Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natasza KATOWICE

TYLKO DLA PALĄCYCH KOBIET!!!!

Polecane posty

Gość natasza KATOWICE

Witam!Paliłyście w czasie ciąży papierosy?Były jakieś konsekwencje albo czy wasze znajome paliły?Ja jestem na początku ciaży,rzuciłam dwa tygodnie temu ale korci mnie zapalić,pytam z ciekawości,prosze tylko o odpowiedzi palaczek bo te które nie palą nigdy nie zrozumią nałogowych palaczek,z góry dziekuje!

Gość jestem palaczka
ale w ciązy nie !!!! nie jest to łatwe ...ale specjalnie siegałam po literaturę aby się trochę postraszyć :) jakoś wytrzymałam ...zapaliłam może 2-4 razy !!!!-cud jak na mnie ...po porodzie jednak wróciłam ...:(

Gość multiplus
nie zrozumieja. moja mama popalala w czasie ciazy. efekt - spore oslabienie mojego ukladu oddechowego, od malego bardzo czesto zapadalam na wszelkie zapalenia oskrzeli, pluc...moje dziecinstwo to banki, zastrzyki, lekarze itd...zostalo mi do dzis. w ogole pluca mam slabe

Gość jestem palaczka
sięgaj po słonecznik ,pestki dyni to pomaga ...

Ja paliłam alerzuciłam w ciąży, mojego męża mama z nim paliła i on ma astmę- jednemu sie nic nie stanie a drugiemu tak więc rzuć jak możesz

Gość xx22xxx
Ja jestem z wpadki, moja mam się dowiedziała, ze jest w ciąży dopiero w 4. miesiącu. Prowadziła studenckie zycie, jadła byle co, imprezowała, piła alkohol, paliła ok. paczki dziennie. Potem, jak się dowiedziała, ze jestw ciązy, to rzuciła i już nigdy więcej nie paliła. Po ciąży po prostu odrzucało ją odpapierosów, nie mogła znowu palić, bo było jej niedobrze. Ja sie urodziłam dość zdrowa. Ale potem okazało się, że mam wade srca, niedomykanie jakichs tam zastawek, bez przerwy chorowałam na anginę i na skutek złego leczenia jestem od dziecka nosicielką gronkowca, choruje średnio co miesiąc, mam beznadziejne krązenie. Ale ogólnie nie jest źle:)

Gość xx22xxx
Aha, już w wieku 13 lat zaczęły mi wychodzić takie widoczne żyły na nogach. Pewnie będe miałą żylaki. Jeszcze musiałam leczyć się hormonalnie i porobuiły mi się tez widoczne, ciemne żyły na podudziach. To nie żylaki, tylko takie widoczne żyły, dośc blisko pod skóą:O Wygląda to niciekawie... Oprócz tego mam w ziemie zawsze lodowate i odmrozone nawet przy plus 3 stopniach rece oraz stopy, a latem nogi puchną mi jak starej babci:O Robia się takie napuchnięte i czerwone, mimo że mam dopiero 22lata, dzieje się tak już od kilku lat- więc beznadziejne krążenie... Kiedyś też jak mierzyłam ciśnienie, okazało się, ze mam 60/40, ale nie wiem, czy to jest możliwe, bo przy takim juz chyba powinnam nie żyć:O Mam bardzo niskei ciśnienie krwii w każdym razie. I szybko sie męczę...

moja mam paliła w ciązy z moim bratem i ze mną: obydwoje jestesmy normalni, zdrowi i braku inteligencji nie mozna nam zarzucić :P Zresztą chyba wieksza część moich znajomych miała palących rodziców, którzy palili będąc z nimi w ciązy i są zdrowi i inteligentni ... Nie mówię, że palenie jest w porzadku bo to oczywiste, ze nie jest jednak tez kiedyś ludzie palili a dzieci rosły zdrowe ....moze miały po prostu szczescie ? ...

Gość natasza KATOWICE
DZIĘKUJE :-) no widze ze jest to różnie i chyba rzeczywiście zależy od szczęścia,mam wyrzuty sumienia że nie rzuciłam przed ciażą ale to była wpadka i skąd miałam wiedzieć...modle sie tylko żeby dziecko było zdrowe a przede wszystkim żeby nie poronić przez te pieposzone papierosy!Bo pierwsze 3 mies są najważniejsze a ja mam dopiero 2 mies. i żeby tylko nie wrócić do palenia bo nie wybacze sobie.

Gość moja znajoma
palila w czasie ciazy, ograniczala sie, ale palila. Po poprodzie malenstwo mialo cos z serduszkiem, a teraz po 6 miesiacach cos sie dzieje ze strunami glosowymi.Wiec lepiej sie powstrzymaj

Gość moja znajoma
no wlasnie tej malej sie zastawka nie domykala

Palilam regularnie przez 5 lat i wydawalo mi sie, ze nigdy nie uda mi sie tego rzucic, jednak uwazam, ze kazdy pojedynczy papieros wypalony w ciazy to bezmyslnosc, tak wiec gdy zobaczylam na tescie 2 kreski, nie mialam odwagi by w ogole pomyslec o papierosach (a takze z szacunku do dziecka i wdziecznosci, ze \'zechcialo sie zaimplementowac w moim brzuszku :-) ) Teraz moj bobasek ma prawie rok i mam nadzieje, ze nigdy juz nie zapale, bo szkoda zdrowia i to zly przyklad dla dziecka. Chce byc dla niego wzorem, wiec najprawdopodobniej nigdy mnie nie zobaczy z papierosem. Pamietam jak bylam mala i wkurzalo mnie ze moi rodzice palili.