Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soonMrsM.

stawiajmy na PIELEGNACJE nie MAKIJAZ

Polecane posty

Gość soonMrsM.

Obserwujac moja kolezanki stwierdzilam ze nie chce postepowac jak one. Co to znaczy. Moje kolezanki wydaja mase pieniedzy na podklady, roz, puder cienie kredki itd....robia sobie tapete i zadowolone ze wygladaja super..a jak widze ze pod tym wszystkim jest biedna skora z tradzikiem zaczerwieniona...no coz..ja uwazam ze powinno sie stawiac na pielegnacje bo tylko ona moze sprawic ze bedizemy mialy ladna skore..to jest dopiero przyjemnosc jak sie oglada swoja skore zadbana bez tapety. OCZYWISCIE wiem ze korektor jest niezbedny dla wiekszosci z nas i puder, nie jestem za odstawieniem makijazu..sama uzywam korektora i jak potrzebuje puder.. i uwierzcie dziewczyny..tak jak powedzial mi kiedys dermatolog..nie wyleczy sie skory z podkladem.. jestem przykladem na to ze zdrowe odzywianie, mycie buzi woda przegotowana,ziola moga dzials cuda. i jeszcze jedna rada: nie wycierajcie buzi recznikiem tylko albo recznikiem papierowym albo chusteczka higieniczna

Gość h7ukyk
popieram

Gość Piękno płynące z wnętrza
Dokładnie Ja postawiłam przede wszystkim na dietę, dbam o skórę od środka a ona mi się odwdzięczyła z nawiązką Nie pamiętam kiedy miałam krostki na pośladkach czy pryszcze, o cellulicie też zapomniałam Opłacało się być cierpliwą, kosztowało mnie to wiele zmian i czasu, ale efekty wspaniałe

Mój stan cery na tyle się poprawił, że korektor i puder nie jest mi potrzebny, matuję nos pudrem sypkim z hauschki, tusz, pomadka ochronna i to jest cały makijaż Chyba że wymiaram się na jakies party ;)

Gość no ale
jak to wszystko odstawic? Tak radykalnie z dnia na dzień? Czym myjecie twarz, co później?? Tonik jakiś, krem?

Trzeba poszukać topiku, tam napisałam wszystko, nie chce mi się powtarzać bo muszę kończyć a pisania jest dużo Powiem tylko tyle- nie od razu, stopniowo Ja zastosowalam bardzo surowa diete, z luskiewnika, wielu ludzi nie stac az na takie wyrzeczenia Czasami pozwalam sobie na male szalenstwo- ale to od swieta Sport- zaczynalam od 10 minut dziennie, zero kondycji mialam, dzis min 1 h cwicze i nie mam z tym problemu Kosmetyki- niezbedne minimum, mam jeden krem bezzapachowy i konserwantow, do tego nawilzajacy tez ekologiczny, twarz myje mlynem ekologicznym a jak nie mam kasy to plynem do higieny intymnej- cale cialo nim myje, gabka szorstka, zimna woda i cialo jest jedrne, gladkie, ale to wieksza zasluga zdrowszej diety Z maseczek- tylko glinka, 3-4 razy w tygodniu Jesli mam mocny makijaz to zmywam go mleczkiem- tez ekologicznym, starcza mi na dlugo

Prawie nikogo nie stac na takie wyrzeczenia*

Gość oooooooooops
dieta duzo daje, wiem bo mam tlusta cere, a niegdys w ramach dochudzania dostawilam czekolade na tydzien. Efekt byl prawieze szokujacy. Taka roznica w swieceniu sie twarzy;) W ogole ludzie nie wiedza jak kolosalne (wiem, mocne slowo, moznaby to uznac za przesade) znaczenie ma w zyciu dieta i ile ona zmienia. Kiedys bylam zapalona entuzjastka chemii, ale sie przekonalam o tym, ze tabletki i inne sopecyfiki dobrze zadzialaja tylko jesli beda drogich firm a w dodatku po odstawieniu zawsze wszystko wraca do normy, predzej lub pozniej, w dodatku ciagle i wieloletnie uzywanie chemikalii powoduje tez skutki uboczne, a regularne odpowiednie odzywianie, da takie same wyniki jak najdrozsze leki, chociaz trzeba to przyznac ze nie od razu

Gość do Piękno płynące z wnętrza
a mozesz podac linka do tej diety, ktora stosowalas?

Gość TONIK nie służy do MYCIA
tylko do przywracania właściwego ph skóry po uprzednim umyciu twarzy żelem do mycia twarzy albo mydłem czy mleczkiem :)

Gość co za duzo to nie zdrowo
ale lekki makijaz nikomu nie zaszkodzil,nie od razu tapeta ale jakis blyszczyk czy puder w kulkach moze jedynie podkreslic urode :D

Gość odrazu wdac ze autorko
jestes osoba ktora nigdy nie miala wiekszych problmow z cera, typu tradzik itp

Ja nie mam wiekszych kłopotów z cerą ale mam widoczne sińce pod oczami i jasna karnację. Lubie sie malować, jak mam równomierny i ciemniejszy koloryt czuje sie po prostu lepiej :) Dziewczyny można sie malować do woli tylko pamietajmy o regularnym demakijazu oraz jego poprawnym wykonaniu!!!!!! No i np jak nie wychodzimy nigdzie dać odpocząć skórze. Dbać o złuszczenie naskórka jego oczyszczenie, odpowiednie nawilżenie i oczyszczenie. Wszystko jest dla ludzi, stosowane z rozsadkiem :)