Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Samara oriental

Dlaczego wyciaganie tampona jest takie okropne?

Polecane posty

wkoncu nauczylam sie wkladac tampony,czas najwyzszy,nie jest to wcale straszne,ale najgorsze jest wyciaganie,jest to strasznie nieprzyjemne i czasem nawet troche bolesne...mozna jakos zrobic zeby bylo lepiej?

Gość cud - miod
zostaw go zeby nasiaknal dobrze to sam sie wysliznie. Jak jest suchy to boli

Gość Tusia20
ból i nieprzyjemność oznacza że pod złym kontem go wyciągasz.. Może postaraj się tozmienić bądź podczas wyciągania ukucnij i przyj na pewnołatwiej wyjdzie:)

Gość rób tak jakbyś rodziła
przyj i oddychaj!

hehe ok dzieki sprobuje,Mania ja tez mialam problem z wsadzeniem nie wiem ile razy probowalam,az wkoncu sie udalo i stwierdzilam,ze jest ok,ale wyczaganie czasami jest straszne,moze faktycznie mialam za duzego,bo jak mialam mini to bylo wszystko ok

Gość frewfref
od lat uzywam tamponów i jeszcze nie wymyśliłam sposobu żeby ten wyciąganie nie było przykre dotyczy to oczywiście wyciągania tamponu w ostatnich momentach okresu, tego który okaże się suchy

Gość gigusika22
potwierdzam - boli, gdy suchy.. w pierwszych dniach okresu nie powinno więc być z tym problemu, bo szybko nasiąkają. no chyba, że wymieniasz co kwadrans. pod koniec jednak tampon nie nasiąknie tak, żeby nie było nieprzyjemnego tarcia przy wyciąganiu.polecam wtedy używać mniejszych tamponów i takch "sliskich" z dziurkami o.b. Na początek okresu nie polecam bo nie chłoną tak dobrze, jak z zwykłe, ale pod koniec to niekonieczne przecież.

Wyciagajcie na wydechu, mięśnie są rozluźnione i nic nie ma prawa boleć.

Gość ale macie problem
ja od 14 roku zycia uzywam tamponow i jakos nie mialam nigdy problemow wiekszych z ich wkladanie, zaczynalam od tych z aplikatorem tampax... mam 23 lata i wkladanie jak i wyjmowane nie sprawia mi problemu, po prostu w pierwszych dniasch okresu czekam az mi przesiaknie, twedy wiem, ze jest juz wo zmiany, oczywiscie przy tym zawsze uzywam wkladek, z reszta w dni kiedy okresu nie mam tez... ale nie przesadzajce, to nie jest TAAAAAAAKIE STRASZNE

Gość menika
ja mam 12 lat i mam 1 okres i sie boje czy niejestem za mała na tampony

A mi lekarz zabronił stosowania tamponów bo robiła mi się od nich nadżerka. Przestałam stosować i zmiana trochę się cofnęła. To taka informacja dla tych pań które myślą że tampony są w 100% bezpieczne. Teraz używam ich tylko w szczególnych sytuacjach np. wyjście na plażę w "te dni".