Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strzała o tępym grocie

mam ogromny dylemat moralny......pomocy.

Polecane posty

Jakiś czas temu w ramach zwolnień grupowych straciłam pracę. Razem ze mną pracę straciło kilka moich koleżanek z którymi utrzymuję kontakt. Teraz znalazłam ofertę pracy z firmy zajmującej się tym samym co nasza poprzednia firma. Szukają do pracy 3 osób. No i mam dylemat czy: powiedzieć innym o tym ogłoszeniu - wtedy moje szanse na te stanowiska wyraźnie zmaleją czy nic im o tym nie mówić, wtedy będę miała większe szanse, ale sumienie mi będzie gryźć że taką wiadomość zachowałam dla siebie. Spać nie mogę, pomóżcie proszę.

Gość nie mów
oni przecież tez mają dostep do informacji.

Gość ///
Pamiętaj, że Twoim zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa finansowego przede wszystkim swojej rodzinie, dopiero później troszcz się o innych. Będziesz szczęśliwa, to będziesz umiała uszczęśliwić innych. Widocznie Pan Bóg chce, żebyś to ty dostała tę pracę. Nie wahaj się!

Gość rob jak pisze Vinga
jak dostaniesz te prace powiedz o niej pozostałym.

Gość g n m m m
najpierw zadbaj o siebie, jak bedziesz miala ta prace powiedz reszcie wlasciwie to nie mozesz miec pewnosci ze one jzu wiedza o tej pracy i złozyły papiery...

Gość mnie sie nie podobaja
i nie bądż zdziwiona jak spotkasz na rozmowie kwalifikacyjnej kolezanki...

Gość no niezle
uuu... wspolczuje... Mysle ze w dzisiejszych czasach pierwsze o czym musisz pomyslec to Twoje wlasne zycie. Najpierw Ty zdobac te prace a potem pomartwisz sie o kolezanki. Nie mowie tego bo jestem egoista - mowie to bo mam doswiadczenia w tej dziedzinie. Kiedys moi znajomi i ja szukalismmy pracy i ja tez mialam taki dylemat ale okazalo sie ze nie wszyscy maja skrupuly... Na czyms takim mozna sie przeleciec... A skad wiesz czy Twoje kol. o tym czasem nie wiedza tylko ci o tym nie mowia???

Dziękuję za odpowiedzi. Jak mi się uda dostać tą pracę to na pewno będę starała się ściągnąć do firmy koleżanki. Na razie gryzę się tym strasznie i unikam z nimi kontaktu bo nie wiem jak bym im w oczy spojrzała. Z drugiej strony ogłoszenie ukazało się w gazecie powszechnie dostępnej. Wiem że przynajmniej niektóre też ją przeglądają. Dzięki za rady, powiem im jak uda mi się tam dostać,

Gość g n m m m
Powodzenia :)

Gość no niezle
powodzenia!!! bede trzymac kciuki!!!

Gość tak to juz jest ze
pewnie czesc Twoich kolezanek tez to zauważyło bo szukaja pracy i tez ciecho siedza , wiec nie miej wyrzutów