Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka z czyms bez takiego czego

z tradzikiem do chirurga

Polecane posty

czy ktos leczyl tradzik u chirurga? slyszalam, ze mozna isc do chirurga z tradzikiem, pobiera wydzieline z pryszcza i na podstawie tego moze zrobic autoszczepionke, to jest w przyoadku gronkowca zlocistego, nie wiem jak jestw innych przypadkach. Ktos mial cos takiego robione??

Gość no chyba
nie do chirurga :-O

a jednak... kolezanka byla, okazalo sie, ze ma gronkowca i miala zrobiony ten wymaz i autoszczepionke dostala i juz nic jej nie wychodzi

Gość pierwsze slysze
ja bym meczyla o cos takiego np interniste albo dermatologa, specjaliste immunologii albo chociaz rodzinnego o porade i skierowanie, ale chirurga, ktory nacina czyraki i wrosniete paznokcie?? jak on niby zrobil autoszczepionke??

ja tez po raz pierwszy o tym slysze i tak samo jestem zdziwiona, podobno poszla i chirurg od razu wiedzial co jej jest, rozpoznal, a badania to potwierdzily i dostala autoszczepionke, ktora pomogla od razu

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71379 tutaj znalazlam forum chirurgi plastycznej a piszao gronkowcu, moze ze nie objawia sie jako tradzik, ale o gronkowcu i odpowiedzi udziela chirurg, ale plastyk ;) moze rzeczywiscie chirurg sie tym tez zajmuje, poszlabym, ale ciagle mam obawy, zeby z siebie idiotki nie zrobic;) ale skoro kolezanka byla, no nie wiem, moze ktos juz byl u takiego lekarza z tym??

Gość miniminka
to moze wez kontakt do lekarza kolezanki-skoro jej pomogl to i Ty nie wyjdziesz na wariatke :-P

wlasnie chodzi o to, ze ona jest zupelnie z innej miejscowosci, daleko ode mnie, takze wolalabym blizej

Gość tia tia tia tia tia
pogadaj z lekarzem rodzinnym, ze slyszalas o czyms takim i czy on moze ci polecic gdzie i do kogo sie z tym zglosic

Gość taka z czyms bez takieo czegos
tia tia dzieki:) moze i tak zrobie, bo nie mam zadnej koncepcji juz...