Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Coooooffffeeee

Propozycje śniadań

Polecane posty

Gość Coooooffffeeee

Cześć ;) Od paru dni jestem na diecie. Chciałąbym jakoś urozmaicić swój sposób odżywiania. Macie może jakies przepisy na pożywne, sycące na wile godzin śniadania, nie majace więcej niż 500 kcal. Zalezy mi, aby miałąy w miarę dużo błonnika, bo moją zmorą są zaparcia. Z góry dziękuję... Napiszcie też co Wy spożywacie na codzień.

Gość ktora sie krokoszowala
jajka

to moze jogurt naturalny+otreby pszenne (np 4 lyzki stolowe).mozna do tego wszystkiego dodac tarte jablko.-smaczne i syte.

Gość qwertygirl
Najlepsze i najzdrowsze sniadanko: platki owsiane na wodzie z suszonymi sliwkami , tartym jablkiem i cynamonem

Gość qwertygirl
Nie radze jesc 4 lyzek otrab dziennie, bo zrobia spustoszenie w jelitach.

Gość Coooooffffeeee
Tyle słyszałam o otrębach. Wstyd się przyzanć, ze za bardzo nie wiem co to jest i gdzie można to kupić. Po prostu mam słabe pojęcie na temat diet, zdrowego jedzonka. Głupio mi jak cholera..

Gość qwertygirl
Otreby zawieraja duzo blonnika, jednak nie mozna jesc ich za duzo. Nie sa one trawione i kiedy przechodza przez jelita powoduja zanik kosmykow jelitowych, przez ktore wchlaniane sa wszystkie skladniki odzywcze z pozywienia. Efekt jest taki, ze organizm nie przyswaja zadnych witamin i czlowiek jest juz krok od anemii. Moja mama wlasnie tak nabawila sie anemii. Nie jest to fachowy opis, ale mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi.

Gość Dlaczego tak mi smutno
To znaczy, ze lepij unikać dużych ilości otrębów? Chyba ich nie kupię. Jutro chyba zjem platki. Jescze się zastnowię ;)

Gość miter
a ile otrebów dziennie moge jesc??

to ile mozna jesc dziennie tych otreb? na opakowaniu pisze ze 4 lyzki dziennie. i tak staralam sie jesc.....

Gość qwertygirl
Jezeli bardzo chcecie je jesc, to ograniczcie sie do lyzki dziennie, ale chyba lepiej zamiast otrab jesc mielone siemie lniane.

Gość miter
dzieki otrebom uregulowało mi sie w jelitach... jadłam 1do 2 łyzek dziennie. Otręby maja mnóstwo błonnika więc napewno są zdrowe byle chyba nei przesadzac?? poza tym to napewno lepsze niż wszystkie inne płatki... a moze otreby z płatkami owsianymi?? czy to wybuchowa mieszanka??

Gość miter
a z sieminiem spróbuje

Gość qwertygirl
Platki owsiane sa bardzo zdrowe i nieszkodliwe. Ja jem platki owsiane z 1 lyzka mielonego siemienia lnianego.

Gość miter
dzieki za odpowiedz... tez tak spróbuje.

Gość truskavkova_landrynka
A ja z kolei unikam błonnika, skoro go nie trawię to znaczy, że nie jest mi potrzebny. Mleka też nie piję, nie mogę (jelitowa rewolucja). Na sniadanko jem pieczywo żytnie (1 lub 2 kromale), masło, ser, jajka, warzywa, zielona cherbatka...