Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megy15

w czym kąpać maluszka?

Polecane posty

Gość megy15

Witam! Mój maluszek ma 3 miesiące, choć po kąpieli smaruję oliwką to ma trochę przesuszona skórę. Co polecacie? Słyszałam o oilatum, balneum i seba med. Co wybrać? A może coś innego?

Gość jusiek
ja do 3 miesiąca uzywałam oilatum na przemian z mustelą( droga) a teraz kosmetyki z hippa super pachną i są delikatne

Gość megy15
dziękuję za odpowiedź, czekam na następne

seba med zdecydowanie nie polecam . Uważam, że dobry jest olilatum i balneum hermal ( balneum hermal plus jest dla dzieci z bardzo suchą skórą skłonną do podrażnień i chorób alergicznych ) A może zamiast oliwki spróbuj kremu nawilżającego ? np. Physio gel ( bardzo dobry ale drogi :-( około 40 zł ) . Za dobry kremik uważam też krem nawilżający s serii Skarb Matki ( spytaj w aptece od którego miesiąca go można stosować ) Powodzenia , ja należałam do tych mam które przeżywały koszmar związany z suchością skóry dzidzi ( ale po części wynika to z alergii mojej niuni ) Pa Pa

Ja póki co kąpie synka w Balneum Hermal ale z niecierpliwością czekam az sie skończy.Jak dla mnie nie jest to produkt wart swojej ceny. Dodaje go do wody wiecej niz zalecają w ulotce, bo inaczej w ogóle by nie natłuszczał. Teraz mam zamiar wypróbować olejek do kapieli z Linomagu. Ich maści używam min. do pielegnacji pupy i sparwadza sie w 100 %. Mam za to szampno z Oillatum i jest super wiec ich emulsja do kapieli tez moze byc fajna, z tym że również jest dość droga.

Gość megy15
dziękuję bardzo! Koleżanka poleca właśnie oilatum. Pani w aptece najbardziej zachęcała do seba med. Dziękuję za rady. Chyba wybiorę oilatum spróbujemy. Najbardziej suche miejsca to szyja i boczki od pach po bioderka.Próbowałam też płynu do kąpieli z oliwką Nivea, ale nie pomogło

Ja kąpałam w oilatum, a te bardziej suche miejsca smarowałam bepanthenem.

od pocztku oilatum bo mała miała wysuszoną skórę, po jakichs 3 butelkach przeszliśmy na Nivea, jak pojawiają sie jakieś problemy ze skórą to wracamy do oilatum.

mojemu dziecku oliwka strasznie wysuszyla skóre, do kapieli zaczelam stosowac emulsje oilatum a pediatra przepisal specjalny krem na recepte, robiony , bardzo dobry i nie drogi bo 5 zł za 100 lub 150 ml, nie pamietam w tej chwili, popytaj swojego pediatre gdybys chciala wiedziec jaki to sklad to moge ci napisac jutro bo jestem w pracy i nie mam tego przy sobie

dzieki:) bo nie byłam pewna od kiedy można w tym kapać maleństwo.

na opakowaniu jest napisane \" dla dzieci i niemowląt bez ograniczenia wieku\", nam zaproponował pediatra

Ojlatum jest świetne. BAlneum ma ostry zapach, mnie osobiscie drażni, a poza tym olej sojowy może uczulać. Ojlatum jest na parafinie. Stosowałam od początku, jak wyszliśmy ze szpitala

Gość abudabi
oilatum od pierwszej kapieli :)

ja kapie moja mala w mleku i oliwa z olivek do wanienki dodaje...dziala rewelacyjnie ,a po kapieli zadnej oliwki nie wcieram bo wysusza skore i zatyka pory a jesli jest juz jakas oznaka suchej skory to uzywam olejku z firmy Weleda, krem do pupy sprawdza sie w 1000%:)

Gość megy15
Dziękuję wszystkim! Haniu, jeśli można proszę o skład tego kremu

Gość megy15
a czy po kąpieli w oilatum smarujecie jeszcze czymś skórę dziecka czy tylko osuszyć?

Ja polecam kosmetyki naturalne dla dzieci Lavery, naprawdę dobre, nie wysuszają, są bardzo łagodne,łagodzą.Moja Antosia ma bardzo wrażliwą skórę, a nic z Lavery jej nie uczuliło.

Nie używajcie Oilatum!Ich główny składnik to parafina!

Gość megy15
Floka, a gdzie się je kupuje w aptece? Nie słyszałam o takiej marce? A jak cenowo?

Gość megy15
up

Gość agulek85
My uzywamy oilatum... jesteśmy zadowoleni a Masleństwo szczęśliwe, pachnące z gładziutką skórą :)

Syn od urodzenia kąpany w oilatum(ma teraz 6 lat) i córa też się w tym kąpie(6 tyg).

Gość ja uzywam zwyklego mydla
penaten. nie wysusza skory. tylko od czasu do czasu smaruje dziecko kremem, ale nie po kazdej kapieli.

Gość Balneum Hermal Plus-uzywacie?
Korzystaliście z preparatu o nazwie Balneum Hermal Plus? Bo szukałam informacji na temat tego preparatu i postanowiłam Was zapytać. Może możecie coś napisać mi o tym leku? Warto go kupować, testowaliście jakieś zamienniki? Na tej stronie jest trochę recencji o Balneum Hermal Plus: http://www.listalekow.pl/balneum-hermal-plus/ - myślicie, że warto się tym zasugerować? Nie chciałabym się przejechać i wydać bezsensownie sianko, dlatego pytam Was. Dziękuje z góry za ewentualną pomoc.

Gość gość
Ja używam na przemian oilatum z ziają i zdecydowanie ziaja lepiej natluszcza jest po prostu swietna. Po oilatum muszę dodatkowo smarowac oliwka lub kremem sucha skórę synka a po ziai jest mega natluszczona. Polecam sprobowac. Ziaja kosztuje w aptece około 11 zł za 370 ml jak się nie mylę: http://www.bangla.pl/opinie/p2061/ziaja-ziajka-plyn-do-kapieli-dla-dzieci-niemowlat-natluszczajacy