Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fifoo

Chce pomóc dziecku z Domu Dziecka... pilnie proszę o rady!

Polecane posty

Gość Fifoo

Chciałabym w Domu Dziecka w moim mieście wziąć pod tzw. opiekę jedno z dzieci, którego nikt nie odwiedza. Dla takiego opuszczonego dzieciątka chciałabym byc taką ciocią, która odwiedzałaby go, przynosiła słodycze, kupowała ubranka, zabawki, zabierała na weekendy, święta, a przede wszystkim poświęcała mnóstwo uwagi i obdarowała uczuciem, jakiego nigdy nie zaznało, a jakiego z pewnościa bardzo potrzebuje... Moi rodzice i dziadkowie również chcą pomóc, więc myślę, że wspólnymi siłami moglibyśmy pokazać takiemu dziecku o wiele lepsze życie, niż ma teraz... Nie jesteśmy bardzo zamożni, ale z pewnością wystarczy. Mam jednak wątpliwości, czy takie dziecko, nie będzie cierpiało, chcąc być z nami zawsze... Mam 23 lata, nie mam męża, więc raczej żadnych szans póki co na adopcje, ale dążę do tego, by w przyszłości adoptować dwójkę dzieci, i mam nadzieję, że uda mi się tego dokonać... A narazie chciałabym pomóc, tylko nie bardzo wiem czy dobrze zrobię... Proszę o rady!

Gość lauraimpresja
zastanow sie powaznie, czy nie zaszkodzisz tylko, ciocia nie ciocia, pokocha Cie takie dziecko przyzwyczai, a jak znikniez to co? wyjedziesz ulozysz sobie zycie mysle, ze cos takiego nie jest dobre dla dzieci juz lepiej jakbys byla wolontariuszką i do wszytskich przychodzila to piekne, ze jeste wrazliwa ale zastanow siepowaznie