Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12332123123

CZY BIORĄC PRYSZNIC NA BASENIE JESTEŚCIE NAGO ????

Polecane posty

Gość kostium jednoczęściowy
jestem deską przegrałam życie>>> zgadza się, choć dziś woda częściej jest ozonowana niż chlorowana..... czy jakoś tak.... ale zgadza się, że to i tak podraznia skórę.... dlatego ja zawsze kąpie się w domu po basenie.... nakładam maskę na włosy bo wyglądałyby jak siano, a do kąpieli dolewam olejku, bo po basenie mam skórę suchą jak wiór..... dopiero po takiej kapieli czuję się dobrze.... wykonanie jej na basenie jest po prostu nie realne....

Gość bywalec1
Tak, zawsze na golasa. Autentyczne: Kiedyś w kilku z kolegami się kąpiemy po basenie - same młode chłopaki z fiutami na wierzchu - a tu weszła babka, żeby pomóc małemu synkowi. Trochę się zmieszała a my nic, pełen luz. No i myje tego chłopaczka udając, że nas nie widzi. Jakiś starszy gość (był w gaciach) nas ofuknął: "Panowie! Wstydzilibyście się! Kobieta weszła a wy tak na golasa!" Wtedy ta babka do niego: "Nie kobieta, proszę pana, tylko mama". Niezłe co?

Sory, ale co to ma wspólnego z trendem? Od starożytnosci ludzie nago się kąpali, w publicznych łażniach:o A w ogóle człowiek był nagi od poczatku swojego istnienia. A Freud to zbok:O Jeżeli dla ciebie to jest autorytet, to znaczy, ze teraz się tak buntujesz przeciw kobiecej nagości, bo zazdrościsz penisa mężczyznom:O Takie są właśnie jego teorie.

Gość Nie wiem Nie powiem
Jędrek nie bądź taki mądry Higiena- Ja na basen zawsze idę z podmytym tyłkiem, przed wejściem do basenu idę najpierw pod prysznic, wychodząc z niego idę znowu pod prysznic, myję się nie ściągając dołu i da się to zrobić, później zmieniam kostium na bieliznę, czasami wezmę husteczki dla bobasa, jeśli po basenie nie wracam do domu, tyłek czysty i pachnący, tylko chore tyłki śmierdzą :P U mnie woda jest ozonowana, także nawet czepka nie potrzebuję Można się umyć dokładnie mając majtasy na pupie A nie raz się zdarzyło że wszedł meżczyzna do naszego pomieszczenia, ratownik, przypadkowy gosc- ktory pomylil kabiny (na pewno) a nawet hydraulik Deska- Ja nie licze rozstepow innym ;) Nie obchodzi mnie cialo innych, ale jak widze przede mna gola babe, stara to naprawde mnie ten widok krepuje Piersi sie nie wstydze ani pupy, ale czesci intymny chowam dla siebie, w tym miejscu Jak mialam 17 lat, to ze znajomymi- chlopakami rowniez, kapalismy sie nago w rzece i frajda byla nie mala, ale to moi znajomi, ze szkolnych lat, ich widok mnie nie krepowal a ale to moi przyjaciele

a ja nie mam nic przeciw nagości... tylko nie widzę sensu po prostu na basenie.... ja jak jadę gdzieś dalej, to po prostu nie ubieram stroju na siebie w domu tylko w przebieralni i na basen zawsze wybieram się specjalnie.... nie potrafiłabym tak po całym dniu np pracy.... bez brania prysznica w domu, pójśc na basem.

Gość Nie wiem Nie powiem
Chodze na base od 2000 roku, odkad otworzyli go u mnie, i dotad (odpukac) nie zlapalam grzybicy czy innych infekcji

Gość Andrzej lubelskie
W Niemczech,Czechach,Słowacji to normalne że ludzie biorą prysznic nago i nikt nie robi z tego problemu ale oczywiście u nas w Polsce pruderia górą

he he ja chdzę od 1 klasy podstawówki, kiedyś nawet w zawodach startowałam- ale krótko, bo bała się ze mi bary urosną ;) uważam że basen jest swietny na figure, swietnie odpręża przy siedzącym trybie życia, świetnie spala kalorie.... jak tylko moge to chodzę min raz w tygodniu, nigdy grzybicy nie miałam, ani innych choróbsk z powodu pływania! pływanie i rower to moje dwa ulubione sporty.... dzięki nim mam figurę jak nastolatka mimo prawie 30 lat :)

Gość Nie wiem Nie powiem
Jaka pruderia ? Nie przesadzaj, krepuje mnie to a nie zadna pruderia ! Narzady plciowe mnie obrzydzaja i nic na to nie poradze, a juz owlosione 60 letnie bobry i wiszace penisy wzbudzaja we mnie mdlosci Co Ja na to poradze, tak mam, moze przejdzie z czasem

Gość Andrzej lubelskie
To nie chodź na basen skoro razi Cię nagość,

Gość Nie wiem Nie powiem
Razi mnie twoja fujara a nie nagosc, intymne czesci ciala na wierzchu, rozumiesz ?!

Gość Nie wiem Nie powiem
Przepraszam za ta fujare ;)

Gość Nie wiem Nie powiem
Bede chodzic na basen bo nikt z fujarami na wierzchu nie plywa, natomiast plaze dla naturystow bede omijac szerokim lukiem, bo nie podobaja mi sie ludzi z miejscami intymnymi na wierzchu, nie i koniec ! Piersi, posladki- to piekne czesci ciala, ale fujary i pipcie- zwlaszcza owlosione i wiekowe, przepraszam ale nie chce tego widziec, juz nie mowiac o ogladaniu ! I prosze mnie za to nie biczowac i nie wmawiac mi pruderii czy zacofania ! Bo nie w tym rzecz !

mnie raczej nagość sama w sobie nie krępuje.... ale powiem szczerze, kiedyś w niemczech widziałam szorująca 'bobra' siedemdziesiąciolatkę .... powiem szczerze.... dla mnie to było nie smaczne.... to samo oglądanie czyichś zwisów, czy fałd tłuszczu.... nie jest dla mnie przyjemne... nic na to nie poradzę.... ja rozumiem, że są choroby, skłonności np. do tycia itp.... ale skoro można uniknąć pokazywania tego praktycznie 0 kosztem, to dlaczego tego nie robić.... ja mam dobrą figurę, ale też nie latam nago kiedy mogę bez problemu opłukać się w kostiumie....

Gość Andrzej lubelskie
Ale przecież nikt Ci nie każe wchodzić do męskiej szatni jeśli nie chcesz ogladąc mojegp penisa,choć dla mnie szatnie moga być koedukacyjne;)

Andrzej ty aby na pewno na wydatkach na 'świerszczyki' nie chcesz przyoszczędzić?

Gość Nie wiem Nie powiem
He he he :D Chcialabym sie nie wstydzic, ale co na to poradze, ze razi mnie to co piekna nie posiada Bo nikt mi nie powie ze odbyt, wagina i penis to piekno samo w sobie

Gość Andrzej lubelskie
Mojego odbytu nikt nie oglada,co najwyżej pośladki;)

Gość czepek nie jest po to
żeby włsów sobie nie zniszczyć, tylko żeby się filtry w basenie nia zaychały od kudłó;O I żeby włosy nie płwywały w wodzie. Widać, ze higiena to dla was podstawa...🖐️

Gość Nie wiem Nie powiem
Zebys nie spotkal sie z takim widokiem jak Ja, moze wtedy zmienisz zdanie :D Trauma na cale zycie ;)

Gość Nie wiem Nie powiem
Z czepkiem masz racje, ale Ja nie uzywam odkad jest ozonowana i nie ma takiego nakazu, widze glownie male dzieci w czepkach, czemu nie nakazuja ich zakladac, w takim razie, madralo wyzej ?

Gość Nie wiem Nie powiem
Wlosy wypadaja, ale glownie przy myciu, Ja jeszcze sie nie zaplatalam we wlosach innych ludzi, ale jak sobie o tym pomysle, brrr

oj to oczywiste taka technologia, że nic się nie zapycha inne system niż przy chlorze.... ja dokładnie się nie znam, ale tak coś słyszałam.... a ja zawsze mam czepek z materiału, bo mi się nie wygodnie pływa bez, szczególnie jak miałam grzywkę zawsze mi jakiś kosmyk do oczu leciał....

Gość Nie wiem Nie powiem
Wyobrażę *

Gość czepek nie jest po to
bo dla cywilizowanych ludzi to jest norma... a ja potem pływam i między palcami mi sie czyjes kudly plączą:O to juz wole wiszace fujary, czy obwisle cyce, przynajmniej ich nie musze ogladac. I ciekawe, kto wam kaze piki ogladac? Jak sa owlosione, to ich nie widac. A juz odbyt...... Super. na fajne baseny chodzicie tylko pozazdroscic

Gość Nie wiem Nie powiem
Ja nie nosze czepka, moze zaczne, zwlaszcza ze teraz mam dluzsze wlosy, wczesniej mialam krotkie

Gość Andrzej lubelskie
Ja pływam w czepku,taki jest nakaz

Gość Nie wiem Nie powiem
Nikt nikomu nie zaglada do odbytu, pisalam o narzadach plciowych- ze nie sa niczym ladnych i nie daj Boze, jak mi sie stara dupa 60 letnia wypnie i nie zdaze odwrocic zwroku ... :P Nie zaplatalam sie jeszcze we wlosy, nigdy Kurcze, nie jestem cywilizowanym czlowiekiem, auć

ja też nigdy we włosy się nie zaplątałam.... chyba mają dobre filtry u nas na basenie w takim razie :P pływam w okularkach i w ogóle uważam, że woda jest bardzo czysta, nigday nic nie zauważyłam, oprócz zgubionego kolczyka :P a co do nagości, to ja się nie przyglądam, dla jak baba tuż przed twoim nosem rozkracza się i 'szoruje bobra', to po prostu nie sposób nie zauważyć, niestety.... ja jestem oczywiście to w stanie przełknąć, mówie tylko ze jest to dla mnie nie przyjemny widok.... ale jak ktoś nie może się powstrzymac, to oczywiści jakoś to przeżyje :P

Gość Andrzej lubelskie
Prysznice na basenie to miejsce gdzie nagosć powinna być naturalna.Nie widzę w tym nic niestosownego