Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyycinka

tradzik a wycinanaie migdalkow

Polecane posty

Gość wyycinka

czesc czy ktos mial wycinane migdalki i dzieki temu pozbyt sie tradziku? chcialabym wiedziec czy zdarzaja sie takie przyoadki, poniewaz zastanawiam sie nad tym, takze moze ktos sie wypowie?:)

Gość wyycinka
i od razu pyzytywny komentarz:) a czy jest tu ktos kto mial wycinane i tradzik ustapil??

Gość ja miałem wycinane
i nie ustąpił :O

Gość wyycinka
ja mialam wycinane - rozumiem, ze mialas ogniska zapalne na migdalkach? albo gronkowca czy cos w tym stylu? a jaki tradzik? takie czerwole kuli albo duze? i w jakich miejscach?

Gość upssss
to nie ma zwiazku - znam kilka osob po wycieciu migdalków i tradzik pozostal

Gość wyycinka
nie ma zwiazku? co inna osoba to inna opinia... rozmawialam z laryngologiem, jak sa ogniska zapalne to trzeba wyciac, zbey to sie nie rpzenioslo na narzady wewnetrzne, a jelsi chodzi o tradzik, to nieraz ustepuje, nieraz czesciowo - ze sa mniejsze pryszcze i rzadziej wystepuja, a nieraz w ogole nie pomaga

Gość upssss
Nie wiem jak u innych osób ale u mnie i moich znajomych wycięcie migdałków nie zmniejszyło trądziku. Inna sprawa, że jak masz gronkowca na migdałach lubzaropiałe i nie spełniające swojej funkcji to lepiej je wyciąć bo tylko szkodzą zamiast chronić. Mi ten zabieg pomógł ale w kwestii zdrowotnej tylko.

Gość oczywiście że ma związek
choć to nie zawsze pomaga w 100%.

Gość upssss
to ciekawe dlaczego zarówno u mnie jak i u mojego męża trądzik się zwiększył zamiast zmniejszyć? Przecież nie zawsze trądzik ma podłoże gronkowca?

Gość zybi33
Ależ co wam przychodzi do głowy????Migdałki są potrzebne i maja być tam gdzie są,niech nikt nie próbuje poprawiac natury:)trądzik to zupełnie inna sprawa:)

Gość heh smieszni ejstescie
a co ma tradzik do migdlaków?? komuś zniknęły przypadkiem pryszcze i tqierdzu ze to dzięki wycięciu migdalków? o rany ludzie nie czytajcie tych bzdur bo słaobi mi

Gość ktos sie wypowie
??

Gość post z 21.03 marca to bzdura
ktoś się nie zna, a się wypowiada:( Trądzik może być związany z infekcją migdałków i wtedy kiedy je się usunie trądzi ustępuje. Tylko trzeba to wykryć a nie wycinać migdałki pochopnie bo "może dzięki temu trądzik zniknie". Trzeba to sprawdzić i wtedy ewentualnie wycinac.

Gość post z 21.03 marca to bzdura
trądzik moze być też związany z niewyleczonymi zatokami, popsutymi zębami, powiększonymi węzłami chłonnymi (mnie dermatolog skierował do laryngologa w celu zbadania węzłów), warto to wszystko sprawdzić.

Gość tak___________________________
moze byc przyczyną niewyleczonych migdalow czytalam gdzies o tym

Gość To nie prawda
Migdałki trzeba wyleczyć a nie wycinać,chcesz chorować na zapalenie płuc,albo oskrzeli???a trądzik to zupełnie co innego(czy jak wyrywasz ropnego żeba to tez Ci trądzik ustąpi????

Gość a skąd wiesz że nie ustąpi
jeśli to ząb jest przyczyną to jasne, że tak.

Gość To wtedy nie
mówimy o typowym trądziku,tylko o ropnym zapaleniu skóry,trądzik to zupełnie co innego

Więc mówimy o nietypowym trądziku:) Ważne żeby znaleźć przyczynę i pozbyć się krost, a czy to jet trądzik taki czy śmiaki to sprawa drugorzędna jak dla mnie.

Gość Oj nie to jest bardzo ważne
Bo ropne zapalenie skóry może ustąpić natomiast trądzik nie,więc jest to zasadnicza różnica i ma to ogromne znaczenie ,czy coś zniknie czy nie:)nie można wrzucać wszystkiego do jednego wora:)

Gość tak__________________
nie trzeba od razu usuwac ale leczyc.....a jak sie nie wyleczy i 3 niezalezni lekarze kazą wycinac to wycinac

Gość Niegdy nie wycinać
Migdałki spokojnie można wyleczyc,a lekarze zawsze beda ciąć,to im na reke z tego zyja przeciez:)

Leżałam w szpitalu z tego powodu i żaden lekarz nie powiedział mi, ze to ropne zapalenie skóry a nie trądzik, widocznie u mnie nie da sie tego jednoznacznie stwierdzić. A przyczyną były popsute zęby, które trzeba było leczyć kanałowo.

Gość Zęby też są ważne
I trzeba leczyć,ale to juz od rębny temat:)

Gość wyycinka
ojej ile ludzi sie odezwalo, super:) i kazdy pisze co innego hehe no coz... ja bylam u 3 lekarzy laryngologow oczywiscie - panstwowo:P i kazdy stwiedzil, ze mam ogniska zapalne, ze jak przycisnie to jakas tam ropa sie wydziela, u jednego bylam ponad rok temu, u drugiego bylam 5 miesiecy temu (stwiedzil, ze sa zdrowe, ale to bylo 3 miesiace po antybiotyku, wiec chyba tak dlugo dzialal), pozniej znowu poszlam do tego drugiego po 2 miesiacach i stwierdzil, ze sa ropne i do wyciecia, a u trzeciego bylam kilka dni temu (znajomy i prywatnie) i on tez powiedzial, ze do wyciecia, mam juz skierowanie na zabieg i na wczesniejsze badania, mowil, ze czesto sie zdarza, ze tradzik ustepuje albo calkowicie alb czesciowo, ale rowniez zdarza sie, ze nie ustepuje;/ w sumie to kazdy lekarz mi mowil, ale najlepsze jest to, ze nie mam angin, nie choruje, gardlo mnie nie bolo (jedynie bardzo rzadko) ale lecze sie na tradzik 8 lat i nic;/ kiedys mialam gronkowca, zrobilam kilka badan w przeciagu moze ostatnich 1,5 roku i nic nie wykrywa... wymaz z krosty zaliczony - zadnego gronkowca, zadnej bakterii... bralam 2 razy tetralysal, pomagal, ale tylko na czas brania, wiec to nie ma sensu, niby 3 lekarzy topotwierdzilo, ale ciagle mam watpliwosci, zeby pozniej nie zaczac chorowac, ale znowu gdy mam zapalne... ojj nie wiem co robic, a bardzo chce sie tego tradziku pozbyc, juz wysiadam psychicznie, zostaja slady po nim, nie mam tego strasznie duzo, ale mam zwykle takie gule podskorne, albo tez sa wypukle i nic sie z tym nie da zrobic;/ pojawiaja sie tez mniejsze do wycisniecia... pisze o tym tak dokladnie, bo moze ktos mial podobny problem do mnie? albo ktos moze mi cokolwiek doradzic...:) jestem w stanie zaplacic kazda sume zby sie tego pozbyc - desperacja;p wiec moze ktos pomoze zdesperowanej:)

Gość wyycinka
a jesli chodzi o zeby, zatoki, itp. to wszystko w porzadku, jeszcze mi sie przypomnialo, jak lekarz (ten drugi;p) mowil o tym, ze jesli migdalki sa chore, ropne to nalezy je wyciac, bo moga one zainfekowac inne narzady wewnetrzne i bedzie nieciekawie, a jesli migdalki sa chore, to one i tak nie spelniaja bariery ochronnej... to sa jego slowa:)