Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Evlenka

SEKSSSSSSSSS MOZE DLA MNIE NIE ISTNIEC------CHCE TO JAK NAJSZYBCIJE ZMIENIC!

Polecane posty

Gość idz z tym do lekarza
nie robi sie badania przez pochwe, chyba ze plytkie ale torbiele trzeba zbadac doglebnie. chyba ze twoje kolezanki nie zglosily tego lekarzowi. ginekolog robi badanie przez odbyt czyli per rectum moze to, co widzial ten chlopak, to byl tylko zgrupowany sluz, ale moze cos tam jednak masz

evlenka - a jesli sie boisz to pokaz to wczesniej mamie.

Gość Evlenka
czym jest cysta i narosl?to drugie brzmi tak jakbym rzeczywiscie to miala.. jakby cos bylo na hamulcu.

Gość Evlenka
mamie nigdy... u nas w domu na samo slowo seks kazdy udaje ze nic nie wie i sie rozglada po scianach

no takie niezlosliwe guzy ale trzeba je leczyc ale uwierz mi - u ciebie na pewno role odgrywa lek tylko, ze on jest zupelnie normalny wydaje mi sie, ze mama ci zaszczepila w dziecinstwie poczucie, ze jak ruszysz u siebie sfere seksualna to zaczna sie problemy idz do mamy poloz sie na lozku roloz nogi i popros zeby obejrzla czy cos tam masz

Gość Evlenka
no cos Ty, ona powie ze jestem nienormalna

evlenka - tak sadzilam, ze nie rozmawiasz a uwierz mi ze to wszystko moze byc przez to przeciez te narzady sa umiesnione i bol moze byc tym wywolany przeciez seks to nic brudnego ani przerazajacego ale nie jest tez taka atrakcja - niepotrzebnie sie w to rzucasz jesli masz waskie wejscie do pochwy to tym bardziej powinnas przechodzic etapy zycia seksualnego powoli, to sa narzady umiesione i sie rozciagaja

Gość Evlenka
wiesz zastanawiam sie czy to przypadkiem nie przez wychowanie...

Gość Evlenka
a moze byc to jakas wada, zla budowa czy jakos tak?

musisz miec swiadomosc, ze takie podejscie twojej mamy wlasciwie cie krzywdzi - to nie tak, ze kaz\dy na wlasna reke zalatwia seks po cichu i tyle ale moze warto sprobowac z matka ustanowic nowe reguly przeciez to nie jest nic wstydliwego

Gość Evlenka
sprobuje z nia porozmawiac :'(

tak to moze byc ilestam wad, mnostwo - twoja mama powinna byla cie juz dawno namowic na ginekologa jesli ma podejrzenia ze masz jakas wade ale z drugiej strony lek moze wyprodukowac takze objawy somatyczne czyli dotyczace ciala i urojone ale poza tym masz problem w relacji z mama warto ja zmienic

Gość Evlenka
jakbys poradzil/a mi to zaczac.. z mama? podejsc i spytac.. mamo pomozesz mi chyba mam problem z seksem?jejku..

ja z moja mama mam uklad ze jak mnie cos niepokoi to wszyscy naokolo to ogladaja po prostu pewnie od swojej mamy uslyszalas tylko to w dziecinstwie i do tego sie przyczepilas bo matka jest pod tym wzgledem autorytem dla kobiety ale jak pomyslisz pod wzgleem spolecznym to wrecz ty sobie zwizualiowalas w pochwie jakiegos potwora i odsuwasz te mysl na pewno w tym duzo psychiki, choc swoja droga bym to sprawdzila

nie - ja bym poszla do mamy i powiedzila - mamo pamietasz jak mi kiedys mowilas, ze moze nie bede mogla miec dzieci? czekaj na potwierdzenie i pozniej - ja bym chciala zeby nasza relacja sie zmienila, bo potrzebuje z toba porozmawiac o seksie tylko tobie ufam, bo jestes moja mama i ktos obcy to nie to samo i dalej wprost ze sie boisz czy jest to normalne ze nie masz ochoty na seks i ze sie boisz ze cos masz w pochwie i popros zeby obejrzala

Gość Evlenka
dobrze...psychika.. jesli z noa jest problem,co wtedy?nie sądzę by zwykla rozmowa z mama pomogla :(

moim zdaniem, jak zalawtisz sprawe z mama wroci ci ochot na seks, bo ty musisz czuc, ze masz przyzowlenie na seksualnosc ale twoja mama najwyraznie tez ma z tym problem , jednak pewnie z jakas kolezanka rozmaiala, sporbuj byc ta kolezanka - ty jako corka tez mozesz kasztaltowac relacje z matka - to kolejny mit ze rodzice sa silni , oni tez na cos licza!!!

Gość Evlenka
ladnie brzmi ale trudne do spelnienia... ciekawe czy nie ucieknie.. ale ona jest :(

psychicznie cie odblokuje , nawet sobie nie zdajesz sprawy jakie to istotne, ty masz problem z przyzowleniem sobie na seksualnosc, bo nie dostalas wsparcia od mamy a jesli problem jest fizyczny to lekarz ci pomoze tylko sie nie wstydz i musisz z mama porozmawiac, niewykluczone ze lekarz zapisze ci hormony wiec informuje sie ile wlezie jakie sa konsekwencje itp. a z mama nie bedzie tak latwo nie obedzie sie bez lez i emocji ale mysle ze obie tego potrzebujecie

Gość Evlenka
tak chyba o to chodzi.............. wiele razy myslalam o tym... ja nie czuje ze ONI sie zgadzaja... boje vsie ze robie to jakby ukradkiem..ze sie dowiedza.. co ja im powiem.. i w koncu mysl:nieeeee, nie zrobie tego!!!

nie daj jej - powedz ze jest najblizsza kobieta, ze ty musisz czuc jej wsparcie szczerosc - jest najlepszym wyjsciem

Gość Evlenka
wiesz... boje sie tylko ze ta rozmowa sprowadzi sie jedynie od suchego wydukania "czegostam".. po to by ukryc wstyd a zeby bylo ze niby cos sie powiedzialo

Gość Evlenka
powiem ci jedno-czuje ze ona nie moze sie pogodizc z tym ze jestem dorosla i chce sie juz z kims kochac... ja czuje ze to jest zle..,to jest we mnie

Gość Evlenka
sprobuje wykorzystac twoje rady... jak ja Ci dziekuje... juz teraz za pomoc..mimo ze moze sie nie uda :-(

ale tez przez to ty czujesz ze to jest obowiazek mam wrazenie, ze chcesz przez to przejsc im wczesniej tym lepiej zeby miec za soba to ze masz 19 lat i nie masz doswiadczenia jest normalne jest wiele etapow zwiazku erotycznego i w "normalnych " zwiazkach to sie rozwija stopniowo o dotykania do stosunku moga minac lata musisz miec poczucie bezpieczenstwa

trzymaj sie - to jest twoja mama i zawsze wasza relacja bedzie ciazyla na twoim zyciu seksualnym rola rodzicow jest bardzo czesto toskyczna ale postaraj sie to zmienic mow mamie co czujesz nawet wtedy, kiedy bedzie sei odsuwala

Gość Evlenka
nie to nie tak... ja po prostu.. stracilam w pewnym momencie ochote na seks, z dnia na dzien sie zorientowalam,nic a nic mnie nie podnieca..biore leki ale chyba nie sa na tyle silne by wplywac na libido

Gość Evlenka
kiedy bedize sie odsuwala.... poczuje sie wtedy zraniona.. i jak to?bedzie jeszcze gorzej...

to ze inni czesto wspolzyja to tez jest taka forma zagluszania tego leku przed seksualnoscia kazdy go ma - on ciazy na relacjach rodzinnych i partnerskich to jest powszechne

spokojnie przygotuj mame do tego, daj jej poczucie bezpieczenstwa bo ona sie przeciez tego boi zwyczjnie. powiedz ze ja kochasz i b ci zalezy na szczerej relacji ale delikatnie, nie za duzo informacji na raz bo sie skonczy tak, ze ona bedzie zyla w przekonaniu, ze np jestes w ciazy bo u matek, ktore z dzieckiem nie rozmwiaja ten lek przed tematem czesto obrazuje sie jako lek przed ciaza dziecka