Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmmmmmmmmmmmmmmm

KTO WYPOŻYCZAŁ SUKNIĘ Z SALONU?

Polecane posty

Ciekawi mnie która z Was wypożyczała może suknię z salonu, np. Carmen w WArszawie? Napiszcie jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Ja wypożyczam, ale z Madonny. Ogólnie - jestem zadowolona, ale to dopiero początki, więcej powiem po zakończeniu transakcji :)

No hej, a jaki model i za ile? Ktoś na forum skrytykował mnie za taki pomysł. Dlaczego wybrałaś taką opcję? Ja planuję wypozyczyć z salonu Carmen. pozdrawiam i prosze o szczegóły. Dzięki z góry:)))))))))))))))))

Nie chcę się tu rozwodzić o tym jaki model i za ile. Drożej to wyszło niż kupienie byle jakiej sukienki, na pewno, ale ta mi się podobała i nie mam ochoty na forum wysłuchiwac, że \"tyle pieniędzy\" wydałam .Moja sprawa i już. Powiem Ci tylko, że suknie z Madonny do najtańszych nie należą. Kosztują różnie-średnio 3-4 tys. Koszt wypożyczenia to 50% ceny zakupu. Dopasowują ją do ciebie, czyli skaracają itp. W moim przypadku muszą ją znacznie zwęzić ;) Zresztą pisałam o tym tutaj: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3430432&start=0 Zdecydowałam się na wypożyczenie, bo: nie mogłam znaleźć do kupienia sukienki która tak by mi się podobała i za podobną cenę, bo trudno sprzedać suknię ślubną, bo po prostu lekkość i wykonanie mojej sukienki powaliły na łeb konkurencję. :)

No tak, masz rację i ok. Każdy ma swoją wizję sukni slubnej i tak jest ciekawie. Wiem, że nie są tanie, zrobiłam wywiad drogą e - mail oraz na allegro. wobec tego życzę wspaniałego efektu, najważniejsze to czuć sie dobrze! Pozdrawiam ciepło.

Gość hipop
a jak to jest, jak tydzien przed Twoim ślubem twoją sukienkę wypożyczy inna panna młoda i ją przypali paierosem lub po prostu zniszczy? Co wtedy? Zostaje się bez sukni na tydzien przed? Czy dają ci identyczną w zamian? Jestem ciekawa, bo sama chce wypożyczyc suknie.

Ja wypozyczam swoją na 4 mce przed ślubem. I salon daje mi gwarancję, że nikt przede mną nie będzie jej miał. Im wcześniej wypozyczysz, tym lepiej :)

No właśnie, ja zachwyciłam sie pomysłem na wypozyczenie, ale teraz dochodzę do wniosku, że chyba jednak kupię za mniejsze pieniądze ale bedzie NOWA. Znajomi odradzają mi wypożyczenie i może mają rację?

No właśnie, nową a jeśli wcisną ( nie mówię,że Tobie) używaną któryś raz , to takiej bym zdecydowanie nie chciała. Bo przecież tak sie zdarza, że ona nie zawsze jest nowa, prawda?

Jak masz sukienkę ze starszych kolekcji, to pewnie tak. W Madonnie jest tak, że suknie wupozyczają raz w roku, więc takie \"ryzyko\" jest minimalne. Powiem Ci szczerze, że nawet gdyby była już używana, to mi nie ubędzie, naprawdę. Nie mam manii \"nowości\". wystarczy mi to, że jest ładna i świetnie się w niej czuję.

Ok, raz jeden to sie opłaca i to bardzo ale jak mi Paniw salonie powiedziała, że 2-3 razy w roku - to zaczęłam sie zastanawiać. Stąd moje obawy o jakośc sukni. Twoja pewnie jest z Pronovias? bajeczne mają suknie z tej kolekcji.

tygrrysek a skąd jestes??? moze warto uszyc suknie!! ja szyje i mnie wynosi 1100zł to chyba nie dużo moge dac namiary na ten salonik szyja jaką chcesz ja wybrałam z katalogu i taką mi uszyją

Co do uszycia... juz pisałam, że mi znajoma krawcowa odradziła szycie sukni - tzn tej, która mi się podobała. Powiedziała, że nie ma dostępu do takich materiałów :( Że mogłaby je sprowadzić, ale to przewyższyłoby koszt wypozyczenia. Poza tym powiedziała, że qw domowych warunkach nikt nie jest w stanie takiej sukienki uszyć. A ja nie chciałam ryzykować. Poza tym moje koleżanki mają raczej przykre w spomnienia z szycia. Efekt nie zawsze jest takie, jak sobie wymysliły, o czym można i na tym forum przeczytać. No ale to nie jest reguła. Pzdr

Przeczytałam, że rozważasz kupno w SZARM - IMHO to nie ta liga ;)

Agatuś -------byłam w salonie Tylko Ona i kilka modeli leżało na mnie świetnie, do Nadarzyna raczej sie nie wybiorę bo mi nie po drodze. Na Nowolipie mam blisko i tutaj naprawdę MOŻNA wybrać coć dla siebie, jesli sie tylko chce. O gustach sie nie dyskutuje, suknia musi leżeć idealnie na osobie, być lekka, wygodna i pasująca do karnacji, osobowości itp. Dobre oko babki z salonu potrafi w mig ocenić, jaką suknię podać konkretnej osobie. Dlatego tak ważne jest zamówienie w salonie profesjonalnym a nie tam jakieś szycie wg naszego widzimisię, bo nie każda ma rozeznanie i wyczucie stylu. Raczej bym odradzała szycie, bo efekt może być nieoczekiwany.