Natalcia89 0 Napisano Marzec 18, 2007 m 18 lat, jestem z moim chłopakiem od ponad 2 lat,czasami pieścimy się i własnie od tego zaczął się mój problem ,a właściwie od tego co ostanio zaniepokoiło mojego chłopakai mnie oczywiście też.Może to nietypowe,i dla niektóch głupie,ale mój chłopak ostatnio wyczuł w mojej pochwie dziwne zaokrąglenie coś jak by ,,jajko\":/ nie wiem jak to okreslic to jets okrągle i dosyć duże a co najdziwniejsze znajduje sie to blisko wejścia do pochwy ,bo wyczuł tą wypukłośc palcem:/.Boję się ,że to jakiś guz:/, a boję się iśc do ginekologa..powiedzcie co to może byc i czy to ,,coś \"jest normalne:( !!!proszę o szybką odp:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_FIGO-FAGO_ 0 Napisano Marzec 18, 2007 wyluzuj!!! bo to normalne!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_FIGO-FAGO_ 0 Napisano Marzec 18, 2007 miałas to wczesniej? jest wielkości wiśni? raczej na przedniej ściance pochwy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natalcia89 0 Napisano Marzec 19, 2007 W związku jesteśmy od 2 lat,a od mniej więcej roku współżyjemy(nie chodzi konkretnie o seks)chłopak mnie uspakaja,że od tego moment jak ,,to robimy\" czuł zawsze tą ,,okrągłość\":/ ale ostatnio rzeczywiście się tym zaniepokiłam,bo to jest na wrost wejścia do pochwy jest okrągłe i dosyć duże:/ nie jest to przeszkoda bo jest obok tego miejsce,więc naprawdę nie wiem co to jest:/ niektórzy twierdzą, że to szyjka macicy,przed okresem.Problem w tym ,że to jest wyczuwalne nie tylko przed,czy w czasie okresu,ale nawet gdy go nie mam:/ poza tym miewam nieregularne miesiączki,a słyszałam ,że w tym wieku (mam prawie 18 lat) miesiączka powinna być regularna.Wizyta u gnekologa narazie jest niemożliwa,więc nie piszcie ,że mam się udac do niego.Najbardziej uspokoiła by mnie wypowiedz kobiety ,która wie o co mi chodzi,i możliwie ma to samo:/ .Nie jestem głupiutką małolatą ,która bierze się za seks nie wiedząc z czego się składa,ale poprostu zaniepokoiłam się trochę bo nigdy wcześnije tego nie zauważyłam:/.ODp!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skoro nie Napisano Marzec 19, 2007 mozesz do ginekologa, to moze do psychiatry?? moze ci pomoze :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to prawdopodobnie Napisano Marzec 19, 2007 jest lekko powiekszony gruczoł Bartoliniego -może byc lekkie zapalenie tak że lepiej idz do gina i nie cudój Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Figaa 0 Napisano Marzec 19, 2007 Natalcia kurka w tym momencie nie wiem co to jest ale ja tez tak mam, a teraz jak o tym myslisz czescie to lapiesz schizy ze to nie wiadomo co. Nie boj nic to napewno nie zaden guz, tak jestesmy zbudowane i ttyle:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Figaa 0 Napisano Marzec 19, 2007 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3410801 jelsli to by bylo to co napisal ktos wczesniej to raczej objawy by byly takie. Jelai masz jakies zaczerwienienie albo cie oli to idz do lekarza. Ale do lekarza przeciez nie musisz z tym isc akurat jesli zrobi ci badanie ginekolog to jesli cos tam bedzie to napewno to zauwazy, a swoja droga skoro wspolzyjesz to powinnas juz miec za soba wizyte u ginekologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podnoszęę Napisano Marzec 20, 2007 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natalcia89 0 Napisano Marzec 20, 2007 ,,skoro nie\" twoja wypowiedz rzeczywiście była interesująca i z pewnością odpowiedziała na moje pytanie-mam dla Ciebie radę- nie zaśmiecaj tematu,i skoro juz napisałaś/eś ,że masz problemy z psychiką to podam Ci nr.dobrego lekarza:D:D:) Figa - a to co ja mam to nie jest tak jak w tym temacie z linka,to ,,coś\' mam w srodku w pochwie a nie na wargach.Więc problem niewyjaśniony:/ Chyba będę musiała umówić się wkońcu na pierwszą wizytę u ginekologa:/ ale dzięki za pomoc:)(tym którzy jej udzielili):):):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Figaa 0 Napisano Marzec 20, 2007 No wlasnie poesllm takiego lina zeby obalic teorie o tym czyms bartoliniego. Ale tak jak ci mowie ja tez mam tak i ktos wczesniej tez napisal ze to normlne.:D pozdrwaim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach