Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aby nie były puste kcl

Desery...jakie najlepiej wybierać w kawiarni...

Polecane posty

Gość aby nie były puste kcl

Nadchodzi wiosna, zaraz lato a ja akurat w tych porach roku często wychodzę do kawiarni na lody, desery, kawy mrożone itp. Chciałam się spytać ile np kalorii ma gałka loda śmietankowego? ile mają kcl lody z automtau?, wiem że w puchatku są jeszcze dodatki bita śmietana, advokat itd mimo to nie zrezygnnuję z desrów, w tamtym sezonie też nie ograniczałam się i nie zauważyłam zbytnich róznic...a może wy polecacie co zamawiać w kawiarniach niezbyt kalorycznego

Desery kcal / tłuszcze w g (100g) Truskawki z bitą śmietaną - 127 / 10,4 Lody śmietankowe - 160 / 8,5 Jabłka pieczone - 97 / 1,8 Kompot z jabłek - 53 / 0,2 Jabłko w cieście piwnym z żurawiną 100 g 399 kcal Deser jogurtowy z mandarynką, kiwi i likierem Advocaat 200 g 155 kcal Sałatka owocowa z sosem jogurtowym 150 g 90 kcal Deser ryżowy jabłkowy 134 kcal Deser ryżowy waniliowy 133 kcal Deser czekoladow 195 kcal Deser twarogowy kakaowy 156 kcal Deser twarogowy truskawkowy 170 kcal Lody bakaliowe 133 kcal Lody orzechowe 135 kcal Lody owocowe 114 kcal Lody waniliowe 120 kcal mniem ;) ja tez uwielbiam takie deserki i kawe frappe 🖐️

a tutaj ciag dlalszy pysznosci :) moze sie przyda komus ale z pewnoscia lepiej by bylo zeby sie nie przydalo, wiadomo dlaczego ;) he he Bita Śmietana, light, Dr. Oetker (20 g) 26 kawa Cappuccino (1 filiżanka) 60 La Festa, cappuccino light (1 filiżanka) 46 kawa Cappuccino ze spienionym mlekiem (150 ml) 62 kawa bananowa (1 porcja) 110 kawa po duńsku (1 porcja) 80 kawa z lodami waniliowymi lub śmietankowymi (1 porcja) 100 kawa frappé (1 porcja) 40 mrożona kawa z lodami (300 ml) 260 czekolada na gorąco (1 filiżanka) 148 czekolada na gorąco z bitą śmietaną (230 ml) 195 czekolada rozpuszczalna (1 filiżanka) 140 mrożona czekolada z lodami (300 ml) 270 sałatka owocowa (100 g) 80 sałatka z kiwi, mandarynki, banana i truskawek (1 porcja) 200 sałatka z grejpfruta, pomarańczy i mandarynki z miodem (1 porcja) 150 zmiksowane truskawki (1 szklanka) 60 banany z sosem truskawkowym (1 porcja) 150 gruszki w sosie czekoladowym (jedna) 250 czereśnie w winnej galaretce (1 porcja) 250 galaretka ze świeżymi owocami, z puszki lub z kompotu (1 porcja) 250 owoce z bitą śmietaną (300 g) 350 jabłka pieczone z rodzynkami (2 jabłka) 200 deser czekoladowy na mleku sojowym (125 g) 111 pudding czekoladowy (125 g) 140 budyń czekoladowy z migdałami (1 porcja) 250 budyń waniliowy z czereśniami (1 porcja) 250 kisiel z mrożonej mieszanki kompotowej (1 porcja) 50 kisiel z pomarańczą (1 porcja) 200 l naleśniki z owocami i polewą wiśniową (jeden) 280 naleśniki z czekoladą i orzechami (jeden) 510 kutia (100 g) 400 Turbo, kisiel wiśniowy, Winiary (47 g) 180 Danio Mousse, deser waniliowy z brzoskwiniami lub truskawkami, Danone (125 g) 180 Deser Waniliowy, Bakoma (180 g) 190 Danette, krem waniliowy i czekoladowy, Danone (125 g) 150 Petit Danone, Frutki, smak truskawkowy, bananowy, morelowy, Danone (3 x 40 g) 150

Gość truskavkova_landrynka
Ja tu wpieprzam marchewki a Wy mi z takimi pychotkami wyskakujecie:-( :-)

sorry, chcesz byc zgrabna - omijaj kawiarnie! nie mozesz sie powstrzymac czy jak?? :/

truskavkova_landrynka ----> spoko , ja tez moge sobie jedynie popisac i pomarzyc he he ;D

Gość **mike**
popieram wypowiedz wyzej. dziewczyny!!! najpierw narzekacie ze jestescie grube a potem chcecie isc na ciastko...żenada :(

Gość kocmolucha
weź lody z góra owoców

Że niby kto chce iść na ciastko? :-)

naleśniki z czekoladą i orzechami (jeden) 510 ---> wow nieźle...

Gość **mike**
ogolnie chodxi mi o kawiarnie i slodycze. od tego DUPA rosnie wiec jak chcecie byc laskami to idzcie na salatke a nie na slodkosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość conis
Ja jestem wielkim fanem szarlotki, dlatego też jak jestem w jakimś nowym miejscu to próbuje właśnie to ciasto najlepiej na ciepło z lodami waniliowymi. Jak nie ma to biorę coś lokalnego :)

Gość nikt nie pisał na moim topiku
och jak możecie pisać o szarlotce.... ;( kocham ją i sama piekę niesamowicie dobra :P. cholera!

Gość Marlynka2135
Uwielbiam desery i wszystko co słodki :) Po za tym jeśli szukacie czegoś smacznego do kawy na wasz stolik w salonie to polecam ciekawy blog poświęcony właśnie takim smakołykom http://e-torty.pl/blog/2015/04/11/owocowe-desery-na-twoim-stole/ Niebo w gębie :) Musicie sobie z tego coś upiec :)

Gość nataszqua
Polecam kawiarnię Limoni... teraz wprowadzili nowości... typu ciasteczko Risino (ryżowe) albo Millefoglie (coś a'la kremówka) no i oczywiście genialne florentynki... Na Wilanowie mają nową lokalizację.