Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzika_orchidea

Problem z PIT-em

Polecane posty

Dostałam od pracodawcy drug z błędem... Co mam z tym zrobić?? Muszę się zgłosić do pracodawcy, czy mogę sama zdobyć druk i go przepisać poprawnie??

Gość co to za pracodawca
ktory drugi rozdaje? :D

Gość jaktotak*
Ten druk z błędem to informacja o dochodach, tak??? Jeśli tak to sama raczej nic zdziałać nie możesz. Drugi egzemplarz otrzymał US, więc jak sama go poprafisz to będą się one różniły. A wtedy to juz więcej problemów. Myślę, że powinnaś udać się do pracodawcy i sprawę wyjaśnić!

Gość jaktotak*
*poprawisz oczywiście ;)

Gość ojoj nie wiem
mam pytanie o odliczenie internetu powiedziano mi ze do tego słuzy PIT O tylko ze ja w broszurce do tego PITaO nie widze nigdzie slowa o internecie, tylko o darowiznach, nabyciu nowych technologii itp czy ktos wie, gdzie wpisac kwote do odliczenia?

Gość jaktotak*
Z pit/0 jestem na bieżąco bo przed chwilą właśnie sobie rozliczałam. jest w nim pozycja nr 5 w części B "Wydatki z tytułu użytkowania sieci internet w lokalu (budynku) będącym miejscem zamieszkania podatnika". Myślę że łatwo znajdziesz ;)

No ale właśnie problem polega na tym, że jest wpisany adres nie tego US, co trzeba... Więc jeśli druk poszedł, to lipa... Co mam kurde zrobić??

Gość jaktotak*
A kwotę odliczenia piszesz w pozycji 19-podatnik i 20-małżonek :)

Gość jaktotak*
orchidea musisz udać się do pracodawcy, sama nic nie zdziałasz

No i tu też jest problem, bo mój tzw. \"pracodawca\" to siedzi w Warszawie, a ja w oddziale w Lublinie... Więc nie będzie tak łatwo tego teraz wyjaśnić... Tym bardziej, że czas goni... A to co dostałam tak na marginesie to muszę też odesłać czy co z tym zrobić?? Tylko nie śmiejcie się ze mnie, pierwszy raz w życiu to robię... I na wejściu problem...

Gość jaktotak*
A nie możesz zadzwonić do Wa-wy??

No mogę. Ale nie mam kurde siły do załatwiania takich spraw urzędowych... Ae cóż, trzeba będzie, bo się czepią, fiskus mnie zacznie ścigać i koniec ze mną ;) Ale mnie wkurwiają takie urzędowe bzdety...

Gość Szczepan
Rozlicz swój PIT przez Internet Skorzystaj z tego co daje Ci program Ministerstwa Finansów e-PIT zamieszczony na serwisie www.e-deklaracje.gov.pl. Wystarczy 5 kroków: 1.Ściągnij i uruchom aplikację, 2.Wybierz i wypełnij Twój formularz PIT, 3.Wprowadź dane, 4.Wyślij swoje zeznanie, 5.Pobierz i zachowaj Urzędowe Poświadczenie Odbioru (UPO). Intuicyjna aplikacja pozwoli sprawnie i szybko złożyć Twoje zeznanie podatkowe. Na stronie znajdziesz instrukcje „krok po kroku jak wypełnić poprawnie PIT, dzięki czemu wypełnienie formularza potrwa tylko kilka minut. Program jest bezpieczny i całkowicie darmowy a Twoje zeznanie zostanie przesłane bezpośrednio do urzędu skarbowego.