Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiekkkk124

sex a ciaza

Polecane posty

Gość misiekkkk124

do kiedy mozna uprawiac sex w ciazy i w jakich pozycjach>

Jeżeli nic złego się nie dzieje z ciążą, to prawie do samego końca :) Nam gin kazał się wstrzymać ze stosunkami płciowymi na miesiąc przed przewidywanym porodem, ale nie ma przeciwwskazań co do innych igraszek z seksem oralnym włącznie. Na początku ciąży nie ma \"zakazanych pozycji\" ;) gdy pojawia się brzuszek partner musi uważać by na niego nie uciskać (mojemu mężowi udawało sie to w każdej pozycji :D )

Gość dzieki bo mialam to samo pytan

Gość podnoszeeeeeee

Gość do konca ciazy
jak nic nie dzieje sie zlego. ja rodzilam po terminie i ostatni raz to robilismy dzien przed porodem. Sperma zawiera substancje, ktora powoduje rozszerzanie szyjki macicy. dlatego sex po terminie jak najbardziej wskazany. w czasie terminu tez jesli macie ochote. Nawet pielegniarki w szpitalu tak mowily

Gość Nusienka84
co myslicie o sexie we wczesnej ciazy(3 tyg)>? dopiero co sie dowiedzialam ze jetem w ciazy o ktorej zawsze marzylam..i booje sie stracic..

Gość kenta
To w żaden sposób nie wplywa źle na dziecko... No wiadomo że sex w ciąży to nie może być jakiś strasznie ostry i wręcz sado maso :) ale jest jak najbardziej wskazany... Pozycje takie jakie sa Ci wygodne, żeby nie uciskaly brzuszka, ale kiedy się go nie iciska to już tylko Ty wiesz najlepiej... Moja gin powiedziala że sex później to swoiste usypianie maluszka, bo czuje lekkie bujanie... :) :) :) Slyszalam tylko że w końcowej fazie ciązy pieszczoty lechtaczki moga wywolac przyspieszenie porodu, a pieszczoty piersi, sutków wczesniejszy proces laktacji więc tak miesiąc przed terminem mozna by na to uważać... Kwestie z sexem zmieniają się gdy ciąża jest zagrożona oczywiście... Ale jeśli wszystko w porządku to można "używac" do woli...

Gość Nusienka84
no ok.. jesli ciaza jest bezpieczna to wiem,... ale jesli teraz nie wiado mo w jakiej jest sytuacji..czesto bywa ze w tym okresie sie traci diecko

Gość kenta
Pójdziesz do ginekologa to się dowiesz czy wszystko jest w porządku i czy seks nie zaszkodzi... A ryzyko poronienia trwa tak do 5 miesiąca nawet...

Gość Nusienka84
dzieki.. jagorsze jest to ze jestem za graniza i w polsce bede za tydzien.. atu tysiac mysli w glowie :)

Gość matki polki rozciagaja otworki
Czyli super bedzie. W 9 miesiacy twoj maz bedzie uprawial sex z pilka lekarska ta maxi rozmiarow ktorej na wuefie nie moglam za ciula podniesc. Radze ci zeby juz aczac przygotowania kupic owa pilke i wyciac w niej zapewne malutka dziurke, bo gdy pojdziesz rodzic to facet da upust emcjom zwiazanym z przyjsciem potomka

Gość kenta
Zasada jest taka... To co szkodzi Tobie, szkodzi tez maleństwu i tego trzeba sie trzymać... Wedlug mnie tylko tego...

Gość kenta
Jak zwykle komentarze beznadziejnych przyslaniają minimalnie uroki fajnej rozmowy... No bywa... Trzeba olać...

Gość Nusienka84
ludzie czasmi juz tak sie nudza.. ze glupieja do reszty...