Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no już nie mam siły

Rozszerzone pory, wągry, czerwone plamki i grudki.

Polecane posty

Gość no już nie mam siły

Oto mój problem, z którym już nie mam siły walczyć :O Nie mam trądziku, czasem coś mi wyskoczy przed okresem, da się przeżyć, ale tak brzdkiej i szarej cery chyba nie ma żadna 22 latka :O. Myję ją kostką myjąca, na początku były efekty, nieco wygładzenia, teraz już to minęło, smaruje kremami - inny na noc i inny na dzień, nie mają parafiny, nie zatykają mnie, co 4 dni - pilling i po nim, raz maseczka oczyszająca raz jakaś regenerująca. Piję dużo wody, dobrze jem, teraz zaczęłam łykać wit. A i nic :O No jest straszna, bez podkładu mogę jako ząbi wychodzić na ulice. Rozszerzony mega pory okolie nosa, wągry na nosie i czole, grudki na brodzie i te czerwone plamki, raz są, raz ich nie ma (nie są to żadne śłasy). jest strasznie nierówna... Polećcie mi coś jeszcze, plis :( :O bo zwariuję. Byłam u kosmetyczki - ale efekt jest krótki i po, wyglądałam parę dni strasznie, więc coś poza nią. :(

Gość proszę
😭

Gość proszę
:)

Gość proszę
🌻

Gość ertynka
witaj w klubie ja tez mam 22 lata i ten sam problem,ja stosuje zesatw garniera czysta skora- tonik,zel do mycia i krem,widze juz po nich znaczna poprawe,chodze tez na solarium co jakis czas a czesciej stosuje samoopalacze,sprobuj a jako zombi juz nikt cie nie zobaczy:D:D pozdrawiam

Gość no już nie mam siły
garnier mi nie służy, mam ten tonik i kremy oraz maseczkę rozgrzewająco - oczyszczającą już za sobą, było gorzej niż jest teraz, bo te grudki miałam też i na czole. Solarium, ehhh - nie bardzo bo pewnie zaraz napisałabym o zmarszczkach topik :P poza tym, piegi mi się po nim robią, a to nie dodaje mi uroku :O. 🌻

Gość wybradna jesteś
a używałaś kremu z kwasami? a może jakiś zabieg z kwasami u kosmetyczki?

Gość no już nie mam siły
raz, kremu - dobra, raczej moja cera jest wybredna. Mam za wrażliwą cerę na kwasy, bardzo mi ją podrażniły, przez parę dni miałam czerwoną twarz jak indianin szykujący się na wojnę :O, każdy się mnie pytał, czy płakałam przed chwilą. Piekła niemiłosiernie.

tak też bym polecała krem z kwasami coś w stylu acne derm bądź mocniejszy lysanel active ale z kwasami trzeba ostrożnie i trzeba poczekać na efekty ale są :)

Gość no już nie mam siły
chociaż w ostateczności mogłabym spróbować jeszcze raz :( a jakiś konkretny mogłabyś mi krem z kwasami polecić ?

Gość no już nie mam siły
oj, już nie pamiętam, bo to było jakieś 3,4 lata temu od 13 r.ż mam taką straszną cerę :O pani w aptece mi poradziła (więc sądzę, że było w miarę fachowo)

Gość wybradna jesteś
może za duże stężenie kwasów było, może coś łagodniejszego.... albo domowa mikrodermabraja, tyle teraz tego....nie wiem, próbuj, nikt nie poda gotowej recepty.

Gość no już nie mam siły
znasz może jakiś do wrażliwej twarzy z takimi problemami ? Będę wdzięczna za pomoc. Teraz używam remu z wit. 2 % E, na razie najlepsze co znalazałam :( na moją buzię.

Gość recenzja z Damskiej Torebki
Avene - Diacneal orchidea, dodano 17-08-2004, godz. 20:58 Polecam dla osób, które mają wrażliwą cerę. Jego niebywałą zaletą jest to że nie szczypie a działa rewelacyjnie. Zawiera kwas glikolowy, który dzięki swoim właściwościom złuszczającym likwiduje istniejące zmiany trądzikowe i wygładza skórę. Zawiera także wodę termalną, która działa kojąco, łagodzi zaczerwienienia. Wcześniej używałam Effeclara k i ten wydaje mi się lepszy. Szczerze polecam. Niestety nie jest tani, ale starcza na długo.

a próbowałaś effaclar K ? ten krem jest dość drogi ale jeden z łagodniejszych i od niego przygode z kwasami możesz zacząć, co do mikrodermabrazji ja bym się wstrzymała bo może tylko pogorszyć stan cery, ona jest dobra jak już się ma wygojone wszystko tylko zostały jakieś przebarwienia czy pory

Gość no już nie mam siły
dzięki, no to sięgne jeszcze raz po kwasy, poczytam na necie recenzje na temat tych które mi podałyście i zobaczę, który wybiorę. 🌻

Gość matadorkaa

mam jeszczę jedną radę jeśli kiedyś tak źle zareagowałaś na kwasy to może najpierw zacznij się smarować co drugi dzień na noc, potem mozesz częsciej a i dobrze by bylo gdybyś na dzień używała kremu nawilzającego z filtrem UV żeby ochronić skóre przed słoneczkiem bo takie kwasy złuszczają i pod wpływem promieni słonecznych mogą powstać przebarwienia lub zaczerwienienia pozdrawiam:)

Gość matadorkaa
hej dziwczyny chcialam sie zpaytac ktory jest lepszy ten Avene - Diacneal czy EFFACLAR K doradzcie mam problem z naczynkami mam pelno grudek pojedyncze pryszcze i czesto suche miejca luszczacej sie skory niewie mdlaczego ale szybko przechodzi ogolnie jest wrazliwa.. prosze o rady :)

matadorkaa > można tylko teoretycznie porównać te kremy bo każda skóra różnie na nie może reagować najlepiej jest sprawdzić na sobie ale nie oczekiwać po tygodniu stosowania powalających efektów wiem z własnego doświadczenia :)

Gość a czy kwasy można w ogóle
stosować mając problemy z naczynkami?

Gość no już nie mam siły
słuchaj, ten krem wydaje się być najłagodniejszy z tymi z kwasami'; gdyby nie zadziałał, po jaki nieco mocniejszy mogłabym sięgnać - fakt nie jest tani, ale do 50 - 60 zł jestem w stanie wydać (tyle co ja juz wyprobowałam :O ). Czytajac opisy tutaj podanych , wszędzie jest zastrzeżone, aby stosować punktowo, choć pewnie i tak nikt tego nie przestrzega. Szkoda, że buzię rozjaśniają, i tak jestem mge jasna na twarzy :P, a ciało mam śniadę - dziwne eh.

Gość no już nie mam siły
nie, nie ma tyle - chyba coś ok 10 krem też coś chyba ma, ale później sprawdzę.

tylko kwasy! ladnie zweza Ci pory, nie od razy ale bedzie efekt mam taka cere jak Ty, dla mnie effaclar K byl za slaby, ladnie nawilza skore, zero pieczenia, potrzebuje czegos mocniejszego, teraz mam lysanel a Tobie porponuje kupic ten effaclar, a jesli bedzie Cie podraznial to stosuj co druga noc.

nie bój się twarzy Ci nie wybieli po prostu będzie bardziej promienna nie szara :) napisz za jakiś czas jakie wrażenia

Ewelka69 :) też jestem na lysanelu ale jeśli koleżanka by zaczęła od lysanelu to z pewnością zbyt agresywne by było, lepiej stopniowo niż poparzyć się