Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie leeeeeb

mam KACA ! co mi pomoze ? apap ? pomocyy

Polecane posty

Gość boli mnie leeeeeb

apap moze mi pomoc na ten rodszaj bolu glowy ? ;{ ;p

Gość wypij małe piwko
i idź spać!

Gość kawa z sokiem z cytryny

Gość albo napij
sie mleka lub rozciencz sobie sode z woda!

Gość pomaranczaxxxaaa
proponuje rosol

Gość kawa z sokiem z cytryny
mleka na kaca sie nie pije ani jogurtow a ni nic w tym guscie bo jesli w zoladku jest jeszcze alkohol tzn wodka to moze sie zbic z nim i bedzie kiepsko najlepiej kawka rozolek albo piwko moj facet zawsze sie tym leczy ehehe

Gość wypij małe piwko
kawę odradzam, bo i bez niej człowiek na kacu jest pozbawiony należytej synchronizacji. Dobre są natomiast napoje izotoniczne typu "powerade".

Gość naprawde pomaga
zawsze go pije jak mam kacura:D

Gość na kaca najlepsza jest praca

W czasie imprezy Im tłustsze potrawy będziemy spożywać, tym mniejsze ryzyko, że rano dopadnie nas kac. Na przyjęciach doskonale sprawdzają się mięsne zakąski, panierowane warzywa, marynowane grzybki, kwaszone przysmaki, pieczenie, ciepły barszcz, natomiast należy unikać napojów gazowanych (przyspieszają wchłanianie alkoholu) oraz dodatków typu chipsy, chrupki – one wbrew pozorom nie zaspokajają głodu, a jedynie podrażniają żołądek. Po imprezie Z twojego organizmu zostały wypłukane witaminy i mikroelementy, zmniejszyła się w nim również ilość wody. Przed pójściem do łóżka by uniknąć odwodnienia wypijamy co najmniej dwie szklanki wody mineralnej. Rano: kogel-mogel lub jajecznica, puszka bogatego w jony napoju izotonicznego np. Izostar szklanka obfitującego w potas soku pomidorowego herbata z cytryną (kwas askorbinowy unieszkodliwia wolne rodniki) i co najmniej dwiema łyżeczkami miodu (zawarta w nim fruktoza przyspiesza rozkład szkodliwego aldehydu octowego). jeśli czujemy głód zjadamy czekoladę i dwa banany Ostrożnie z paracetamolem - nasila uszkadzające działanie alkoholu na wątrobę, nie nadużywaj środków przeciwbólowych aspirynopochodnych (np. Alka-Prim, Alka-Seltzer) zmniejszają ból głowy ale nadwerężają i tak już podrażnioną przez alkohol śluzówkę żołądka.

Gość a ja pale
alkohol obniza poziom magnezu i dlatego czesto zle sie po nim czujemy slabo nam itp itd wiecwarto przed impreza wypic jedna tabletke i po

Gość cgbc
pic cza umic dziecko,ja nigdy kaca niemam

Gość //łączenie tematów//
Kto ma tez takie objawy na kaca?? 11:42 Windows Media Player 11 drżenie kończyn sraczka niepokój lęk przyspieszona akcja serca podenerwoanie brak snu wziełem własnie psychotropa aby sie uspokoić 11:46 Windows Media Player 11 jak sdobie radzicie??/ 11:49 Angel Of Music Hmm..ja przeważnie mam tylko ból głowy,a to mi bardziej wygląda na zatrucie alkoholowe niż na kaca.. BóG DaŁ MI sKrZyDłA...AnIoŁy NiE PłAcZą,OnE ZaStYgAjĄ w cMeNtArNe PoMnIkI... 11:50 ciemna strona ciupagi kefir + magnez i duzo snu

Gość zielona herbata oraz
cytryna+ miód sprawdzone przeze mnie i znajomych

Gość //łączenie tematów//
Czy wy też macie takie problem na kacu? 11:23 moi drodzy coś wam powiem Otóż zaobserwowałam, po 5 piwach czyli nei jakimś opilstwie, pewną rzecz. Bola mnie na kacu mięsnie , albo kosci , sama nie wiem - jakby był dwa razy wrażliwsze, po kacu to mija. Czy ktoś możemi to wytłumaczyć z biologicznego/medycznego punktu widzenia? Dlaczego taka reakcja? 11:26 mnie bolą i tłumaczę to sobie tym, że może przez alkohol wypłukują się mikroelementy 11:29 Sweet Dreams a co dzisiaj tyle osob na kacu? myslalam ze tylko ja a tu widze juz ktorys tam temat najlepsze jest ze nie wszystko pamietam ekstra miesnie mnie nie bolą ale dynia, choc tutaj to pewnie wina fajek no i pije juz chyba 3 herbate, a wypilam juz litr soku i nie przechodzi a jeszcze sie czuje pod wplywem "Urazy mierzy się nie intencją kaleczącego, lecz wrażliwością kaleczonego." http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl/ 11:31 ciemna strona ciupagi wypijcie kefir i magnez 11:32 Ariane84 mnie na kacu dziwnie bola nogi, łydki no i brzuch tak jakbym miala wiecej kwasow w nim;] Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim. 11:32 babazjajkami do- moi drodzy...pewnie uprawiasz gimnastykę artystyczną bezpośrednio po spożyciu, hehe 11:33 tybbb "po 5 piwach czyli nei jakimś opilstwie" jestes pijaczka, jesli tak twierdzisz :/ 11:40 moi drodzy coś wam powiem cieszę sie, ze jestem pijaczką, skoro piję 5 piw raz na 3 miesiace a innego alkoholu nie tykam w ogóle, zwłaszcza wódki ;( Nie pytam , co kto o mnie mysli,tylko dlaczego nas tak na tym kacu bolą mięsnie, bo widzę, ze nie tylko mnie 11:43 Ariane84 kazdy potrzebuje innej ilosci alkoholu aby sie wstawic mi wystarcza 2 piwa Człowiek naprawdę posiada tylko to, co jest w nim. 11:43 ciemna strona ciupagi a nogi moga bolec od baletow po piwie, kiedy czlowiekowi wydaje sie, ze jest piekniejszy, madrzejszy, lzejszy, bardziej wygimnastykowany, tanczy niczym travolta

Gość moi drodzy coś wam powiem
Co za koszmar! Jak na kacu mozna wypić kogel-mogel, który ktoś tam poleca??????????????????????////////////////////// Czy to jest przepis na najdalszy paw w Polsce czy co?

Gość moi drodzy coś wam powiem
wez ten głupi link:P Ten pomysł z czekoladą jest jeszczegorszy;/ Odkąd pamiętam to na kaca tylko czerwony barszcz, kefir, woda od ogórków kiszonych i już , ale nei kogel-mogel:) Tylko cholera nie wiem, co na te mięsnie///

Gość Bysiek
Na Kaca Najlepsze jest ciepłe śniadanko i gorący rosołek albo barszczyk...:D:D ja teraz umieram bo mnie kac zabija...;/

Gość na kaca pyszny jest kefirek
mi zawsze pomaga

Gość bibi40
Najlepszy jest dlugofalowy sex non stop

Gość kiszona
Z własnego doświadczenia, poradzę Ci rosołek i dzemkę ale nie za długo bo potem moze być gorzej. I ewentualnie tabletki Pyralginę :)

Gość kingston
SEX i tylko SEX :)

Gość gość
A wie ktos co z tymi miesniami. Bola tak ze nawet spax nie moge

Gość Ale to już było
Trzeba pić rozsądnie, z umiarem żeby nie mieć kaca! Na kaca najlepsza praca! Zaraz wszystko przejdzie!

Gość rozwielitka34
pomoże Ci Pyralgina. Mi zawsze pomaga na kaca i na ból głowy. Weź tabletką i poczekaj chwilę. Minie kilkanaście minut i ból zniknie.