A ile twoja Fiona ma lat?

Gość kocmołucha ma rację
Ronja.... nie wiedziałam, że imię Fiona ma takie ładne znaczenie.... fakt pierwszy raz usłyszałam je w filmie.... ale myslę, że wszystkim przejdzie za kilka.... a Tristan jak będziecie zdrabniać?

Moja LEA to naprawde lwica,ja uwazalam tylko to tlumaczenie \"lwica\" i taka jest! juz od chwil w brzuszku!!!! tak dlugo walczyla by tam zamieszkac-problemy z zajsciem ,ale sie udalo po latach oczekiwan! -i dlatego powiedzialm ze imie musi oznaczac ta co walczy a z tlumaczenia LWICA! to pasuje jak ulal!!! i jak sie rodzila tez walczyla! trwalo to bardzo szybko!!!:):):):) i taka tez jest LWICA!!! glodomorek! :):):)

Gość a nie
no to jednak chyba na cześć Shreka...........

Mi się Noemi podoba, lubię nowoczesne imiona a nie takie babciowate, jak ktoś słusznie zauważył :D i wolałabym się nazywac Naomi niz Antonina :O ale to moje zdanie. Gdyby tylko polskie imiona ludzie nadawali to byliby sami Mściwoje itp. Mój kolega ma na imię Wieńczysław i na początku wszystkich to śmieszyło :D bo takie nietypowe, chociaż chyba bardzo polskie, nie? Ja bym tak swojego dziecka nie nazwała :O

A Fiona to o ilę się nie mylę imię z angielskiej arystokracji. A w Shreku była księżniczką w końcu... Bardzo ładne imię :)

Nie, nie na cześc Shreka, nie lubie tego filmu, a imię po prostu mi się podoba, na początku Noemi miala się tak nazywać, ale znaleźliśmy inne imię,wiec tak nazwalismy drugie dziecko, a jak miala sie urodzic Noemi, nie bylo jeszcze tego filmu:)

Gość mam brzydkie imie
mi tez Fiona sie kojarzy ze shreka :) tak samo jak corka kolezanki ma na imie Miriam, przed emisja wiadomego programu nikomu sie nic nie kojarzylo, a teraz to wiadomo :O

Rafinka! sluszna uwaga! w Shreku byla ksiezniczka!! Lea tez byla ksiezniczka w filmie Gwiezdne Wojny! ihhi-ihih :):) a z imieniem NOEMI nie bedzie miala nigdy problemu by je literowac jak bedzie za granica mieszkac..ja musze moje zawsze literowac,bo inaczej sie pisze to imie w tym kraju co mieszkam:( ale lubie moje imie:) ale z imieniem Noemi nie bylo by problemu:):):)

Gość mam brzydkie imie
ja tam nie chcialabym miec na imie Miriam w dzisiejszych czasach ;)

..zgodze sie z innymi opiniami ....\"za moich czasow \"nie bylo wysmiewywania sie z imion jakie kto mial ,kazde bylo \"NORMALNE\"i nikt z nikogo sie nie smial bo mial na imie .tak..czy ...tak!

Gość mam brzydkie imie
ja tez nie pamietam zeby w moich czasach dzieci wysmiewaly sie z imion innych. a mialam z najblizszym otoczeniu kornelie, jagode, matylde, albina i ambrozego (:O)

Gość audica
hej. Mnie osobiscie nie podobaja sie wszelkie imiona z ż,dż,rz...jak Żaneta, Andżelika czy Marzena. Jesli chodzi o chlopcow to preferuje Adam, Artur, Bartosz, dziewczynki>? moze Natalia...patrze teraz w kalendarz i widze ; Larysa, Bianka, Aniela...tez moglyby byc....

Gość kocmolucha
widac , jak różnie można zrozumieć te same słowa "kocmołucha ma rację" jakos pojęła bez problemu , o co mi chodzi; ale ktos inny musi koniecznie mi włożyc w usta rzeczy , ktorych nie powiedziałam; no na to to ja juz nic nie poradzę gówienko podałam jako przykład imienia - taki przykład , który na pewno się nie spodoba; bo jak napiszę "okropne imie , dajmy na to patrycja (bo akurat patrycja to dla mnie paskudne imię) - to zaraz sie podniesie krzyk , że patrycja jest piekne i blablabla; wiec jakie imie mam podac , zeby każdy zrozumiał , ze chodzi mi o cos brzydkiego ? żeby jednocześnie dla każdego było brzydkie ? no wiec jakby ktos z mojego otoczenia nadał swojemu brzydkie imie xxxxx (niech każdy tu sobie wstawi imie w swoim mniemaniu brzydkie) , to mnie gówno do tego ; ja bym takiego imienia swojemu dziecku nie nadała , no dla niego chciałabym cos ładnego (coś , co dla kogo innego moze byc paskudne ,n a przykład lea albo noemi) - ale tamto dziecko dostało imie , jakie sie rodzicom podobało , byli przekonani , że jest najpiekniejsze - i ja swojemu dziecku powiem - nie wolno sie śmiac z czyichs imion , z nazwisk , z tego , ze ktoś ma niemodne buty albo troje oczu i gdyby kazdy rodzic tak powiedział swojemu dziecku i to dziecko by mialo od małego wbijane do głowy , ze innosć nalezy tolerowac , o ile nie stwarza zagrozenia - to nie byłoby dzieci wyśmiewających sie z imion i nie byłoby strachu "o jezu , jak można nazwać dziecko noemi , dzieci sie beda śmialy" zrozumialas w końcu ?

Własnie o to chodzi, ale niektórzy widać za nic nie moga tego zrozumieć:O

Gość żona wariata
Cześć.Chciałam wam podziekowac za wszystkie wypowiedzi i oznajmic, ze w koncu wspolnie z mezem wybralismy imie Diana.:)

Gość znam dziewczynkę o tym
imieniu :o mieszka na wsi :o i ksiądz ją ochrzcił? ;)

Gość krawcowa
a jak ja bede miala coreczke to nazwe ja jasmin...jej imie musi byc znane w 3 kulturach w ktorych sie obracam.....

Gość żona wariata
ładne imię:)