Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate 555

GuMkI

Polecane posty

Gość Kate 555

Które z was używają TYLKO prezerwatyw i nie wpadły??? Czy one są skuteczne? Jakie polecacie? Ja niestety nie moge brac tabl. anty. wiec dlatego pytam :) czekam na odpowiedzi Pozdro

Gość jaaaaaa*
na przyklad bardzo lubie hubba bubba o smaku malinowym.

Gość Tusia20
bierz globułki dopochwwe pantex oval

Gość unimil- 5 lat bez wpadki

Gość unimil- 5 lat bez wpadki
w trakcie tych 5 lat 1 zaplanowane dziecko- więc płodna jestem, bo przy tak skutecznym działaniu gumek- nawt w owulację aż się bałam czy ze mną w sio ok, a tu dziecko powstało od" pierwszego strzała" dlatego jestem trochę zadziwiona jak niektóre dziewczyny panikują z antykoncepcjA np., biorą postinor- po sexsie w gumce- bo sie boją że było to w czasie owulacji! rozumiem strach- ale zdrowy rozsądek też by się przydał

Właśnie chciałam załozyć podobny temat.:) Brałam wcześniej tabletki, ale powodowały one tycie, moje libido sięgało zero, nie miałam ochoty aby mój facet mnie dotykał. Pozatym chciałam trochę zrzucić kg, a przy tabletkach anty jest o wiele trudniej. Zresztą kochamy sie rzadko, bo raz na tydzien zazwyczaj, ze wzgledu na to ze widujemy sie dwa razy w tygodniu, więc myśląc racjonalnie, nie ma sensu żebym truła sie chemią. Choć nie powiem, seks na tabsach jest z taka nutka adrenalinki, mozemy wtedy być ze soba naprawdę blisko. Wczesniej gdy uzywałam gumek, zdarzyło się, ze dwa razy pekły, brałam postinor. Teraz gdy kochamy się z moim facetem co jakiś czas kontrolujemy sytuacje. Mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia i wprawy. Moim zdaniem, jeśli prezerwatywe używa się zgodnie z instrukcją, wyciąga członka przed \"wybuchem\";) i gumka nie pekła, to nie ma prawa żeby zajśc w ciąze:) Troszkę jeszcze się dygam, bo nie mogę pozwolić sobie na ciąze, ale myślę, że po jakimś czasie nabiorę większego zaufania do gumek i w pełni będe się cieszyć seksem:) Pozdrawiam🌼

Gość co to są globułki
?

Gość kinga22
no hej ja na poczatku uzywałam gumek i było wporzo ale nie polecam unimili plemnikobójczych bo pekaja sama wiem bo nam sie przytrafiło ale wtedy zaczełam zaywac juz tabsy i było oki jest bez porównania to pa

Gość kinga22
dodam jeszcze ze biore tabsy juz ponad 2 lata i tez mysle o zmianie i odłozeniu trzeba sobie dac odpoczac to pa

Na gumkach od 8 miesięcy. Na początku durexy, teraz new caress plemnikobójcze (tańsze :classic_cool:) Póki co nie zaliczylismy zadnej przykrej wpadki.

Gość loloooo
proponuje tylko gumki tabsy czest po odstawieniu rozregulowuja cykl, i jak bedziesz starac sie o dziecko- to moga troche pokomplikowac (ale nie musza) Poza tym w ciaze nie tak latwo zajsc :D ja przez 5 lat uzywalam tylko gumek i nic sie nie dzialo strasznego

ja od 4 lat gumki i zero wpadki, jestem tak strasznie przerazona mozliwoscia zajscia w ciaze teraz, ze uwazam bardzo...kilka miesiecy brałam tabletki i wyobrazcie sobie, ze tylko raz moj facet mogl \"wybuchnąć\" we mnie, takie mam schizy, a tak w ogole to jak bralam tabsy to i tak uzywalismy gumek, wtedy bylam spokojna...

Gość Ja też polecam gumki
Początkowo nie miałam zaufania do prezerwatyw, ale w miarę stosowania przekonałam się. Stosowaliśmy tylko Durex extra safe, a teraz przestaliśmy stosować antykoncepcję, bo jesteśmy już trochę po ślubie i planujemy "wpadkę" kontrolowaną:) Prezerwatywy stosowaliśmy przez prawie 3 lata. Pozdrawiam

Gość Kate 555
No to laseczki dziekuję za wypowiedzi jestem teraz o wiele spokojniejsza :):):) pozdrawiam

Gość Kate 555
moze jeszcze ktoś sie wypowie???

Gość zrezygnowana-ja
ja na poczatku stosowalam gumki i przy ,oim pierwszym razie pekla:( ale nic ztego ne bylo bo byly jeszcze tabletki... pozniej tez uzywalismy gumek..... i pozniej juz zadna nie pekla nie zsunela sie a ni nic.. chyba spokojnie

Ja wlasnie zrobilam sobie przerwe w zazywaniu tabletek i teraz uzywamy gumek Durex,jakies smieszne kupil z karbowana powloka. No i jak na razie zadnej wpadki.

czesc, my na samym pocztku uzywalismy gumek ale jak po jakims czasie sprobowalismy bez to normalnie niebo a ziemia wiec zdecydoowalam sie na tabletki. Naprawde to jest taka roznica z gumka a bez. Moj chlopak juz by nie chcial wracac do gumek i ja tez. pozdrawiam.

Widze,ze jest tu sporo dziewczyn,ktore panikuja pod tym wzgledem,ze przy braniu tabletek stosuja jeszcze gumki.Ja tu nie chce nikogo obrazic ale uwazam,ze to przesada. Na swoim przykladzie moge powiedziec,ze tabletki sa bardzo skuteczne,zazywam juz 3 lata(z przerwami) i moj mezczyzna zawsze dochodzi w srodku i jestesmy bezdzietni. Pozdrawiam

Tez uważam, ze to przegięcie- gumka+tabsy, wkońcu bierze sie tabsy, zeby juz nie stosować gumek. Jak brałam tabsy, mój facet zawsze konczył we mnie i nie było żadnych wpadek, więc luzzz. Szkoda, ze nie mogę używać nadal tabsów, ale to będzie dla mnie lepsze. A jak gumki to tylko durex:)

A tak wogole to mi strasznie niewygodnie z tymi gumkami,bo czuje sie taka skrepowana.Mam swiadomosc,ze jednak sie trzeba bardziej pilnowac wiec zadne wieksze ekscesy nie wchodza w gre :( Ale jescze 2 tygodnie wytrzymam i wracam na tabsy :)

no tabsy to niewatpliwie komfort jest. No teraz tez juz uwazam za tabsy i gumka to przesada. A dla tych co sie boja samych tabsów to polecam przerywany. A wogole znam tez osoby ktore bez zadnego zabezpiecznia tylko na przerywanym i to juz od dluzszego czasu.

Gość kafetka.
ja uzywalam i tabsow i gumek przez pol oku ostatnio sie przekonalam i jest ok. kazdy robi jak uwaza>

Dla mnie kiedyś bezpieczniej było przerywany niż gumki haha Przynajmniej mi sie tak wydawało, naszczęscie w ciąze nie zaszłam. Ale wiadomo jak to jest jak się chce to nie ma dziecka, a jak sie niechce to minuta pięc:)

Gość Kate 555
No coz ja tez bralam tabsy jeden miesiac, zle sie czułam i bolaly mnie nogi wiec gin kazala natychmiast odstawic poczekac z jakies 3 cykle i moze sprubuje innych tabsow ale nie jestem pewna czy do nich chce wrócic, wiem ze to jest komfort i nie ma sie czym przy tym przejmowac, teraz musze polegac tylko na gumeczkach :)

Gość Tusia20
globułki to tak jak czopek tylko wkładasz do pochwy 15 minut przed stosunkiem jest bez recepty

Gość Kate 555
Są jeszcze jakieś dziewczyny które kochają sie tylko w gumce? wpisujcie sie Pozdro

ja kiedys przez dwa lata bralam tabletki potem przestalam, zmenialam partnera i przez jakies 8 miesiecy kochalismy sie uzywajac gumek. troche panikowalam ale nigdy lateks nie pekl :) teraz bralam przez 2 miesiace tabletki ale przerwalam na poczatku trzeciego opakowania bo to zdecydowanie nie dla mnie- zle samopoczucie, zla cera, cykl beznadzieje po odstawieniu przez dlugiii czas (przez 8 miesiecy nie zdarzyl wrocic do normy), roznego rodzaju komplikacje i infekcje :o powiem szczerze ze jestem tabletkami rozczarowana, a tym bardziej kompetencja polskich ginekologow :o pozdrawiam te co biora ;P