Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prezenterka

Ostroznie z Teoriami

Polecane posty

Gość prezenterka

W dziedzinie orgazmu kobiecego obowiazuje jedna regula: NIE MA zadnej reguly jak do tego dojsc. To jest sprawa indywidualna, zalezna od profilu seksualnego i wielu innych czynnikow. W bardziej zawilych przypadkach jest duza zagadka jak to zrobic. Trzeba pamietac ze orgazm powstaje w wyniku kombinacji bodzcow psychicznych i bodzcow fizycznych. Problem jest wiec jakie to maja byc bodzce i w jakiej kombinacji. Do tego dochodzi szereg innych spraw: Jest zasadnicza roznica miedzy kobietami ktore nigdy nie mialy orgazmu i takimi ktore go mialy (np. z poprzednim partnerem czy masturbacji). Sprawy psychiczne moga odgrywac ogromna role poprzez zahamowania, na przyklad negatywny obraz mezczyzn, lek przed ciaza, brak akceptacji partnera. Odpowiednie pobudzenie erotyczne i bodzce fizyczne sa oczywiscie niezbedne. W tej dziedzinie jest ogromne zroznicowanie. Orgazm pochwowy nie jest zadna regula, orgazm lechtaczkowy mozna osiagnac tylko jesli pobudza sie lechtaczke. Rodzaj pobudzanie jest bardzo indywidualny: czasem wystarczy lekkie dmuchanie a czasem trzeba poteznego wibratora lub aparatu do masazu. Skrajne przyklady pomoga wyjasnic zawilosci: "Mialam orgazmy ale tylko z jednym partnerem: byla to szalona milosc z arystokrata z wielka fortuna, w jego palacu na Lazurowym Wybrzezu przezylam cudowne chwile." "Nigdy nie mialam ograzmu a nawet nie dotykalam tych okolic. Pewnego razu zauwazylam w sklepie reczny aparat do masazu i postanowilam go wyprobowac. Bawiac sie nim przylozylam do krocza i na pelnym biegu zaczelam go calej sily przyciskac. Myslalam ze wywola to bol ale nagle strzelil piorun i to bylo to." W pierwszym przypadku kobieta potrzebuje niesamowitych bodzcow psychicznych, doslownie ksiecia z bajki, wie w normalnym szarym zyciu jest niezdolna do orgazmu. W drugim przypadku kobieta w ogole nie potrzebuje faceta tylko bardzo silny masaz okolic lechtaczki.

Po co kobiecie orgazm? Jeden powód już mamy: orgazm ułatwia zajście w ciążę. U samic ssaków często występuje wtedy zasysanie nasienia. Kobiece skurcze powodują podobny efekt. Drugi powód: ludzie, którzy często przeżywają orgazm żyją dłużej. Rzadziej zapadają na chorobę wieńcową. Przyjemna stymulacja pochwy i szyjki macicy znosi próg bólu o 75 proc. - to trzeci powód. Przyjemność seksualna działa jak morfina

Gość /łączenie tematów/
17:18 bed dżoana ja moge niechwalac sie i juz. zarowno sama sie doprowadze do pochwowego i łechtaczkowego jak maz umie i wie jak to zrobic zeby było oki 17:28 m*ka oj pochwowego trzeba sie nauczyc niestety niektorym to przychodzi łatwo innym trudno a jeszcze inne nie maja go wogóle coz taki masz kobiecy urok, ja mam pochwowe,łechtaczkowe nawet brzydko mowiac odbytniczy,,,,czyli przy pieszczeniu "pupy" moze kiedys sutkowy przezyje kto wie 17:30 tez mam *** trening czyni mistrza, tez miewam taki i taki, hmmmmm najbardziej niezapomniane sa te długie 2 czy trzykrotne pod rzad trwajace dłuzsza chwilę....hmmmm słodycz 17:38 mamamijaaa widac niewiele z nas ma, ja mam na szczescie 21:17 dara co tam ja sie pochwale......niewyobrazam sobie sexu bez niego