Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agunieczka

Czerwone dłonie i nos-objawy czego..?

Polecane posty

Witajcie! Mam 27 lat i zawsze miałam niskie ciśnienie, co powodowało wiecznie zimne dłonie, stopy i nos. Od kilku dni obserwuję jednak, że dłonie mam zimniejsze niż zwykle, a wieczorami (po wieczornej gimnastyce na przykład) moje dłonie i nos bywają czerwone!! Nie lekko, tylko dość mocno! I ten kolorek trzyma parę godzin, mimo, że nie zmarzłam w dłonie ani nic z tych rzeczy. Czy może to mieć związek z odchudzaniem? Od mniej więcej tygodnia odchudzam się (ale lekko, nic drastycznego; ograniczam kalorie do ok.1200). Gdy było zimniej zauważyłam też, że niekiedy bolały mnie stawy w dłoniach. Teraz już nie bolą. Nie jestem alergikiem. Nie piję :P Co to może być???

Gość od chlania
ma się czerwony nos :D

Toż piszę, że nie piję - domyśliłam się, że takie podejrzenie padnie :P Nie piję, nie palę, nie ćpam. Ki diabeł???

Ja mam ten sam problem i podobno jego przyczyną jest właśnie niskie ciśnienie i jeśli chodzi o nos to problemy z naczynkami. Łykam witaminę C, trochę pomaga.

bitter - sweet, dzięki, a czy Tobie także ta czerwoność wyskoczyła tak nagle?? Zawsze miałam tylko zimne te części ciała, a teraz czasem czerwone :( I stawy też Cię czasem \"ciągną\", jak jest zimno??

Powinnyśmy z tym iśc do lekarza?? Jakoś nie widzę - panie doktorze, teraz może i wyglądam normalnie, ale wieczorem ręce robią mi się czerwone.... Już widzę wdzięczność i zrozumienie w oczach medyka...

No cóż, te stawy to moze być objaw czegoś poważniejszego... Ja się tym nie przejmuję (mam tak samo), bo u mnie już zdiagnozowano chorobę-toczeń rumieniowaty układowy-i wiem,że to od tego.

Gość ... ....
up

Gość Krystyna 55
Ludzie ,dłonie mam zimne i często sinieją mi do połowy,o co chodzi

Gość zdesperowananamaksa!
Hej ja mam 15 lat i mam od zawsze czerwone dlonie!! zawsze nie ma takiej chwili zebym nie miala najgorzej to zimna albo na w-fie w szkole to normalnie czerwone jak krew!!! i na dodatek zimne... juz nie wiem co robic tylko je chowie wstydze sie pokazac i cw na w-fie bo widac roznice miedzy moim bladym cialem a moimi dlonmi :(:( juz mi sie zyc nie chce od tego wszyscy sie dziwia i pytaja co ci sie stalo z rekami ?! ;/

Gość natalaa
Ja mam tak samo i ciągle mnie to denerwuje... Jednak gdzy kładę się spać moje dłonie są już normalne. Moja mama też ma coś takiego podobnego. Więc może ktoś z Twojej rodziny też to ma:)

Gość wesele weselu nierówne
normalne niedokrwienie kończyn, od tego się nie umiera, a ostatnio ochłodziło się wieczorami, to i szybciej marzniesz i to widać. Ja od września do kwietnia - maja śpię w skarpetkach, bo mam nogi jak trup i mój m się boi w nocy :P :P :P a do tego , może kiedyś odmroziłaś trochę, to teraz są efekty, niestety. Ale na to są tabletki, zapytaj lekarza.