Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna.111

hormony kobiece moga spowodowac zylaki-ostrzegam

Polecane posty

Gość czarna.111

a ja wierzylam w te bzdury ze nowoczesnsne tabsy hormonalne sa bezpieczne...i teraz mam- zaje...iste problemy z nogami i zylami chociaz ani matka ani babka nie mialy wage mialam zawsze prawidlowa, nie palilam i ..co mi z tego, skoro sie zalatwilam tabsami jestem bardzo rozczarowana, bo nie dosc ze nie robia tego wywiadu to chyba nigdzie nie pisza ze biorac mozesz sie DOROBIC zylakow i tak i tak. teraz chodze do lekarzy, chirurg mnie zbyl beszczelnie jak sie domagalam badania zyl ( normalnie az sie poryczalam z bezsilnosci) poszlam wiec na badanie prywatnie. nic nie pokazalo bo tylko glowne zyly widac- a jedna noga wiecznie spuchnieta 2-3 grubsza od drugiej, i boli strasznie. Juz nawet nosze rajstopy przeciwzylakowe ale co zrobie latem?

Gość milennaa
Wiem o czym mówisz, mnie nogi też strasznie bolały jak brałam tabletki anty. Na szczęście zdążyłam odstawić na tyle wcześnie, że nie dorobiłam sie żylaków ani opuchlizny, została mi tylko "pamiątka" w postaci popękanych naczynek na udach..

Gość ale przeciez
to, ze tabletki mogą powodować kłopoty z krążeniem można przeczytać w ulotce. Nie róbcie więc awantury, że nikt nic nie mówił!

Gość ulotki się czyta
ale przecież - DOKŁADNIE szałwia, niby taka niepozorna, a na układ neurolog. też wpływa niekorzystnie przy długim stosowaniu

Podnoszę temat bo szukam info ... Ja od tabletek dostałam zakrzepicy.. Choroba straszna :( Teraz musze iśc do chirurga naczyniowego bo jestem po badaniu żył (doppler) i chciałabym się dowiedzieć, o czym taki chirurg decyduje, jak leczy ? jakie dzialania podejmuje ? I jeszcze jedno - gdzie w Poznaniu/Kaliszu/Ostrowie Wlkp mozna się dostać do jakiegoś dobrego ? Pozdrawiam i mam nadzieje że ktoś coś wie..