Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala_mysz

Problem z wlosami

Polecane posty

Gość biala_mysz

Witam!Mam problem z wlosami, myje je codzinnie poniewaz strasznie sie przetluszczaja, czasami pojawia sie lupiez i przez to codzinne mycie zaczely mi teraz wypadac! Czy znacie jakies sposoby(najlepiej domowe) zeby mi pomoc?!Prosze piszcie

Gość nie myj codziennie

Gość milennaa
Na codzień myj włosy łagodnym szamponem do codziennego mycia, może być dziecinny, albo jakiś delikatny z apteki. Co trzy dni stosuj dobry szampon przeciwłupieżowy, np. Nizoral. Na wzmocnienie włosów kup sobie jakieś witaminy, np H-pantoten, Vitapil czy wyciąg ze skrzypu - jest tego mnóstwo w aptekach. Możesz też stosować domowe metody, maseczki z nafty, rycyny i żółtka. Jeśli po kilku tygodniach nie zuważysz żadnej poprawy idź do dermatologa.

Gość uoohggf
witapilma omega 3 i raczej jest dobry przy włosach suchych wypadajacych, moze sillica czy cos innego z kremem czy siarka?? albo spróbuj nowego hitu kafe: jesc cebule, napewno nie zaszkodzi :-)

Gość uoohggf
*krzemem

Gość biala_mysz
moze to dlatego ,ze zamiast lakieru do włosów uzywam oleju roslinnego? :(

Gość biala_mysz
Przykro mi, ze ktos sie pode mnie podszyl i troche glupi ten zart z olejem roslinnym :/ A wszystkim innym dziekuje za rade

Gość pomaranczaxxx
jedz codzien wieczorem pol cebuli,ja mialam taki problem ze wlosy byly lamliwe i wypadaly garsciami....a teraz?mam wlosy jak Wioleta Willas,serio i kazdy sie dziwi co ja z nimi zrobilam

Gość biala_mysz
Milennaa a moglabys mi napisac cos wiecej o tych maseczkach domowych?!Jak je zrobic i jak czesto uzywac?

Gość uoohggf
ja mogłabym polecić Ci taka intensywna kuracje 3 miesieczną, pisałam juz o tym na innym topiku ale powtórze się: szampon na włosy wypadajace, odztwka/ampułki, maska, suplementy i zdrowe zycie (odżywianie, świeże powietrze), ewentualnei ściąc włosy. jesli chodzi o konkretne produkty sama musisz sobie dobrać bo na kazdego co innego niestety działa ... tez długo szukałam Moge ci wymeinic jakie ewentualnie są dostepne kosmetyki i suplemnty które ewentulanie pomogą. pamiętaj dopiero po 3 miesiącach stwierdzisz czy pomogło...niestety

Gość milennaa
Ja robiłam taka maseczkę: 2 łyżki nafty kosmetycznej, 1 żółtko i łyżka soku z cytryny. To wszystko trzeba wymieszać, żeby zrobiła sie jednolita papka i nałożyć na skóre głowy i włosy. Założyć na to czepek foliowy i ręcznik (musi być ciepło) i trzymać godzinę, albo i dwie jak wytrzymasz. Potem spłukać i umyć włosy szamponem. Można zrobić tę maseczkę z olejem rycynowym, wszystko tak samo, ale zamiast nafty - olej. Choć z tego co słyszałam do tłustych włosów lepsza jest nafta. Maseczke wystarczy stosować 1 raz w tygodniu. Jest to raczej metoda dla cierpliwych, bo trochę babrania z tym jest, no i na efekty trzeba poczekać.