Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rocher rocher

Czy facet może to stosować na cere z trądzikiem ?

Polecane posty

Facet może stosowac na cerę z tradzikiem to samo, co kobita:) Tylko zastanów się, czy naprawdę tego potrzebujesz... Takie kosmetyki tylko ysuszają skórę, nic więcej. Żaden kosmetyk nie jest w stanie wyleczyć trądziku ani go zlikwidować. Wybierz raczej takie, które sa bardzo delikatne i nie wysuszają skóry, nie zatykają porów. I stosuj leki, nie kosmetyki. A straszny masz tradzik? Ropny, czy jakies tam zaskórniki?

Gość depreska
mialam to, ogolnie bylam zadowolona, fajna konsystencja, delikatny peeling, a czy chlopak moze stosowac? no na pewno nic Ci sie od tego nie stanie, ale czy sa specjalne peelingi dla chlopakow to nie wiem ;)

Gość rocher rocher
mam wagry na nosie i rozne pryszcze tam mi sie wydaje :) czasem taka kuleczka biala z plunem, czasem czerwony gul podskorny, wybralem ta firme bo podobno nie podraznia wlasnie skory

Gość depreska
aha masz cere tradzikowa... ogolnie przy takiej cerze powinno stosowac sie peelingi enzymatyczne, czyli takie ktore nakladasz na zwilzona twarz i zostawiasz, po jakims czasie splukujesz, poniewaz takie peelingi jak wkleiles, moga rozprzestrzeniac te mikrobakterie z jakiejs krosty i "rozsiac" na twarzy, czyli moze Ci powychodzic wiecej niespodzianek, chociaz ja jestem zmuszona stosowac wlansie taki zwykly i jakos nie jest zle:)

Są. Ale ogólnie kosmetyki dla mężczyzn sa droższe. Robią je jakieś mało znane firmy dostępne w sephorze np. Nickel:O Ja przynajmniej nie wiem, co to. Ale już droższe marki jak Biotherm mają całe linie dla mężczyzn. Pytanie tylko po kiego wydawać 120zł na peeling?:O Najlepiej sobie kupić St. Ives, on zdrapie wszystko i kosztuje 10zł:classic_cool:

Gość depreska
wlasnie na te pryszcze z biala koncowka trzeba uwazac, zeby je tym peelingiem nie rozdrapac i nie rozmyc tego na calej twarzy ;)

Gość rocher rocher
takich to odrazu sie pozbywam, i zreszta malo ich mam moze dwa na dwa tygodnie i glownie na szyji po goleniu , ale czolo mam takie czerne kropki i czasami grudka...

Gość rocher rocher
no wlasnie chodzi mi o to zebym nie myl buzi mydlem tylko czyms delikatnym do cery co oczyszcza ... bo juz mnie dobiajja te pryszcze 22 letni facet a wygladam jak nastolatek :(

Peelingi enzymatyczne nie działają nwet na mnie:) A trzeba pamiętać, ze mężczyźni mają grubszą skórę od kobiet i mniej wrażliwą. Gruboskórni są- to fakt znany:classic_cool: Jeżeli nei masz strasznych problemów, to ja polecam tak: do mycia dowolny żel, ale delikatny. I nie wiem, czy to jest kwestia bakterii, ten trądzik, czy raczej łojotoku... W każdym razie proponuję kupić w aptece taką maść Acnederm i używać jej codziennie na noc. Na początku może szczypać trochę. Jeżeli po miesiącu się nic nie poprawi, ael co najmniej po miesiącu, to wtedy niestety musisz się udac do dermatologa po jakiś lekki antybiotyk, ale one sa na receptę. Ale antybiotyk do stosowania na skórę- miejscowo. Peeling rób sobie normalny, kup w jakiejś drogerii peeling St. Ives najlepiej. I rób go tylko wtedy, kiedy nie będziesz miał pryszczy ropnych na twarzy. Do twarzy najlepiej używaj jakiegoś nawilżajacego kremu. Mój brat, który ma 18 lat i też czasami ajkies pryszcze niedże, bardzo sobie chwali ten płyn Nivea po goleniu. A jak nie, to kup w aptece taką emulsję- Humektan. Na pewno będzie dobra. Myślę, ze to powinno pomóc.

Gość rocher rocher
dzieki :) cos sie wymysli... za jakie grzechy tradzik istnieje ??:(

;) Jak mas z tylko zaskórniki, to tak jak mówiłam- Acnederm. Ale nie używaj na dzień, bo może (ale nie musi) powodować reakcje alergiczne na słońce. Złuszcza skórę i powduje, ze się tworzy mniej zaskórników a stare się spłycają. A jak zależy Ci na szybkim efekcie, to kosmetyczka. Ale oczyszczanie raczej nie ręczne, tylko jakąs inną metodą. Nie wiem- ja do kosmetyczek nie chadzam. Wolę sobie sama zrobić masakrę na ryju:classic_cool: Moja koleżanka kiedyś poszła i potraktowali ją prądem:D Tu masz peeling, o którym mówię: http://www.stives.pl/produkty.php?kt=1&pp=2&sm=1 Ten żel do mycia twarzy jest też bardzo ok: http://www.domzdrowia.pl/add2cart.php?product=40482 A jak nie, to w aptece np. Physiogel, ale on kosztuje ok. 38zł.