Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria____ania

OD JUTRA DIETA DIAMONDÓW !!!!

Polecane posty

Gość maria____ania

Tak właśnie:).Jutro zaczynam,zmotywowana jestem maksymalnie.I na dodatek zła,też maksymalnie! Znam tą dietę,jest rewelacyjna.W poprzednie wakacje schudłam na niej przez 5 tyg. 7.5 kg /startowałam z wagi 63.5 przy 165 cm/.Było cudnie i naprawdę bez liczenia kalorii.Jadłam owocowe śniadanie,potem prawidłowo zestawiony obiad/zdarzał się nawet schabowy:)/,potej jeszcze jakiś owoc,albo jogurt....Było super,czułam się super i wyglądałam super.Potem włączyłam kolacje,też damondowe,ale całkiem treściwe...I też było ok,nadal chudłam,ale powoli,jakieś 0.5kg na tydzień.Byłam bardzo szczęśliwa.Zdarzały się nawet słodkości na imprezach,łączenie pokarmów weszło mi w nawyk.Potem jednak miałam nieco stresów,szlag trafił diamondów ,doszły straszne ilości słodyczy /Grześki:(/,znikome ilości warzyw i owoców...Takie odżywianie przyniosło ze sobą wzrost wagi,mi fatalne samopoczucie...Niczym córka marnotrawna wracam od jutra do Diamondów i nie zamierzam z nich rezygnować ,choćby nie wiem co.Wiem,że to najlepsza dieta dla mnie,styl odżywiania,przy którym zamierzam pozostać już do końca.Wierzę,że mi się uda:).ZApraszam do diamondowania,naprawdę warto.Ważę tteraz 62 kg,nie jest żle,do świąt będę laska:).Nie siedzę przy komputerze zbyt często,ale obiecuję się odzywać.Pozdrawiam,oczywiście.

ostatnio natknęłam się gdzieś na tą dietę..wydaje się być przyjemna..możesz mi tylko powiedzieć troszke o regułach tej diety? bo wszędzie jest bardzo pobieżnie napisane:O

Gość maria____ania
pewnie,że mogę:).Najważniejsza zasada to do południa tylko owoce,dowolna ilość.A potem posiłki prawidłowo zestawione,czyli nie łączymy węglowodanów z białkiem,a tylko z warzywami.Czyli na obiad zjadasz mięsko ale z surówką,albo ziemniaki,ale też tylko z warzywkami.Można się przyzwyczaić,a co najważniejsze zaczynają wspaniale pracować jelita:).Na kolację może być kanapka z sałatą,ogórkiem itp,ale już beż wędliny czy sera.A jeśli masz na nie ochotę to robisz sałatkę,ale wtedy bez chleba.To tak ogólnie.Polecam książki M.Błaszczyszyn"Dieta Życia"lub "Jedzta co chceta".Pozdrawiam.

Gość poczytajcie____
maaagdda Kiedys wraz z rodzicami stosowalam te diete - schudlismy na niej bardzo. Tylko potem zaczelam sobie pozwalac raz, drugi i trzeci i znow nazbieralam (stopniowo miesiacami). A teraz po ciazy to juz w ogole strach do lustra patrzec. Zacheciliscie mnie - od jutra zaczynam. Zycze nam wszystkim powodzenie. 10:08 blannka (blannka@poczta.onet.pl) diete stosowałam kilanascie lat temu i tylko pól roku. Wymarzoną wagę 49 kilo tyrzymałam przez 15 lat, bez wysiłku. Teraz, po ciązy została mi kilkunasto kilogramowa nadwaga, zaczęłam znów stosowac diete. Latem, mam zamiar znów nosic obcisłe kiecki maaagdda Kiedys wraz z rodzicami stosowalam te diete - schudlismy na niej bardzo. Tylko potem zaczelam sobie pozwalac raz, drugi i trzeci i znow nazbieralam (stopniowo miesiacami). A teraz po ciazy to juz w ogole strach do lustra patrzec. Zacheciliscie mnie - od jutra zaczynam. Zycze nam wszystkim powodzenie. 10:08 blannka (blannka@poczta.onet.pl) diete stosowałam kilanascie lat temu i tylko pól roku. Wymarzoną wagę 49 kilo tyrzymałam przez 15 lat, bez wysiłku. Teraz, po ciązy została mi kilkunasto kilogramowa nadwaga, zaczęłam znów stosowac diete. Latem, mam zamiar znów nosic obcisłe kiecki

Gość poczytajcie____
paulitta Ta dieta jest naprawde super i co lepsze baaaaardzo skuteczna!NAwet nie powinno traktować sie jej jasko "diety" ale jako nawyk zdrowego zywienia!Stosuje ta diete (czyt.zdrowo sie odzywiam) od 2 lat. Obecnie jestem szczupła a przed zmiana stylu zywienia bylo inaczej... Dieta ogolnikowo polega na tym zeby nie laczyc ze soba pewnych produktow,ktorycjh wlasnie zle zestawienie powoduje ze nasz organizm spala je o wiele dluzej.Tzn. nie powinno sie jesc np. jesli chodzi o obiad ziemniakow z warzywami i z miesem tylko ziemniaki z warzywami albo mieso z warzywami. Ale od poczatku... Dzien powinno sie zaczac od zjedzenia porcji SWIEZYCH!! owoców.Zeby po nich zjesc sniadanie trzeba odczekac minimum 0,5h(tyle czasu zoladek potrzeboje na ich strawienie) wyjatkiem jest banan - ok.1h.Potem mozna zjesc sniadanie czyli mamy do wyboru albo chleb z warzywami(wszystkiego rodzaju) albo np. ser czy twarozek(ich tez nie mozna jesc z chlebem) lub wedlina czy pasztet itp, z warzywami.Jesli zjadlo sie chleb z warzywami to do nastepnego posilku trzeba odczekac min. 3 godz. a jak sie zjadlo wg. drugiego wariantu(ser lub szynka+warzywa)potrzeba 4 godzin na strawienie. Kolacja - mozna zjesc kanapki wg. powyzszych zasad lub cos innego np. znowu owoce. Z miesem(rowniez ryba) nie mozna jesc rowniez makaronow, ryzu, kaszy, chleba, ziemniakow itp. Slodycze sa niezalecane ale jesli ktos nie moze bez nich zyc (tak jak np. JA to moze je jesc jako odzielny posileknajlepiej na kolacje aby zoladek mial wiecej czasu czyli cala noc by je strawic. WAzna rzecza jest rowniez to ze nawet jesli jestesmy na jakiejs imprezie czy gdziekolwiek nie musimy wariowac mozna jesc wszystko normalnie "mieszajac" poniewaz kiedy wstanie nowy dzien jemy poprostu zgodnie z zasadami i to w tej diecie jest super bo jak sie "zgrzeszy" to nie ma wielkiej tragedii - od nowego dnia je sie tak jak zawsze SERDECZNIE POLECAM! Zachecam rowniez do przeczytania lekturki na ten temat tam bedzie wszystko dokladniej dookreslone: ksiazka pt. "Deita zycia" MAji Błaszczyszyn oraz liczne publikacje Pana o nazwisku Tombak GORACO POLECAM

Gość poczytajcie____
paulitta zapomnialam napisac o obiedzie... Jesli zjadlo sie ziemniaki makaron ryz lub kasze z warzywami trzeba odczekac 3 godziny a jesli mieso (rowniez ryba) z warzywami poptrzebne sa 4 godziny. Jeszcze jedna wazna zasada nie powinno sie pic mleka (po okresie dzieciecym oczywiscie) poniewaz zawiera kazeine i okleja jelita. Nie powinno sie pic sokow z kartonu nawet tych nie pasteryzowanych natomiast zalecane jest wyciskac je np. sokowirowka ze swierzych owocow(najlepiej pic je rano jeszcze przed zjedzeniem owocow). ZYCZE POWODZENIA!

Gość Magda_Z
Dobrze,że widzę taki topik,może mnie dodatkowo zmotywuje:). Stosowałam ta dietę, a właściwie nie dietę tylko "styl życia". Schudłam na niej ze 30 kg. Nie namęczylam się jakoś okropnie ponieważ mozna jeść wszystko tylko rozsądnie połączone. Stosowałam 2 zasady: rano owoce, a potem nie łączenie mięsa z makaronem, kaszą czy ziemniakami. Po 2 tygodniach weszło mi to w krew i nawet jak szykowałam posiłki dla całej rodzinki nie było żadnego kłopotu z wybraniem czegoś dla siebie. Nie byłam głodna, czasem nawet na kolację zjadłam pół kurczaka z rożna z sałatką, albo rybę z piekarnika z warzywami. Dowolnie można komponować jedzonko tylko NIE łączyć. Stało sie jakos tak, że przestałam jej przestrzegać. W ciągu 3-4 lat przybyło mi jakieś 15 kg i zaraz się zabieram od nowa za odchudzanie.

Gość maria____ania
ależ się cieszę:),topik jakby nabiera życia:).A ja jestem dziś jedynie na soczku marchwiowym jednodniowym:)

Mogę się dołączyć? :-) Jestem właśnie w trakcie czytania książki \"Dieta życia\" i bardzo mi spasowała ta dietka. :-) Moje wymiary podam jutro, bo rano się zważę i w ogóle :P Tylko, cholera, za tydzień są moje urodziny, potem znowu święta.... Mam nadzieję, że jakoś uda mi się przez to przebrnąć w miarę rozsądnie... ;-)

Gość maria_______ania
Elle.witaj:).Cieszę się,że postanowiłaś się dołączyć:).Zacznij od jutra i nie martw się urodzinowymi pokusami-przecież można wszystko odpowiednio połączyć! Będziesz mogła np. jeść wędlinkę,serki,jajeczka plus warzywka,ale bez pieczywka:).Widzisz,da się wytrzymać.Ta dietka jest fajna m.in.dlatego,że można jeść właściwie wszystko! Jeszcze raz witam:).

Szczerze mnie to zaintrygowało;) od jutra rana wprowadzam dietkę:) powiedzcie mi jeszcze czy są jakieś ograniczenia typu nie jedzenie po 18 lub 2,3 godziny przed snem? albo typu nie picie wody podczas posiłku?

aha..jeszcze jedno...co z tłuszczami? wiem, ze trzeba je ograniczyć, ale ciężko je całkowicie wyłączyć..jak je można łączyć??

Raiqa - jeśli wieczorem doskwiera głód, myślę, że nie ma problemu, żeby coś skubnąć, zresztą autorzy diety podkreślają, że nie należy się na niej głodzić. Ale najlepiej, żeby to był jakiś owoc. ;-) A jeśli chodzi o tłuszcze, to one są w grupie neutralnej, więc nic się nie stanie, jak się np. podsmaży mięsko na łyżce oleju. Albo jeszcze lepiej - oliuwy z oliwek. Chleb (oczywiście razowy, albo jakiś pełnoziarnisty :P) też można smyrnąć masłem. Ale wiadomo - im mniej tego tłuszczu tym lepiej. ;-)

mówiłam mamie o tej diecie i powiedziała mi, ze dieta Demisa Roussosa jest podobna, a że mam jego książke w domu to sobie poczytam:) miała ją któras z Was w ręku?

witam WSZYSTKICH:) Ja jestem na tym stylu żywienia od 3 miesiecy i jest to styl,który odpowiada mi w 100% i własnie tak bede jadła przez reszte mojego życia.Ostatnio nakłaniam nawet mamuske,ale cos nie chce sie przełamac kobitka:P:P.No i tak wogóle to schudłam 7 kg w 3 miesiace i naprawde lepiej sie czuje:)samopoczucie lepsze,wiara we własne siły:) Również polecam:)

Witajcie dziewczyny. Bardzo ciekawa ta dieta więc chetnie dołączę do was.mam silne postamowienie wię moze po cos sie wam tu przydam , w ubiegłym roku byłam na diecie 1000 kalori w 4 miesiace schudłam12 kg chociaz często oszukiwałam no i prawie codziennie podjadałam słodycze noooo ale jojo póżniej żadnej diety normalne jedzonko do tego góry słodyczy gofry z śmietanką chipsy chipsy chipsy i póżne godziny jadania kolacyjek no i mam przytyłam 7 kg co prawda to i tak mniej niz było ale wtedy czułam sie o niebo lepiej i wchodziłam w L -ki a teraz XL i to duże. Zaczynam od dzisiaj i bardzo sie cieszę że psychicznie udało mi się przestawić znowu na dietę bo to u mnie ważne. Moja waga to 80 kg wzrost163 i 31 latek.pozdrawiam pa

DZIEWCZYNY CZY W TEJ DIECIE MOZNA PIĆ KAWĘ?

Otka, na tej diecie, od czasu do czasu wszystko można ;-) Z kawą lepiej nie szaleć, jeśli nie możesz z niej zrezygnować, to pij, ale nie więcej niż jedną dziennie i nie rano, tylko po południu. Ja zaczynam od dzisiaj! 168 cm i 64 kg :o Idę do kuchni po owoce :P

no to ja też zaczęłam:) ale mam problem np dzisiaj bo pracuję od 14 do 22, a przerwy mam 15 min:( mam małe pytanko jeszcze..co z jogurtami owocowymi?? wyklucza się je czy klasyfikuje do czegoś?

Gość maria__________ania
Witam wszystkich chętnych do diamondowania:).Ja jestem teraz w pracy.połowa pierwszego dnia za mną.Rano były owocki:jabłko.kilka winogron i kiwi.Ze sobą do pracy wzięłam grahamkę wypełnioną warzywami-po prostu wyskubałam z tej bułki trochę i w tą dziurę napchałam sałaty,pomidora,ogórka,kiełków...Pychotka:)!!!!No,i do tego w pojemniczku sałatka.Rano piłam kawkę,jedną i gorzką,nie potrafię się bez niej rano obudzić.Gdy wrócę do domu zjem udko ,też z warzywkami.Czuję się doskonale i mam nadzieję wytrwać!!!Jeszcze raz witam wszyskie diamondowe:Raiqa,Elle,Otka,izulka-CZEŚĆ!

Hej! :-) No to zaczęłam! Śniadanie: 1 duże jabłko, 2 kiwi Obiad: miseczka makaronu z pieczarkami w sosie śmietanowym Kolacja: jogurt owocowy z bułką pełnoziarnistą, pomarańcza Niby dobrze, niby nie. Bo wszystko zgodnie z diamondami, do południa owoce i w ogóle, ale nie zjadłam nic białkowego :P Dzisiaj nie miałam jak. No nic, jutro postaram się na kolację zjeść jakieś mięsko, czy tam inne jajko. ;-)

Gość frou frou
ciekawi mnie to:)zaczne od jutra:) pozdrawiam Was wszystkie:)

Gość Jadwiga
Ze swojej strony moge potwierdzić, że znam osobiście dwie osoby, które stosowały z powodzeniem tą dietę: - jedna schudła kilkanaście kg w 2 miesiące - bez ograniczanie jedzenia - druga stosuje dietę od 10 lat - i twierdzi, że odkąd stała się ona jej filozofią życiwową, to skończyły się jej problemy z nadmiarem sadełka

witam..ja dzisiaj jestem juz po owockach rano i za jakieś pół godzinki zrobie sobie śniadanko:) dzisiaj mam wolne wiec moge sobie fajnie rozplanować wszystko...musze przyznać, ze mimo iż nie byłam głodna wczoraj, to czuje się dzisiaj lekko:) wiem, że a dieta nie ma podstaw medycznych, ale wszystko co nie jest udowodnione naukowo dziwnym trafem skutkuje, więc może i tak bedzie w tym przypadku ze mną:P

Hej! ;-) Dzisiaj drugi dzień diamondów! No i tak: Do południa tylko owoce: banan, 2 jabłka, 2 kiwi, pomarańcza - mniam :-) Obiad: 2 jajka na twardo, pomidor Kolacja: miseczka spaghetii bez mięsa, surówka I znowu - niby wszystko ok, ale trochę na odwrót, bo białka powinno się jeść wieczorem, a węglowodany rano. No nic, zobaczę, jak mi pójdzie jutro. ;-)

gdzie moge znalesc cos o tej diecie? south zaczynam jutro ale ..... brak owocow!!

witajcie:):) **tygryska daj sobie spokuj z tą dietą south,owoce to bardzo wazny produkt w zdrowej diecie.Mam nadzieje,ze zalezy Ci na zdrowiu i na trwałym schudnieciu:)wiec według mnie dieta diamondów jest naprawde OK i mozesz ja wprowadzic jako zdrowy styl żywienia na całe życie:):) i niedosc ,ze bedziesz sie dobrze czuć to jeszcze zdrowo schudniesz.Reszta diet niech sie CHOWA!!!! W tej diecie diamondów jesz zdrowo i wszystko na co masz ochote tylko w odpowiednim połaczeniu i wiadomo nie tonami!!!!!!!! A jezeli chcesz cos wiecej wiedziec na temat tej diety to poczytaj sobie na tym topiku tylo na samym poczatku dziewczyny pisały co z czym powinno sie łaczyc:):) Życze powodzenia:):) Pamietaj owoce są zdrowe!!!!!!!!!!! wybieraj zawsze diety w których jest róznorodnosc produktów:):)

Witajcie dziewczyny dzisiaj trzeci dzień na diecie a już czuję się lepiej tylko nie zabardzo wiem co mam jadać szukałam wczoraj po empikach i ksiegarniach książki diatmondów i nigdzie nic na ten temat a taka gapa ze mnie że nie zapisałam sobie tytułu książki którą polecacie no i muszę jechać jeszcze raz, mam nadzieje ze znajde w niej jakieś przepisy bo ja nie mam żadnej wyobrazni i pomysłu na zdrowe jedzenie. pozdrawiam i zyczę powodzenia.

Gość maria____ania
cześć,witam po paru dniach milczenia:).Gdzie jesteście diamondowe dziewczyny? U mnie wszystko ok,no i 1.5 kg mniej na wadze:).To baaardzo cieszy i mobilizuje! Teraz idę na długi spacerek,mam nadzieję że się odezwiecie:).