Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oda do milosci

album 5

Polecane posty

Gość oda do milosci

Szukajac w necie fotografa bardzo spodobały mi sie zdjecia pary z albumu 5 na stronie http://www.fotobern.pl/galeria.htm Zastanawiam sie gdzie były robione bo Poznań to nie jest chyba. Co o nich myslicie?

Gość Ginewra.
Zdjęcia miodzio jedne z fajniejszych jakie widziałam tylko szkoda tylko że robione aparatem cyfrowym. Jednak cyfra strasznie paskudzi kolorystycznie i jakościowo zdjęcia. Mi jeden fotograf zaproponował że robiąc aparatem cyfrowym zrobi mi zdjęcia czarno białe to nie będzie tego efektu cyfrowego tak widać. Jest to wyjście ale czy aby o to chodzi? Ja ślub mam w sierpniu a fotografa zamawiałam już w maju zeszłego roku tylko aby fotograf robił zdjęcia na kliszy. Tacy to już rok wcześniej są rozchwytywani. Gdzie te czasy zenita i mojej ukochanej Praktici .

Ginewro,niepotrzebnie sie snobujesz-wiekszosc cyfrakow ma rowniez funkcje manual i nie ustepuja lustrzankom,wrecz je przewyzszaja swietna galeria o przygotowaniach przedslubnych,pelna emocji

Gość Ginewra.
MNE coś chyba mnie nie zrozumiałaś. Mi nie chodzi o jakiś tam funkcje manual tylko o te trupie kolory i analityczną ostrość z aparatów cyfrowych. No ale jeśli ktoś nie rozróżnia kolorów i nosi szkła to w zasadzie jest to mu obojętne. Byłam we Wrześni w laboratorium kodaka i spytałam się jakim na ślubie najlepiej robić aparatem zdjęcia. Dowiedziałam się że każdym aby nie cyfrowym. Wszyscy się z tego chichrali a w dodatku jakaś chyba była para młoda to potwierdziła słowami kur….że też my wcześniej się o to nie zapytaliśmy.

Gość Ślubuję 28 kwietnia
Super zdjęcia, bardzo mi się podobają. Jednak uważam że zbyt wiele jest zdjęć czarno białych Ginewro pierwszy raz ktoś tak krótko i obrazowo opisał cyfrowe zdjęcia. Nam zdjęcia będzie robił mój brat aparatem cyfrowym. Brat jest po szkole fotograficznej a fotografia to jego pasja. Jednak prosiłam go aby zdjęcia nie miały takich sinych kolorów. Twoje określenie ,,trupie kolory” bardziej oddaje jakość zdjęć cyfrowych. No cóż takie czasy, że technika pedzi do przodu, ale nie zawsze jest tak, że to, co nowe to jest lepsze od starszego.

Gość to jakies kiepskie aparaty
macie :O

moze dziewczynki czas przyjac do wiadomości fakt, że owe sine kolory, jednym słowem sepia to kwestia obróbki zdjęć w pewnej stylistyce, programem komputerowym? i nie wierzę, żeby ktoś z punktu foto mógł nie doradzać kodakowskich cyfr a mnie sie czarno-biale podobaja wlasnie najbardziej-sa bardzo subtelne,troche poswiaty i jest kosmiczny efekt gladkosci i eterycznosci ale nie,lepiej róbcie zenitem,albo zorką 5 :) ja zostaję przy Olympusie

Gość taaaa jasne
to może wyjaśnili wam też w tym (domyślam się, że centralnym dla Polski :P ) punkcie, dlaczego Kodak wycofuje się z produkcji klisz? Jaaasneee.....

Gość Ginewra.
Chichichi… sephia z tego, co wiem to całkiem inne kolory i inna fotografia. MNE zdaje się, że ty masz takie pojęcie o fotografii jak o balecie. Co prawda ja o fotografii mam małe pojęcie ale mam za to dobre oczy, i podobno niezłe poczucie estetyki co wiąże się z moim wykonywanym zawodem. Jestem dekoratorką i czasami muszę współpracować z fotografami. Prawie wszyscy ślą wiąchy na jakość zdjęć cyfrowych, ale wybrali taki rodzaj aparatów, bo zmusiła ich do tego ekonomia i wygoda pracy. O jakości zdjęć po prostu wolą nie rozmawiać. Jednak wielu, gdy chce dla siebie zrobić dobre i ładne zdjęcia wraca do tych przestarzałych aparatów

Gość Ginewra.
taaaa jasne jedne fabryki zamykają inne otwierają. Prawda jest taka, że wszystkim rządzi marketing i ekonomia, co nie zawsze przekłada się na jakość produktu. Ludziom daje się coraz nowsze produkty rozkręca się wszedzie reklamę a głupie ludziska kupują, bo jak nie kupić, kiedy inni już kupili i to mają.. Tak właśnie tez jest z organizacją ślubu i wesela. Wszyscy sie takiemu pedowi poddajemy jak bezmuzgowcy.

Gość taaaa jasne
ewentualnie "bezmÓzgowcy" :P Nie, Kodak nie otwiera innych fabryk kliszy. Zapowiedział rezygnację z produkcji błon - definitywnie. Więc nie pierdziel, za przeproszeniem, że spece z Kodaka, który aktualnie inwestuje miliony w przemysł cyfrowy, mówili cokolwiek w tym guście.. mniej wyobraźni, więcej faktów proszę...

tak się składa,że studiowałam grafikę komputerową a jeśli ty masz dorga panno g problem z rozpoznawaniem technik obróbki, nie pozostaje ci nic innego jak się dokształcić osobiście nie znam fotografika, który by narzekał na pracę z użyciem cyfry chyba, że masz na myśli cyfrę z hipermarketu za 300 zl

Gość CYFROMAN
Fakt jest taki, że znowu zaczynają produkować aparaty analogowe. Firma sony, która wykupiła minoltę wznawia produkcję analogowych lustrzanek pod marką minolta. Canon nie tak dawno wypuścił wzmocnioną wersję 30 pod symbolem 33V. Zapowiedział też wypuszczenie analogowego eosa 2 i podał do publicznej wiadomości, że kończy prace nad profesjonalnym aparatem dwusystemowym. Taką informację podała też firma Nikon. Coraz więcej przecieków od wielkich w sprzęcie jest, że w zasadzie wszystkie firmy pracują nad aparatami dwusystemowymi. Pierwszym takim aparatem był model firmy Kontax, ale okazał się nieudanym aparatem. Wszystko ma swoje zastosowanie. Fotografia cyfrowa jest bardzo ekonomiczna i idealnie sprawdza się w fotografii amatorskiej oraz prasowej. Fotografia analogowa a w tym najbardziej diapozytowa to system dla fotografików artystów i tych fotografów, co robią zdjęcia ludziom. Fotografia cyfrowa sprawdza się też dla fotografów grafików komputerowych, choć aktualne skanery do negatywów zaczynają przewyższać jakością zapis cyfrowy (elektroniczny). Negatyw a jeszcze bardziej diapozytyw nieporównanie więcej zapisuje informacji o zdjęciu niż matryca aparatu cyfrowego. Coraz więcej fachowców od fotografi wypowiada się, że pomimo szybkiego rozwoju fotografii cyfrowej być może nigdy zdjęcia cyfrowe nie dorównają jakością zdjęciom analogowym a już na pewno diapozytywom. Można naprawdę pisać i pisać, ale nie o to chodzi. Ważne jest to, co się ludziom podoba a dopóki ktoś nie ma możliwości porównania z sobą zdjęć cyfrowych i analogowych zawsze poddając się nowym trendom wybierze fotografie cyfrową. W Polsce fotografia cyfrowa króluje w fotografii ślubnej ze względu na ekonomie i to, że jeśli fotograf opanuje warsztat fotografii cyfrowej to nawet nie mając dobrego oka na tyle ekonomicznie nadrobi ilościowo zdjęć, że jest, z czego wybierać. No cóż jesteśmy biednym społeczeństwem i wielu dobrych fotografów z bólem serca poprzesiadało się na sprzęt cyfrowy wybierając ekonomie a nie jakość. W fotografii ślubnej wiele par poszukuje fotografów tzw analogowych, ale jest ich już stosunkowo mała grupa i są to najczęściej starsi fotografowie z długoletnia praktyką, którzy mają potężną wiedzę o fotografii negatywowo diapozytowej i stać ich na posiadanie profesjonalnego aparatu cyfrowego i analogowego. Jednak tacy fotografowie, o których można napisać, że naprawdę są profesjonalistami nie są z usługami najtańsi i tu się kółko zamyka. Zdjęcia na stronie fotoberna naprawdę są dobre. Jest w nich widoczny rozpoznawalny styl fotografa a to się dzisiaj bardzo liczy. Wyraźnie widać jakość zdjęć cyfrowych. Gdyby zdjęcia umieszczone na stronie były wykonane w systemie analogowym a jeszcze lepiej diapozytywom to nie wiem czy bym fotobernowi nie przyznał palmy pierwszeństwa w rankingach fotografów ślubnych. Zresztą, pomimo że zdjęcia są systemu cyfrowego to miejsce fotoberna wśród fotografów ślubnych jest zasłużenie bardzo wysokie.

Gość oda do milosci
Bylam przekonana ze te zdjecia nie sa cyfrowo robione ale i tak naprawde sa niezłe. Ale dalej nie wiem gdzie zdjecia były wykonane

Gość i znowu kłotnie
kłotnie nad wyzszoscia fotografi cyfrowej nad analogowa PO co? A zdjecia na stronie fotobern swietne są

Gość i tak wole
moją Kaline :)