Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do miłośników kotów

czarne kropki w brodzie u kota

Polecane posty

Gość do miłośników kotów

Zauważyłam ostatnio czarne kropki w brodzie u mojego Kitka. Wyglądają jakby czarna ziemia. Wyczesałam je ale po 2 dniach znowu jest tego pełno i zlewa się w wielką plamę.Czy ktos wie co to może byc i czym ewentualnie leczyc ?Kot jest typowo domowym kotkiem i nie wychodzi na zewnątrz.

myśle że to od zbyt częstego oglądania telewizji :classic_cool: może jednak niech wyjdzie czasem na zewnątrz. :classic_cool: no i nie pozwalaj mu korzystać z internetu, bo jeszcze kafeterie odkryje i zobaczy że go obgadujesz :-P

Gość do miłośników kotów
bardzo śmieszne :( jak zwykle głupie komentarze i nic więcej :(

Gość do miłośników kotów
śpie w pawlaczu :-(

Gość do miłośników kotów
mówię poważnie i oczekuję odpowiedzi. To o pawlaczu to nie ja :(

Gość do miłośników kotów
dzięki, jak zwykle można na was liczyc :( :(

Gość dziewczyno
nie czepiaj sie! Jak nikt nie wie to co ci mamy napisac? Do weterynarza sie zwróć!

Gość Anetus
Moze gdy nie widzisz to twój kot grzebie w jakimś kwiatku, może znalazł tam coś interesującego i gdy wącha do ziemia zostaje mu na pyszczku. Poobserwój go troche a jesli nie robi nic takiego idź z nim do weterynarza bo to może być objawa jakiejś choroby.

Gość albo grzybica

Gość nie to nic innego
jak kocie zaskórniki, kot jak je resztki jedzenia przecież zostana mu pod pyszczkiem, wymyje się, ale to i tak gdzieś tam zostaje, robi się zaskórniak i zanieczyszcza ale może też być resztka krwi i niekoniecznie jak Miś mówi od pcheł. Moja Kicia drapie się niekiedy uporczywie pod bródką, bo swędzi ją własnie od zxanieczyszczeń pokarmowych, czasami rozdrapie aż do krwi i zaschniętą rozprowadza w takie drobinki

Gość do miłośników kotów
dzięki za odp .Okazało się ,że to koci trądzik.Kupiłam maśc i leczymy kociaka.:)

Sluchaj, prosze cie, nie lekcewaz tego :( Kot mojej cioci stracil przez to zycie :( Nie wiem, czy chcesz bym cie tak nastraszyla, ale opowiem Ci jej historie, ku przestrodze, bowiem lepiej dzialac zawczasu. O kotce mojej cioic tez weterynarze mowili, ma tradzik, potem stala sie tematem zartow itd, ze kobietka, ze mlodzienczy tradzik itd... Z latami, jednak zaczely sie powiklania, okazalo sie, ze to grzyb, zaczeto leczenie, dlugie i baaardzo kosztowne. Nie znikalo, okazalo sie z to rak :( Zaatakowal cala szczeke, ktora niestety potem musieli po czesci amputowac :( oszczedze Ci opisu kotka... Moja ciocia zdecydowala sie ja uspic pod sam juz koniec, bowiem nie byla w stanie prowadzic normalnego zycia :( Prosze Cie, dmuchaj na zimne i zazadaj testow czy co.. Idz do innego weterynarza, dla porownania, zazadaj badan. Jesli zbagatelizuja Twoje obawy, czy moja wypowiedz, chetnie sluze adresem i numrem telefonu do weterynarza, ktory zna historie kotka mojej cioci, by poswiadczyc :( (Poznan) Ale mam nadzieje, ze u twojego kotka to nie to i ze odpowiednio szybka reakcja calkowicie wykluczy raka :) Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
ma pchly i inne robactwo.