Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem ze ............

kolonoskopia

Polecane posty

Gość wiem ze ............

takie tematy juz byly ale jakos na nich ucichlo wiec ponawiam. Otoz od 3 miesiecy mam niekontrolowane biegunki bole brzucha , wzdecia, oslabienie organizmu, strach wychodzic z domu strach spotykac sie z ludzmi jednym slowem to jest okropne juz dalej niepotrafie tak zyc. Bylam u gastrologa skierowal na sigmoidoskopie-nic nie wykazalo, ale to tylko bada jelito cienkie wiec teraz przydalo by sie isc na kolonoskopie ale strach jest ogromny, czy ktos mi moze napisac ile kosztuje kolonoskopia w znieczuleniu ogolnym czyli narkozie i czy w szpitalach bez problemu oczywiscie po zaplaceniu wykonuja takie badania, ja dowiadywalam sie juz w kilku i niestety nawet w prywatnych przychodniach robia to na "zywca". Czyli jak czlowiek wrazliwy taki jak ja ma sie zdecydowac na takie badanie jesli narkoza w Polsce naszej kochanej jest tematem tabu najwyrazniej dodam ze rodzic tez musialam naturalnie< koszmar> bo oczywiscie cesarka na zyczenie nie wchodzila w gre. podzielcie sie swoimi przezyciami zwiazanymi z tym okropnym badaniem

Gość simonkaaa
moja mama miala skierowanie na kolanoskopie badanie mialam w znieczuleniu ogolnym, musiala tylko na wlasna reke wykupic szczepionki przeciw zlotaczce typu C (chyba) sa w 3 seriach, ostatnio po uplywie pol roku od pierwszej dawki, ale juz po 2 jej zrobili czyli po 3 miesiacach okolo badania nie pamieta, czula sie dobrze itp nic niepokojacego nie wykazalo a zrobili bo niby miala hemoroidy :( okazalo sie ze wcale ich nie ma lezala 2 dni w szpitalu (tzn 1 dobe) poszla tam o 9 o 13 zabieg, nst dnia do domu (dlatego ze miala znieczulenie ogolne ) przed zabiegiem musiala wykupic za ok 97 zl taki napoj okropny, ktory musiala wypic - na wyproznienie moje tesciowa natomiast miala bez znieczulenia i badanie wspomina tragicznie, mowila ze bolalo jak cholera, zreszta ten wstyd nie do opisania, mowila ze w zyciu nie ppojde na kolejne takie badanie, do tego jej museli jakies zrosty wycinac pozdrawiam

Nic się nie bój. Teraz dostaje się bardzo mocne znieczulenie , już po chwili nie mogłam sama przewrócić się na bok :)) , musieli mi pomóc. Nic mnie nie bolało , ogólnie to mi wszystko wisiało , oglądałam w monitorze swoje jelito i twierdziłam że jest ładne :)). Najpierw będziesz musiała wypić duuuuużo takiego świństwa na oczyszczenie jelit. To wspominam najgorzej bo ta mikstura jest przebrzydła!! FFUUUUUU!!!

Gość ponawiam
.

Gość kasiuuuunia
Miałam robioną kolonoskopię w środę. Dostałam środek znieczulający, ale wydaje mi sie, ze po paru minutach przestał działać. Bolało bardzo, ale lekarz powiedział, że gdyby miał samych takich pacjentów zrezygnowałby z przeprowadzania tego. Badanie trwało ponad godzinę. Za 5 min. juz czulam sie dobrze i zjadlam sniadanie. Mysle, ze dlatego mnie tak bolalo, ze znieczulenie nie podziałało. Miałam po zabiegu zostać godzinę ze wzgl. na oslabienie i zawroty glowy, ale u mnie nic takiego nie było.

Gość joliii
dlaczego nie ma reszty wypowiedzi wczoraj pisalam na tentopik i nie ma mic

Gość widziałem wiele razy
to badanie,pacjenci cierpieli z bólu,nie wspomnę o upokorzeniu .Lepiej zrobić w znieczuleniu ogolnym.

Gość kfal
Dziś miałem jednoczesnie robioną kolonoskopię i gastroskopię. Zdecydowałem się na znieczulenie miejscowe (mam to w pakiecvie abonamentowym). Stres przed badaniem - OGROMNY. Ale od momentu gdy podłączono mi kroplówkę i podano dwie strzykawki czegośtam nie pamiętam niczego . Polecam . Nawet gdybyście musieli zapłacić za znieczulenie to polecam. Zero stresu. Budzisz się już po badaniu i możesz iść do domu.

Gość klient polskiej służby zdrowia
miałam kolonoskopie bez znieczulenia. lekarz przekonywał mnie do badania znieczuleniem a zrobił bez. czyli - oszukał mnie. ten "lekarz" to maciej gonciarz z sosnowca. nikomu nie życzę kontaktów z tym człowiekiem. nawet najgorszemu wrogowi. strzeżcie się go.

Gość gość
o rany, okropne badanie, może i powinnam iść, ale się boję

Gość gość
Moja znajoma robiła kolonoskopię w klinice Galena i poleciła mi ten gabinet. Początkowo byłam niechętna ale po spotkaniu z lekarzem, przekonał mnie do badania. Nie żałuje decyzji, wszystko dostało delikatnie zrobione a pomimo tego że się denerwowałam lekarz był bardzo cierpliwy.